Cursus Bloggen

Praktische info
  • Lesgeld: 239 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6 à 9 mnd
  • Erkend diploma: ja
  • Opleidingscheques: nee
  • KMO-portefeuille: nee

Schrijf je in

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding blogger

thuiscursus opleiding communicatie

Erkend diploma bloggen

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je stap voor stap je eigen blog uitbouwen tot een echt succesverhaal. Zo lok je dankzij deze cursus in geen tijd tal van bezoekers naar jouw blog en deel je binnenkort jouw ideeën, creaties en verhalen met heel de wereld.

Een goede blog vertrekt steeds vanuit een aantrekkelijke lay-out en boeiende inhoud. In de eerste plaats kom je dan ook te weten hoe je een goede webtekst schrijft en ga je op zoek naar je eigen stijl. Je leert hierbij je teksten optimaliseren voor zoekrobots en krijgt handige tips & tricks mee om ervoor te zorgen dat je lezers je blog regelmatig terug bezoeken.

Verder kom je ook alles te weten over de promotie van je blog. Zo leer je onder andere social media inzetten om jouw blog extra bekendheid te geven. Daarnaast gaat deze cursus ook dieper in op zakelijk bloggen en leer je jezelf onderscheiden van je concurrenten. Op die manier zorg je ervoor dat je blog ook professioneel een duidelijke meerwaarde biedt.

Praktijkgerichte cursus

De thuiscursus bloggen is een praktijkgerichte cursus. Deze aanpak zorgt ervoor dat je na het volgen van de opleiding beschikt over voldoende vakkennis om te starten als werknemer of zelfstandige, mits je in bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer. Je bent dus verzekerd van werk in de communicatie sector.

Je kan een gratis proefhoofdstuk van de thuiscursus bloggen downloaden. Dit hoofdstuk geeft je een goed beeld van het niveau en de opbouw van cursusmateriaal. Wanneer je liever de volledige cursus inkijkt, ben je welkom op het secretariaat in Antwerpen, Gent of Hasselt.

Beroep met toekomst!

Als blogger kan je direct aan de slag als zelfstandige of werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Zo kan je in een mum van tijd starten met je droomjob!

Extra informatie

Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding bloggen. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus bloggen is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af. Dit kan je komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je nadien het erkende diploma bloggen via de post naar huis gestuurd. Het diploma voldoet aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgt ervoor dat je kan starten als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding bloggen bedraagt slechts 239 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan, als je dat wil, uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus bloggen door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Mounir E. H. (Hoboken)

Een succesvolle blog schrijven lijkt misschien eenvoudig maar dat is het zeker niet. In deze cursus leerde ik veel nuttige tips om meer bezoekers aan te trekken. Veel ervan ziijn zelfs vaste lezers geworden.

Maya P. (Roeselare)

Via het studentenplatform stuurde ik mijn voorstellen voor blogberichten naar mijn docent. Met behulp van de feedback kon ik mijn berichten herschrijven en zo optimaliseren voor ik ze publiceerde.

Bjorn P. (Liedekerke)

De cursus bloggen werd razendsnel geleverd. Twee dagen nadat ik mij had ingeschreven voor de opleiding stond de postbode aan mijn deur met de cursusmap.

Bieke V. G. (Brussel)

Mijn blog wordt veel vaker bezocht sinds ik de cursus volg bij de Mediaschool. Het is zo'n succes dat ik zelfs geld verdien met mijn blog. Het cursusgeld heb ik al bijne terug verdiend.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

cursus grafisch vormgever

Nieuw: groepsles grafisch vormgever

Vanaf september kan je bij De Mediaschool enkele nieuwe opleidingen volgen. Eén hiervan is de op cursus grafisch vormgever. De …

Schermafbeelding 2014 02 27 Om 17.43.37

Cursus Adobe Photoshop Lightroom

Lightroom is een krachtig programma waarmee je foto’s kan archiveren, bewerken en publiceren. Lightroom is het programma waar fotografen jarenlang …

Cameraman Video Camera Mediaschool

Unieke stageplaatsen voor fotografie & film

Volg je momenteel een opleiding Cameratechnieken of Fotografie? Wil je al je kennis gebruiken en meewerken aan een concreet project? …

Page 1 of 3123»

Andere studierichtingen via het Centrum Voor Afstandsonderwijs

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!