Bakker, bakker: Meester in de kunst van bakken

Bakkerstechnieken vormen de kern van deze virtuele cursus, waarin je jezelf ontwikkelt tot een vakkundige bakker. Je bouwt kennis op van ingrediënten, leert deeg bereiden en zorgt voor een perfecte afwerking. Zo maak je producten die klanten aanspreken én ervoor zorgen dat ze blijven terugkomen.

Deze cursus sluit helemaal aan bij jouw ondernemersdroom in de bakkerijsector. Je leert op je eigen tempo, met opdrachten uit de praktijk en directe feedback van ervaren vakmensen. Professioneel bakken begint hier: doelgericht, flexibel en vol vertrouwen.

Het geheim van een succesvolle bakker ligt in het mengen van precisie, passie en een vleugje magie.

onbekend
do you want...
  • de beste bakker worden?
  • jouw bakkunsten naar een hoger niveau tillen?
  • leren hoe je de heerlijkste broodjes maakt?
  • de geheimen van het bakken ontdekken?
  • jezelf omringen met andere bakkers?
Bakker
Professional training
Centrum voor Avondonderwijs
Virtually via eCampus
3-6 class Of 3 h/class
Diploma

€519

Virtual classes
How is that of importance
to me?

The Virtual Campus Zoom is the best videocall-app for digital classes within our educational institution. Teachers that are specifically trained in this teaching method educate you via the free app, no matter the physical distance. The app is easy to install on your computer, tablet or mobile phone. You join the class by logging in through your student profile. You can communicate with your teacher and the other students, making the lessons very interactive. In other words, it's the perfect solution for people who like to follow a group course with a fixed schedule from home.
Program Bakker
Bakker evening school
Course content
  • De basisgrondstoffen en halffabricaten
  • Basisrecepten en werkwijzen
  • De belangrijkste machines
  • chocolade en de bewerking ervan
  • suikerpasta's en marsepein
  • smaken en kleuren
  • alles over gistbroden
  • crèmes en vullingen
  • koffiekoeken, koekjes en taarten
  • en zo veel meer...!
Adult education Bakker
Competences and skills
  • De verschillende soorten deeg, beslag en crèmes? Je kent ze op je duimpje!
  • Een waaier aan recepten kennen voor ovenvers en verrukkelijk brood, cupcakes, taarten,...
  • Je eigen bakkerij opstarten, inrichten én succesvol uitbouwen
Bakker adult education
Opportunities for the future
  • Bakkersgast bij een bestaand bakker of patissier
  • Zelfstandig warm bakker of patissier

Starting dates group course Bakker

Study method:

At home

Location:

Wherever you want

First lesson:

Whenever you want

Last lesson:

Your own choice

Hours:

Your own schedule

subscribe-card

Study method:

Virtual

Location:

First lesson:

13/10/2025

Last lesson:

01/12/2025

Hours:

18:30 - 21:30

subscribe-card
1 - 2 of 2

Practical info

Study trajectory

In de virtuele cursus Bakker volg jij 3-6 lessen, waarin jij de fijne kneepjes van het bakkersvak leert. Iedere les duurt 3 uur, en jij hebt de mogelijkheid om vanuit je eigen omgeving te studeren. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die een expert in het vakgebied wil worden en hier zijn of haar brood mee wil verdienen.

Financial info

Bakker
Professional training
Centrum voor Avondonderwijs
Virtually via eCampus
3-6 class Of 3 h/class
Diploma

€519

Nice to know about your education Bakker

That's why you choose Centrum voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Download the eCampus App
Study when and where you want.
Online professional guidance.
Unlimited exam attempts.

Recent blogs

Reviews

Tony S.
Tony S.

The teacher is very involved with his subject and his students. We learned what is really necessary on the job.

Bruce B.
Bruce B.

Was always welcomed in a very friendly manner. Always received a clear explanation when I needed more info.

Peter P.
Peter P.

Already proved to be very useful to grow professionally.

You may also be interested in