Cursus Creatief Schrijven

[fancy_list style = “check_list” variation=”black”]

 • Lesgeld: 209 euro
 • Direct leverbaar: ja
 • Voor iedereen: ja
 • Studieduur: 6 à 9 mnd
 • Waardevol diploma: ja

[button link=”https://www.mediaschool.be/inschrijven-ts/?opleiding=TCREASC&cursus=creatief%20schrijven&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/cursus/creatief-schrijven/&inschrijvingsgeld=209&actieprijspercentage=0&actieprijs=209&actieprijskorting=0&studieduur=6%20à%209&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=nee&school=inschrijven-ts&dl=download-gratis-hoofdstuk-ts&docent=NL&recht=&NB=NBCREAS&magento=https://www.os-secure.eu/urlcheckout/add?product=213&qty;=1&koren=TCREASC” size=”large” align=”center” bgcolor=”#FF0005″]Schrijf je in

[titled_box title=”Jouw voordelen” align=”center” variation=”black”]

[fancy_list style = “circle_arrow” variation=”black”]

cursus creatief schrijven opleiding schrijver schrijftechniek

[titled_box title=”Vervolgopleidingen” variation=”black”]
[fancy_list style=”circle_arrow” variation=”black”]

cursus creatief schrijven opleiding schrijver schrijftechniek

[titled_box variation=”black” title=”Heb je nog vragen?”]

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding schrijver

thuiscursus opleiding schrijftechniek

Waardevol diploma creatief schrijven

Een schriftje, een pen en je zintuigen zijn vaak al voldoende om aan een verhaal te beginnen. Toch struikelen mensen vaak over hun eerste zin of slagen ze er niet in hun creativiteit de vrije loop te laten. Deze opleiding leert je dan ook inspiratie halen uit jouw omgeving en zet jou en jouw ideeën op de juiste weg!

De cursus creatief schrijven is ideaal voor wie graag schrijft, borrelt van ideeën en graag zoekt naar een manier om ze te formuleren. Maar ook wie vaak moet schrijven op zijn werk en twijfelt aan de juiste methodiek, vindt in deze cursus tal van hulpmiddelen. Zowel liefhebbers als professionals kunnen de vruchten van deze opleiding plukken!

Deze opleiding is ontwikkeld door een ervaren docent met jarenlange praktijkervaring. De cursus brengt je stap voor stap alles bij over het volledige schrijfproces. Je weet waar een goed verhaal aan moet voldoen en natuurlijk ook hoe je eraan moet beginnen. Nadat je dieper bent ingegaan op de verschillende genres en de kunst van het schrijven, ga je onmiddellijk zelf aan de slag.

Naast de gewone verhalen leer je ook je schrijfstijl aanpassen aan columns, poëzie en zelfs blogberichten. Je komt alles te weten over de bijpassende verteltechnieken en verhaalstructuur. Zo weet je jouw lezers te boeien van de eerste tot de laatste letter!

Begeleiding van persoonlijke docent

Tijdens je studie wordt je begeleid door je persoonlijke vakdocent. Deze docent is een zelfstandig schrijver en kent dus alle kneepjes van het vak. Je kan je huistaken en vragen doorsturen via e-mail. Zo heb je steeds de hulp van iemand die al jarenlang ervaring heeft met schrijftechniek.

Praktijkgerichte cursus

De thuiscursus creatief schrijven is een praktijkgerichte cursus. Deze aanpak zorgt ervoor dat je na het volgen van de opleiding beschikt over voldoende vakkennis om te starten als werknemer of zelfstandige, mits je in bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer. Je bent dus verzekerd van werk in de schrijftechniek sector.

Je kan een gratis proefhoofdstuk van de thuiscursus creatief schrijven downloaden. Dit hoofdstuk geeft je een goed beeld van het niveau en de opbouw van cursusmateriaal. Wanneer je liever de volledige cursus inkijkt, ben je welkom op het secretariaat in Antwerpen, Gent of Hasselt.

Beroep met toekomst!

Als schrijver kan je direct aan de slag als zelfstandige of werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Zo kan je in een mum van tijd starten met je droomjob!

Extra informatie

[toggle title=”Cursusinhoud”]
[titled_box variation=”black” title=”Inhoud van de cursus creatief schrijven”]

De opleiding creatief schrijven is voor iedereen toegankelijk. In de cursus vind je onderstaande onderwerpen terug:

[fancy_list variation=”black” style=”check_list”]

 • Je toekomstmogelijkheden als schrijver
 • Verschillende verhaalgenres leren kennen
 • Manieren om te beginnen met schrijven
 • Het krijgen en vinden van inspiratie
 • Freewriten en brainstormen
 • Personages en karakters opbouwen
 • Een spanningsboog creëren
 • Correct en foutloos schrijven
 • Schrijven en schrappen
 • Intuïtief of volgens schema schrijven
 • Onderwerpen en thema’s bepalen
 • Lichamelijke reacties en emoties beschrijven
 • Verschillende vertelperspectieven
 • De tijdsvolgorde van je verhaal bepalen
 • Titel, begin, midden en einde
 • Plot en premisse
 • Schrijven van poëzie
 • Je manuscript laten publiceren

[toggle title=”Studieadvies”]
[titled_box variation=”black” title=”Hoe studeer je de cursus creatief schrijven?”]

Deze opleiding literatuur is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft met andere woorden geen vooropleiding te hebben gehad.

Bij de thuisstudie creatief schrijven wordt gebruik gemaakt van eigen ontwikkeld cursusmateriaal. Je krijgt het volledige pakket onmiddellijk toegestuurd na inschrijving. Bijgevoegd in het pakket vind je de contactgegevens van je docent.

Op het einde van elk hoofdstuk vind je een aantal oefenopgaven die je helpen bij de verwerking van de leerstof. Via deze oefeningen heb je een beeld van het examen en weet je onmiddellijk waar je staat met je studie. Wanneer je oefenopgaven hebt gemaakt kan je die opsturen via email ter verbetering. Ook als je vragen hebt met betrekking tot de cursus kan je deze mailen naar je persoonlijke docent. Hij of zij zal je ook tips geven over hoe je je het beste voorbereid op het examen.

Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Deze thuiscursus creatief schrijven geeft je een goed beeld van de wijze waarop je kennis tijdens het examen wordt getest. Het lessenmateriaal is up-to-date en zeer helder geschreven.

[toggle title=”Gemiddelde studieduur”]

[titled_box variation=”black” title=”Studieduur van creatief schrijven”]

De meeste mensen willen zo snel mogelijk het diploma creatief schrijven behalen. Je bepaalt zelf je eigen studieritme. De cursus bestaat uit enkele hoofdstukken. Je doet er ongeveer 1 tot 3 uren over om een hoofdstuk in te studeren en/of de oefenopgaven te maken.

Gemiddeld doen onze studenten er 6 à 9 maanden over om de cursus in zijn geheel in te studeren en alle oefeningen en huistaken te maken. Uiteraard kan je deze cursus sneller afronden als je er wekelijks meer tijd in kan steken.

Je krijgt als je dat wilt gedurende 1 jaar persoonlijke begeleiding via email van je docent. Hij zal op al je vragen antwoorden en je het nodige studieadvies geven. Als je wil kan je deze studieduur verlengen.

Er worden maandelijks meerdere examens creatief schrijven georganiseerd. Je kiest zelf het tijdstip wanneer je het examen gaat afleggen.

[toggle title=”Dit krijg je thuisgestuurd”]
[titled_box variation=”black” title=”Inhoud cursuspakket”]

Cursuspakket creatief schrijven

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. De leerstof literatuur is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Op het einde van elk hoofdstuk vind je oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door. Dit boek hoef je niet letterlijk uit het hoofd te leren om te slagen, maar bereid je wel voor op je examen.

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding creatief schrijven. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Je einddoel is een waardevol diploma

Na je opleiding leg je examen af. Dit kan je komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je nadien het waardevolle diploma creatief schrijven via de post naar huis gestuurd. Het diploma voldoet aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgt ervoor dat je kan starten als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding creatief schrijven bedraagt slechts 209 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan, als je dat wil, uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus creatief schrijven door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

[button link=”https://www.mediaschool.be/inschrijven-ts/?opleiding=TCREASC&cursus=creatief%20schrijven&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/cursus/creatief-schrijven/&inschrijvingsgeld=209&actieprijspercentage=0&actieprijs=209&actieprijskorting=0&studieduur=6%20à%209&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=nee&school=inschrijven-ts&dl=download-gratis-hoofdstuk-ts&docent=NL&recht=&NB=NBCREAS&magento=https://www.os-secure.eu/urlcheckout/add?product=213&qty;=1&koren=TCREASC” bgcolor=”#FF0005″ size=”small”]Inschrijven [button link=” https://www.mediaschool.be/download-gratis-hoofdstuk-ts/?opleiding=TCREASC&cursus=creatief%20schrijven&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/cursus/creatief-schrijven/&inschrijvingsgeld=209&actieprijspercentage=0&actieprijs=209&actieprijskorting=0&studieduur=6%20à%209&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=nee&school=inschrijven-ts&dl=download-gratis-hoofdstuk-ts&docent=NL&recht=&NB=NBCREAS&magento=https://www.os-secure.eu/urlcheckout/add?product=213&qty;=1&koren=TCREASC” variation=”black” size=”small”]Proefhoofdstuk [button link=”https://www.mediaschool.be/veelgestelde-vragen/?opleiding=TCREASC&cursus=creatief%20schrijven&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/cursus/creatief-schrijven/&inschrijvingsgeld=209&actieprijspercentage=0&actieprijs=209&actieprijskorting=0&studieduur=6%20à%209&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=nee&school=inschrijven-ts&dl=download-gratis-hoofdstuk-ts&docent=NL&recht=&NB=NBCREAS&magento=https://www.os-secure.eu/urlcheckout/add?product=213&qty;=1&koren=TCREASC” variation=”black” size=”small”]FAQ

cursusaanbod thuisstudie media & journalistiek literatuur

[titled_box variation=”black” title=”Mediaschool”]

thuiscursus schrijver opleiding copywriter, copywriting, teksten, schrijftaal, doelpubliek, website, e-mail, folder, verkoopbrief, uitgever, krant, bedrijf, reclamebureau, schrijfopdrachten, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

thuiscursus schrijver opleiding copywriter, copywriting, teksten, schrijftaal, doelpubliek, website, e-mail, folder, verkoopbrief, uitgever, krant, bedrijf, reclamebureau, schrijfopdrachten, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Ilke D. (Kraainem)

Van deze cursus heb ik veel bijgeleerd. Ik schreef vroeger ook al wel korte verhaaltjes maar met de kennis die ik ondertussen heb opgedaan, kan ik nu veel langere en betere verhalen schrijven.

Matthias E. (Herzele)

Als freelance journalist wil ik zo veel mogelijk verschillende schrijstijlen gebruiken. Voor sommige artikels is het immers goed dat je je eigen creativiteit ook laat meespelen. Ik vind dit een prima cursus.

Ines M. (Sint-Truiden)

De hulp van de docent was heel waardevol. Haar tips en aanwijzingen hebben mij steeds terug op gang getrokken wanneer ik de juiste woorden zocht. Bedankt voor deze professionele ondersteuning.

Vic K. (Alken)

De mensen op het secretariaat hebben me goed verder geholpen. Het is ook goed gezien van hen dat je de cursussen op voorhand kan inkijken. Zo weet je precies wat je gaat aankrijgen.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

[blog_grid column=”3″ showposts=”3″ post_content=”excerpt” category_in=”7″ pagination=”true” disable=”meta,more”]

Share This Article If You Liked It :)