Cursus Communicatieverantwoordelijke

Praktische info
  • Lesgeld: 229 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6 à 9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding communicatieverantwoordelijke

thuiscursus opleiding communicatie

Erkend diploma communicatieverantwoordelijke

Communicatie is een belangrijke tool om jouw bedrijf naar succes te leiden. Zo is het een krachtig beleids- en actie-instrument. Daarnaast kan je dankzij een goede communicatiestrategie mee vorm aan de manier waarop een organisatie of bedrijf in de markt staat. Zo doe je aan image building en zorg je ervoor dat jouw bedrijf een positief imago krijgt bij de buitenwereld.

Als communicatieverantwoordelijke vervul je dus een sleutelrol! Daarom biedt deze uitgebreide opleiding je alle theoretische inzichten en praktische vaardigheden om goed te kunnen starten. De verschillende aspecten van het beroep worden helder uiteengezet. Je komt onder andere te weten hoe je een communicatieplan opstelt en zo de boodschap bij de juiste doelgroep krijgt.

Eens je je diploma communicatieverantwoordelijke hebt behaald, ligt de weg open naar een nieuwe uitdaging. Je kan onder meer aan de slag als communicatiemanager, PR-medewerker, event manager, communicatiemedewerker of copywriter. Twijfel dus niet en kies vandaag nog voor een nieuwe en uitdagende professionele toekomst!

Begeleiding van persoonlijke docent

Tijdens je studie wordt je begeleid door je persoonlijke vakdocent. Deze docent is een zelfstandig communicatieverantwoordelijke en kent dus alle kneepjes van het vak. Je kan je huistaken en vragen doorsturen via e-mail. Zo heb je steeds de hulp van iemand die al jarenlang ervaring heeft met communicatie.

Praktijkgerichte cursus

De thuiscursus communicatieverantwoordelijke is een praktijkgerichte cursus. Deze aanpak zorgt ervoor dat je na het volgen van de opleiding beschikt over voldoende vakkennis om te starten als werknemer of zelfstandige, mits je in bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer. Je bent dus verzekerd van werk in de communicatie sector.

Je kan hier een gratis proefhoofdstuk van de thuiscursus communicatieverantwoordelijke downloaden. Dit hoofdstuk geeft je een goed beeld van het niveau en de opbouw van cursusmateriaal. Wanneer je liever de volledige cursus inkijkt, ben je welkom op het secretariaat in Antwerpen, Gent of Hasselt.

Beroep met toekomst!

Als communicatieverantwoordelijke kan je direct aan de slag als zelfstandige of werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Zo kan je in een mum van tijd starten met je droomjob!

Extra informatie

Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding communicatieverantwoordelijke. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af. Dit kan je komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je nadien het erkende diploma communicatieverantwoordelijke via de post naar huis gestuurd. Het diploma voldoet aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgt ervoor dat je kan starten als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding communicatieverantwoordelijke bedraagt slechts 229 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan, als je dat wil, uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus communicatieverantwoordelijke door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Aisha C. (Gent)

Nu werk ik nog op de marketingafdeling van ons bedrijf. Begin volgend jaar start ik als communicatieverantwoordelijke. Om me wegwijs te maken in de wereld van persconferenties, artikels en social media volg ik de cursus nu al.

Annelies G. (Deurne)

Ik ben zelfstandig fotograaf en wil een nieuwe website maken. Om het juiste taalregister en communicatietechniekn te gebruiken in mijn teksten heb ik deze thuisstudie gevolgd. Na een half jaar had ik mijn diploma al.

Kobe W. (Zandhoven)

Mijn docent heeft steeds snel gereageerd op mijn vragen die ik haar gestuurd had. Zo kon ik in een goed ritme blijven studeren. Volgende week ga ik mijn examen afleggen in Antwerpen. Ik zie het volledig zitten.

Maxim V.D.K. (Molenbeek)

Communicatie is ontzettend belangrijk binnen een bedrijf. Als ik van mijn werknemers verwacht dat zij de kneepjes van het vak kennen, moet ik zelf natuurlijk ook op de hoogte zijn van de nieuwste communicatietechnieken.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

cursus grafisch vormgever

Nieuw: groepsles grafisch vormgever

Vanaf september kan je bij De Mediaschool enkele nieuwe opleidingen volgen. Eén hiervan is de op cursus grafisch vormgever. De …

Schermafbeelding 2014 02 27 Om 17.43.37

Cursus Adobe Photoshop Lightroom

Lightroom is een krachtig programma waarmee je foto’s kan archiveren, bewerken en publiceren. Lightroom is het programma waar fotografen jarenlang …

Cameraman Video Camera Mediaschool

Unieke stageplaatsen voor fotografie & film

Volg je momenteel een opleiding Cameratechnieken of Fotografie? Wil je al je kennis gebruiken en meewerken aan een concreet project? …

Page 1 of 3123»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!