[fancy_list style = “check_list” variation=”black”]

 • Lesgeld: 229 euro
 • Direct leverbaar: ja
 • Voor iedereen: ja
 • Studieduur: 6 à 9 mnd
 • Waardevol diploma: ja

[button link=”https://www.mediaschool.be/inschrijven-ts/?opleiding=TCOMMUN&cursus=communicatieverantwoordelijke&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/cursus/communicatieverantwoordelijke/&inschrijvingsgeld=229&actieprijspercentage=0&actieprijs=229&actieprijskorting=0&studieduur=6%20à%209&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=nee&school=inschrijven-ts&dl=download-gratis-hoofdstuk-ts&docent=NL&recht=&NB=NBCOMMU&magento=https://www.os-secure.eu/urlcheckout/add?product=210&qty;=1&koren=TCOMMUN” size=”large” align=”center” bgcolor=”#FF0005″]Schrijf je in

[titled_box title=”Jouw voordelen” align=”center” variation=”black”]

[fancy_list style = “circle_arrow” variation=”black”]

cursus communicatieverantwoordelijke opleiding communicatieverantwoordelijke communicatie

[titled_box title=”Vervolgopleidingen” variation=”black”]
[fancy_list style=”circle_arrow” variation=”black”]

cursus communicatieverantwoordelijke opleiding communicatieverantwoordelijke communicatie

[titled_box variation=”black” title=”Heb je nog vragen?”]

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding communicatieverantwoordelijke

thuiscursus opleiding communicatie

Waardevol diploma communicatieverantwoordelijke

Communicatie is een belangrijke tool om jouw bedrijf naar succes te leiden. Zo is het een krachtig beleids- en actie-instrument. Daarnaast kan je dankzij een goede communicatiestrategie mee vorm aan de manier waarop een organisatie of bedrijf in de markt staat. Zo doe je aan image building en zorg je ervoor dat jouw bedrijf een positief imago krijgt bij de buitenwereld.

Als communicatieverantwoordelijke vervul je dus een sleutelrol! Daarom biedt deze uitgebreide opleiding je alle theoretische inzichten en praktische vaardigheden om goed te kunnen starten. De verschillende aspecten van het beroep worden helder uiteengezet. Je komt onder andere te weten hoe je een communicatieplan opstelt en zo de boodschap bij de juiste doelgroep krijgt.

Eens je je diploma communicatieverantwoordelijke hebt behaald, ligt de weg open naar een nieuwe uitdaging. Je kan onder meer aan de slag als communicatiemanager, PR-medewerker, event manager, communicatiemedewerker of copywriter. Twijfel dus niet en kies vandaag nog voor een nieuwe en uitdagende professionele toekomst!

Begeleiding van persoonlijke docent

Tijdens je studie wordt je begeleid door je persoonlijke vakdocent. Deze docent is een zelfstandig communicatieverantwoordelijke en kent dus alle kneepjes van het vak. Je kan je huistaken en vragen doorsturen via e-mail. Zo heb je steeds de hulp van iemand die al jarenlang ervaring heeft met communicatie.

Praktijkgerichte cursus

De thuiscursus communicatieverantwoordelijke is een praktijkgerichte cursus. Deze aanpak zorgt ervoor dat je na het volgen van de opleiding beschikt over voldoende vakkennis om te starten als werknemer of zelfstandige, mits je in bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer. Je bent dus verzekerd van werk in de communicatie sector.

Je kan hier een gratis proefhoofdstuk van de thuiscursus communicatieverantwoordelijke downloaden. Dit hoofdstuk geeft je een goed beeld van het niveau en de opbouw van cursusmateriaal. Wanneer je liever de volledige cursus inkijkt, ben je welkom op het secretariaat in Antwerpen, Gent of Hasselt.

Beroep met toekomst!

Als communicatieverantwoordelijke kan je direct aan de slag als zelfstandige of werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Zo kan je in een mum van tijd starten met je droomjob!

Extra informatie

[toggle title=”Cursusinhoud”]
[titled_box variation=”black” title=”Inhoud van de cursus communicatieverantwoordelijke”]

De opleiding communicatieverantwoordelijke is voor iedereen toegankelijk. In de cursus vind je onderstaande onderwerpen terug:

[fancy_list variation=”black” style=”check_list”]

 • Je toekomstmogelijkheden
 • Online communicatie
 • Social media: Facebook, Twitter, LinkedIn
 • Communiceren met journalisten
 • Persberichten en persconferenties
 • Professionele reclamecampagnes ontwikkelen
 • Een communicatieplan- en budget opstellen
 • Public relations
 • Trens en evolutie in de communicatie
 • Bedrijfscommunicatie / Corporate communicatie
 • Identiteit, imago en reputatie van een organisatie
 • Ontwikkelen van een merk en een huisstijl
 • Communicatieonderzoek en onderzoeksmethoden
 • Interne communicatie en crisiscommunicatie
 • Externe communicatie en copywriting
 • Marketingcommunicatie, sponsoring en reclame
 • Direct marketing

[toggle title=”Studieadvies”]
[titled_box variation=”black” title=”Hoe studeer je de cursus communicatieverantwoordelijke?”]

Deze opleiding communicatietechnieken is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft met andere woorden geen vooropleiding te hebben gehad.

Bij de thuisstudie communicatieverantwoordelijke wordt gebruik gemaakt van eigen ontwikkeld cursusmateriaal. Je krijgt het volledige pakket onmiddellijk toegestuurd na inschrijving. Bijgevoegd in het pakket vind je de contactgegevens van je docent.

Op het einde van elk hoofdstuk vind je een aantal oefenopgaven die je helpen bij de verwerking van de leerstof. Via deze oefeningen heb je een beeld van het examen en weet je onmiddellijk waar je staat met je studie. Wanneer je oefenopgaven hebt gemaakt kan je die opsturen via email ter verbetering. Ook als je vragen hebt met betrekking tot de cursus kan je deze mailen naar je persoonlijke docent. Hij of zij zal je ook tips geven over hoe je je het beste voorbereid op het examen.

Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Deze thuiscursus communicatieverantwoordelijke geeft je een goed beeld van de wijze waarop je kennis tijdens het examen wordt getest. Het lessenmateriaal is up-to-date en zeer helder geschreven.

[toggle title=”Gemiddelde studieduur”]

[titled_box variation=”black” title=”Studieduur van communicatieverantwoordelijke”]

De meeste mensen willen zo snel mogelijk het diploma communicatieverantwoordelijke behalen. Je bepaalt zelf je eigen studieritme. De cursus bestaat uit enkele hoofdstukken. Je doet er ongeveer 1 tot 3 uren over om een hoofdstuk in te studeren en/of de oefenopgaven te maken.

Gemiddeld doen onze studenten er 6 à 9 maanden over om de cursus in zijn geheel in te studeren en alle oefeningen en huistaken te maken. Uiteraard kan je deze cursus sneller afronden als je er wekelijks meer tijd in kan steken.

Je krijgt als je dat wilt gedurende 1 jaar persoonlijke begeleiding via email van je docent. Hij zal op al je vragen antwoorden en je het nodige studieadvies geven. Als je wil kan je deze studieduur verlengen.

Er worden maandelijks meerdere examens communicatieverantwoordelijke georganiseerd. Je kiest zelf het tijdstip wanneer je het examen gaat afleggen.

[toggle title=”Dit krijg je thuisgestuurd”]
[titled_box variation=”black” title=”Inhoud cursuspakket”]

Cursuspakket communicatieverantwoordelijke

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. De leerstof communicatietechnieken is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Op het einde van elk hoofdstuk vind je oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door. Dit boek hoef je niet letterlijk uit het hoofd te leren om te slagen, maar bereid je wel voor op je examen.

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding communicatieverantwoordelijke. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Je einddoel is een waardevol diploma

Na je opleiding leg je examen af. Dit kan je komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je nadien het waardevolle diploma communicatieverantwoordelijke via de post naar huis gestuurd. Het diploma voldoet aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgt ervoor dat je kan starten als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding communicatieverantwoordelijke bedraagt slechts 229 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan, als je dat wil, uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus communicatieverantwoordelijke door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

[button link=”https://www.mediaschool.be/inschrijven-ts/?opleiding=TCOMMUN&cursus=communicatieverantwoordelijke&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/cursus/communicatieverantwoordelijke/&inschrijvingsgeld=229&actieprijspercentage=0&actieprijs=229&actieprijskorting=0&studieduur=6%20à%209&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=nee&school=inschrijven-ts&dl=download-gratis-hoofdstuk-ts&docent=NL&recht=&NB=NBCOMMU&magento=https://www.os-secure.eu/urlcheckout/add?product=210&qty;=1&koren=TCOMMUN” bgcolor=”#FF0005″ size=”small”]Inschrijven [button link=” https://www.mediaschool.be/download-gratis-hoofdstuk-ts/?opleiding=TCOMMUN&cursus=communicatieverantwoordelijke&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/cursus/communicatieverantwoordelijke/&inschrijvingsgeld=229&actieprijspercentage=0&actieprijs=229&actieprijskorting=0&studieduur=6%20à%209&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=nee&school=inschrijven-ts&dl=download-gratis-hoofdstuk-ts&docent=NL&recht=&NB=NBCOMMU&magento=https://www.os-secure.eu/urlcheckout/add?product=210&qty;=1&koren=TCOMMUN” variation=”black” size=”small”]Proefhoofdstuk [button link=”https://www.mediaschool.be/veelgestelde-vragen/?opleiding=TCOMMUN&cursus=communicatieverantwoordelijke&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/cursus/communicatieverantwoordelijke/&inschrijvingsgeld=229&actieprijspercentage=0&actieprijs=229&actieprijskorting=0&studieduur=6%20à%209&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=nee&school=inschrijven-ts&dl=download-gratis-hoofdstuk-ts&docent=NL&recht=&NB=NBCOMMU&magento=https://www.os-secure.eu/urlcheckout/add?product=210&qty;=1&koren=TCOMMUN” variation=”black” size=”small”]FAQ

cursusaanbod thuisstudie communicatie communicatietechnieken

[titled_box variation=”black” title=”Mediaschool”]

thuiscursus communicatieverantwoordelijke opleiding cameratechnieken, beeldcultuur, youtube, reclamecampagnes, grafische sector, creatief, creativiteit, beeldmateriaal, media, cameraman, cameravrouw, montagetechnieken, camerastandpunten, monteren, camerabewegingen, reportage, regie, regisseur, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

thuiscursus communicatieverantwoordelijke opleiding cameratechnieken, beeldcultuur, youtube, reclamecampagnes, grafische sector, creatief, creativiteit, beeldmateriaal, media, cameraman, cameravrouw, montagetechnieken, camerastandpunten, monteren, camerabewegingen, reportage, regie, regisseur, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Aisha C. (Gent)

Nu werk ik nog op de marketingafdeling van ons bedrijf. Begin volgend jaar start ik als communicatieverantwoordelijke. Om me wegwijs te maken in de wereld van persconferenties, artikels en social media volg ik de cursus nu al.

Annelies G. (Deurne)

Ik ben zelfstandig fotograaf en wil een nieuwe website maken. Om het juiste taalregister en communicatietechniekn te gebruiken in mijn teksten heb ik deze thuisstudie gevolgd. Na een half jaar had ik mijn diploma al.

Kobe W. (Zandhoven)

Mijn docent heeft steeds snel gereageerd op mijn vragen die ik haar gestuurd had. Zo kon ik in een goed ritme blijven studeren. Volgende week ga ik mijn examen afleggen in Antwerpen. Ik zie het volledig zitten.

Maxim V.D.K. (Molenbeek)

Communicatie is ontzettend belangrijk binnen een bedrijf. Als ik van mijn werknemers verwacht dat zij de kneepjes van het vak kennen, moet ik zelf natuurlijk ook op de hoogte zijn van de nieuwste communicatietechnieken.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

[blog_grid column=”3″ showposts=”3″ post_content=”excerpt” category_in=”5,7,8″ pagination=”true” disable=”meta,more”]