Cursus Bedrijfsbeheer

Praktische info
  • Lesgeld: 139 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 1 à 3 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding zelfstandige

thuiscursus opleiding eigen zaak starten

Erkend diploma bedrijfsbeheer

Een eigen zaak is de droom van veel mensen. Je bent je eigen baas, of het nu in bijberoep of volledig zelfstandig is. Jij bepaalt de uren en stelt de regels op: you make it happen. Maar iedereen die in België wil starten met een bedrijf, hetzij als eenmanszaak hetzij als vennootschap, heeft het officiële vestigingsattest bedrijfsbeheer nodig. Dat werd wettelijk verplicht door de overheid. Veel kandidaat-zelfstandigen willen zich dan ook zo spoedig en zo eenvoudig mogelijk in orde stellen met die vestigingswet.

Bij ons kan je op een eenvoudige en snelle manier je diploma bedrijfsbeheer halen. Je studeert thuis op je eigen tempo, maar krijgt wel deskundige begeleiding van een ervaren docent. Uiteindelijk leg je examen af en ontvang je jouw officieel attest. Zo eenvoudig kan het soms zijn! Twijfel niet langer en kies voor deze thuisstudie, je eigen zaak loert al om de hoek!

Begeleiding van persoonlijke docent

Tijdens je studie wordt je begeleid door je persoonlijke vakdocent. Deze docent is een zelfstandig zelfstandige en kent dus alle kneepjes van het vak. Je kan je huistaken en vragen doorsturen via e-mail. Zo heb je steeds de hulp van iemand die al jarenlang ervaring heeft met eigen zaak starten.

Praktijkgerichte cursus

De thuiscursus bedrijfsbeheer is een praktijkgerichte cursus. Deze aanpak zorgt ervoor dat je na het volgen van de opleiding beschikt over voldoende vakkennis om te starten als werknemer of zelfstandige, mits je in bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer. Je bent dus verzekerd van werk in de eigen zaak starten sector.

Je kan hier een gratis proefhoofdstuk van de thuiscursus bedrijfsbeheer downloaden. Dit hoofdstuk geeft je een goed beeld van het niveau en de opbouw van cursusmateriaal. Wanneer je liever de volledige cursus inkijkt, ben je welkom op het secretariaat in Antwerpen, Gent of Hasselt.

Extra informatie

Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding bedrijfsbeheer. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus bedrijfsbeheer is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af bij het Ministerie van Economie en Middenstand (de centrale examencommissie). Dit examen is geautomatiseerd en leg je af op een computer. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen. Wanneer je vijftig percent behaalt krijg je onmiddellijk het erkende diploma bedrijfsbeheer mee naar huis. Je kan bij wijze van spreken dezelfde dag nog naar het ondernemingsloket of de boekouder om je zaak op te starten.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding bedrijfsbeheer bedraagt slechts 139 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan, als je dat wil, uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus bedrijfsbeheer door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Rachid S. (Antwerpen)

Om mijn winkel te kunnen openen, heb ik eerst mijn diploma van bedrijfsbeheer nodig. Vrienden van mij hebben eerder al deze thuisopleiding bedrijfsbeheer gevolgd. Zij waren allen van de eerste keer geslaagd. Dat geeft mij extra vertrouwen.

Nico K. (Wervik)

Als ik vragen had bij de oefeningen van bedrijfsbeheer, kon ik altijd rekenen op mijn docent. Meestal had ik een dag later al een verhelderend antwoord. Het is fijn om op zo'n manier te kunnen studeren.

Lies O. (Baarle-Nassau, Nederland)

Vooraleer ik kan starten met mij eigen zaak in België moet ik eerst het vestigingsattest van bedrijfsbeheer behalen. Gezien mijn onregelmatige uren lijkt een thuisstudie mij de meest aangewezen manier om mij voor te bereiden op het examen.

Ties L. (Balen)

Deze cursus is de ideale voorbereiding op het examen bij de centrale examencommissie. Na een maand studeren ben ik het examen gaan afleggen en kon ik mijn eigen zaak starten.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

CVA Zoekt Nieuwe Docenten Media

Word jij docent bij de Mediaschool?

Ben jij een specialist op het vlak van media, fotografie of IT? Heb je al jouw sporen verdiend binnen jouw …

Thuisstudie Groepslessesen Wijziging Opleidingscheques

Wijziging rond opleidingscheques

Dit is een belangrijk bericht voor iedereen die al opleidingscheques heeft aangevraagd, of van plan is om dit binnenkort te …

Opendeurdag Mediaschool

Opendeurdagen Mediaschool

de Net perspiciatis als andere scholen, start de Mediaschool in september met een nieuw schooljaar. Daarom organiseert de school enkele …

Page 1 of 212»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!