Cursus Cameratechnieken

Praktische info
  • Lesgeld: 239 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6 à 9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding cameraman/-vrouw

thuiscursus opleiding filmtechniek

Erkend diploma cameratechnieken

Onze hedendaagse cultuur wordt sterk bepaald door beelden. Elke dag opnieuw komen er van overal beelden op ons af. Denk maar aan het nieuws, reclame of zelfs YouTube. Bovendien nemen we er zelf ook actief aan deel. We halen geregeld onze smartphone of digitale camera boven en zetten onze creaties daarna op het internet.

Ook in het professionele leven dringt de beeldcultuur helemaal door. Iedereen die aan de slag is in de grafische sector of de media is erg gebaat bij een uitgebreide kennis van de verschillende cameratechnieken. Om die kennis op een snelle en eenvoudige manier op te doen, bieden wij de thuisstudie cameratechnieken aan!

Deze opleiding werd ontwikkeld door een ervaren cameraman met jarenlange praktijkervaring. De cursus leert je stap voor stap en op een erg duidelijke en praktijkgerichte manier alle camera- en montagetechnieken aan. Bovendien is de opleiding voor iedereen toegankelijk. Zowel beginners als gevorderden kunnen er meteen mee aan de slag!

Je combineert sfeerbeelden, voice-overs en geluid tot een fascinerend en harmonisch geheel. Zo ben jij in staat om het hele productieproces van de reportage te verzorgen. Je doet research, schrijft een eenvoudig script, schiet de beelden en verzorgt de montage. Bovendien maak je uitgebreid kennis met de wettelijke verplichtingen en geeft je docent je tal van nuttige tips. Tot slot ga je natuurlijk ook zelf aan de slag met een hele reeks boeiende opdrachten!

Begeleiding van persoonlijke docent

Tijdens je studie wordt je begeleid door je persoonlijke vakdocent. Deze docent is een zelfstandig cameraman/-vrouw en kent dus alle kneepjes van het vak. Je kan je huistaken en vragen doorsturen via e-mail. Zo heb je steeds de hulp van iemand die al jarenlang ervaring heeft met filmtechniek.

Praktijkgerichte cursus

De thuiscursus cameratechnieken is een praktijkgerichte cursus. Deze aanpak zorgt ervoor dat je na het volgen van de opleiding beschikt over voldoende vakkennis om te starten als werknemer of zelfstandige, mits je in bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer. Je bent dus verzekerd van werk in de filmtechniek sector.

Je kan hier een gratis proefhoofdstuk van de thuiscursus cameratechnieken downloaden. Dit hoofdstuk geeft je een goed beeld van het niveau en de opbouw van cursusmateriaal. Wanneer je liever de volledige cursus inkijkt, ben je welkom op het secretariaat in Antwerpen, Gent of Hasselt.

Beroep met toekomst!

Als cameraman/-vrouw kan je direct aan de slag als zelfstandige of werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Zo kan je in een mum van tijd starten met je droomjob!

Extra informatie

Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding cameratechnieken. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af. Dit kan je komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je nadien het erkende diploma cameratechnieken via de post naar huis gestuurd. Het diploma voldoet aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgt ervoor dat je kan starten als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding cameratechnieken bedraagt slechts 239 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan, als je dat wil, uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus cameratechnieken door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Jonas V. (Rijkevorsel)

Video's maken van leuke momenten doe ik heel graag. Toch merkte ik dat ik betere filmpjes zou kunnen maken als ik mij zou bijscholen. Nu ik de thuisstudie cameratechnieken gevolgd heb, is mijn beeldmateriaal inderdaad van betere kwaliteit.

Dorien D.F. (Sint-Niklaas)

Voor mijn verjaardag heb ik van mijn ouders een camcorder gekregen. Ik wilde hier graag goed mee kunnen werken. Na het volgen van de cursus heb ik wel het gevoel dat ik meer uit mijn camera kan halen.

James M. (Turnhout)

Ik werk als grafisch vormgever bij een lokale KMO. Voor speciale acties maken we steeds een promofilmpje. Dat vind ik heel interessant en omdat ik er hier aan wil meewerken, volg ik uit eigen beweging deze thuiscursus.

Veerle B. (Brussel)

De oefening die in de cursus staan, leren je goed met een camera werken. De feedback die je dan achteraf van je docent krijgt, leert je waar je werkpunten voor de volgende keer liggen. Door veel te oefenen en de opdrachten te maken, leer je veel bij.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

Schermafbeelding 2014 02 27 Om 17.43.37

Cursus Adobe Photoshop Lightroom

Lightroom is een krachtig programma waarmee je foto’s kan archiveren, bewerken en publiceren. Lightroom is het programma waar fotografen jarenlang …

Cameraman Video Camera Mediaschool

Unieke stageplaatsen voor fotografie & film

Volg je momenteel een opleiding Cameratechnieken of Fotografie? Wil je al je kennis gebruiken en meewerken aan een concreet project? …

CVA Zoekt Nieuwe Docenten Media

Word jij docent bij de Mediaschool?

Ben jij een specialist op het vlak van media, fotografie of IT? Heb je al jouw sporen verdiend binnen jouw …

Page 1 of 212»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!