Waarom zou je in de e-commerce gaan?

24/11/2020 Thomas Verlinden

Er bestaat geen twijfel over dat online winkelen de laatste jaren onzettend populair geworden is en de laatste maanden letterlijk is geëxplodeerd als gevolg van de lockdown. Door de de sluiting van niet-essentiële winkels, hebben consumenten hun aankopen vooral digitaal moeten doen.

Met Black Friday en Cybermonday in aantocht, wordt aankomend weekend volledig gewijd aan online winkelen met vele kortingen. Dat kan wel eens heel interessant zijn! In deze blog vind je alle voordelen van e-commerce terug!

Sneller

Het kopen en verkopen van producten op het internet is tegenwoordig heel normaal. Verschillende trends tonen aan dat deze manier van werken nog lang zal blijven bestaan, vooral omdat het ook al een gewoonte was voor de gezondheidscrisis. Vandaag de dag hebben we overal en supersnel toegang tot het internet. De komst van 5G zal de situatie nog wat verder versnellen. Met de evolutie van de technologie zijn er nu veel dingen mogelijk. The sky is the limit!

Flexibeler

In plaats van lang en hard te zoeken in een winkel, geven consumenten er de voorkeur aan om online te vergelijken, te analyseren en feedback te krijgen van andere klanten. Er is geen reistijd meer naar de winkel en lange wachttijden bij de kassa wil men absoluut vermijden. Het is de flexibiliteit en het gemak dat de klanten ertoe aanzet om online te winkelen omdat men overdag gewoon geen tijd heeft.

Een bloeiende markt

Dat is een feit met een omzet van meer dan 10 miljard euro in België. Bovendien is het mogelijk om een wereldwijde markt te bereiken of gewoon lokaal te beginnen voordat je je visie uitbreidt en ontwikkelt.

24 uur per dag geopend

Klanten appreciëren het feit om te kunnen kopen wat ze willen, wanneer ze dat willen. De winkel is bij wijze van spreken 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Zo kan je altijd op een manier verkopen, waarop het in een fysieke winkel niet kan.

Het gebruik van sociale netwerken en SEO

Sociale media zijn een geweldige manier om te communiceren met je doelgroep. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om reclame te maken en vooral om resultaten te meten. Je hebt de mogelijkheid om je advertenties elke week te verbeteren voor slechts een magere investering. Hou je klanten geïnteresseerd en verhoog het verkeer op je site dus nog meer!

Met een goede zoekmachineoptimalisatie verschijnt je website in de eerste resultaten. Dit is natuurlijk wel makkelijker gezegd dan gedaan, maar door te werken aan uw productbladen en vooral uw categorieën krijg je zeer goede resultaten. Je verhoogt de zichtbaarheid van je website, maar ook die van je merk.

Een stijging van de omzet

Potentiële kopers zijn eerder geneigd om aankopen te doen wanneer ze hun bestelling direct kunnen plaatsen, dan te wachten tot een gewone winkel opengaat. Natuurlijk zal het conversiepercentage lager zijn (het aantal mensen dat de kassa passeert), maar het aantal klanten dat je website zal bezoeken zal veel hoger liggen dan het aantal fysieke klanten!

Echter, om je bedrijf te zien groeien en je bedrijf verder naar succes te leiden, mag je het belangrijkste element niet vergeten:

Train jezelf en omring jezelf goed

Online zakendoen is een bloeiende sector. Maar te veel bedrijven die werkzaam zijn binnen de e-commerce hebben moeite om te groeien. Het runnen van een online shop kan snel ingewikkeld worden. Het opzetten van een e-commerce bedrijf houdt meer in dan alleen het kiezen van een merknaam, het schrijven van productlijsten en het beginnen met het online verkopen van producten. Zelfs de beste zakelijke ideeën kunnen mislukken als je niet genoeg verkeer naar je site genereert. Dus voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om alle bouten en moeren van e-commerce te kennen. Inderdaad, jezelf goed omringen en leren van degenen die voor je geslaagd zijn is het beste advies dat je kunt krijgen om de verschillende bedrijfsstrategieën onder de knie te krijgen en vervolgens je eigen visie te ontwikkelen.


relatedBlogs

Een online business starten: wat je moet weten


previousLabel

Hoe richt je jouw persoonlijke werkruimte best in?

nextLabel

Een online business starten: wat je moet weten

mostRead


Foodfotografie

30/07/2018

Grafisch Vormgever: Het mooiste beroep ter wereld

31/05/2018

Oud-studente Allround fotografie

25/07/2018

studyCategories


Management & Bedrijfsvoering

Retail & Detailhandel

Verkooptechnieken

Marketing & Communicatie

Computervaardigheden

blogTags


E-commerceWebshopWebshopbeheerderOnline verkopenOnline shoppenOnline winkel

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0