Cursus Autobiografie Schrijven

Praktische info
  • Lesgeld: 190 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6 à 9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding autobiograaf

thuiscursus opleiding schrijftechniek

Leer boeiende biografieën schrijven

Veel mensen lopen al langer rond met het idee om een autobiografie te schrijven. Ze hebben heel wat meegemaakt in hun leven, en willen dat graag delen met anderen en met hun nageslacht. Misschien wil je wel een plekje reserveren in de geschiedenisboeken maar heb je geen idee hoe je eraan moet beginnen. Deze opleiding geeft jou in elk geval alle antwoorden!

Je leert in de eerste plaats je verhaal duidelijk structureren, opbouwen en afsluiten. Mensen met een vlotte pen ontdekken nieuwe tips & tricks, maar ook mensen zonder relevante schrijfervaring kunnen meteen van start gaan. Zo leer je de gebeurtenissen uit jouw leven in de gepaste stijl en vorm gieten en zorg je voor een prachtig totaalplaatje.

Stel je autobiografie dus niet langer uit! Neem nu de eerste stap en kies voor deze cursus. Want ook jouw levensverhaal verdient het om herinnerd te worden!

Begeleiding van persoonlijke docent

Tijdens je studie wordt je begeleid door je persoonlijke vakdocent. Deze docent is een zelfstandig autobiograaf en kent dus alle kneepjes van het vak. Je kan je huistaken en vragen doorsturen via e-mail. Zo heb je steeds de hulp van iemand die al jarenlang ervaring heeft met schrijftechniek.

Praktijkgerichte cursus

De thuiscursus autobiografie schrijven is een praktijkgerichte cursus. Deze aanpak zorgt ervoor dat je na het volgen van de opleiding beschikt over voldoende vakkennis om te starten als werknemer of zelfstandige, mits je in bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer. Je bent dus verzekerd van werk in de schrijftechniek sector.

Je kan hier een gratis proefhoofdstuk van de thuiscursus autobiografie schrijven downloaden. Dit hoofdstuk geeft je een goed beeld van het niveau en de opbouw van cursusmateriaal. Wanneer je liever de volledige cursus inkijkt, ben je welkom op het secretariaat in Antwerpen, Gent of Hasselt.

Beroep met toekomst!

Als autobiograaf kan je direct aan de slag als zelfstandige of werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Zo kan je in een mum van tijd starten met je droomjob!

Extra informatie

Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding autobiografie schrijven. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus autobiografie schrijven is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af. Dit kan je komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je nadien het erkende diploma autobiografie schrijven via de post naar huis gestuurd. Het diploma voldoet aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgt ervoor dat je kan starten als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding autobiografie schrijven bedraagt slechts 190 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan, als je dat wil, uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus autobiografie schrijven door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Hilde V.D. (Amsterdam, Nederland)

Dit was de eerste keer dat ik een thuisstudie heb gevolgd. En ik moet zeggen dat het zeker voor herhaling vatbaar is. Het cursusmateriaal was heel duidelijk opgesteld en ook de hulp van mijn docent ging van een leien dakje.

Elke T. (Damme)

Volgens mij mag ik wel zeggen dat ik een boeiend leven gehad heb. Daarom wil ik dit ook neerschrijven zodat mijn nageslacht dit later ook nog eens kan bestuderen. Om de kneepjes van het vak te leren, ga ik de thuiscursus autobiografie schrijven volgen.

Steve W. (Hasselt)

Ik heb heel veel opgestoken van de kleine schrijfopdrachten die we naar onze docent moesten doorsturen. Door de technieken op te delen in kleine stukjes, is het gemakkelijker om op het einde het geheel te overzien.

Rob D.M. (Lier)

Schrijven is een passie van mij. Ik ben er ingerold via mijn werk als copywriter. Daarna ben ik meer creatief beginnen schrijven. Nu ik al een zekere leeftijd heb, wil ik graag een autobiografie gaan schrijven. Deze cursus is een goede voorbereiding.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

cursus grafisch vormgever

Nieuw: groepsles grafisch vormgever

Vanaf september kan je bij De Mediaschool enkele nieuwe opleidingen volgen. Eén hiervan is de op cursus grafisch vormgever. De …

Schermafbeelding 2014 02 27 Om 17.43.37

Cursus Adobe Photoshop Lightroom

Lightroom is een krachtig programma waarmee je foto’s kan archiveren, bewerken en publiceren. Lightroom is het programma waar fotografen jarenlang …

Cameraman Video Camera Mediaschool

Unieke stageplaatsen voor fotografie & film

Volg je momenteel een opleiding Cameratechnieken of Fotografie? Wil je al je kennis gebruiken en meewerken aan een concreet project? …

Page 1 of 3123»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!