Cursus Creatief Schrijven

Praktische info
  • Lesgeld: 209 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6 à 9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding schrijver

thuiscursus opleiding schrijftechniek

Erkend diploma creatief schrijven

Een schriftje, een pen en je zintuigen zijn vaak al voldoende om aan een verhaal te beginnen. Toch struikelen mensen vaak over hun eerste zin of slagen ze er niet in hun creativiteit de vrije loop te laten. Deze opleiding leert je dan ook inspiratie halen uit jouw omgeving en zet jou en jouw ideeën op de juiste weg!

De cursus creatief schrijven is ideaal voor wie graag schrijft, borrelt van ideeën en graag zoekt naar een manier om ze te formuleren. Maar ook wie vaak moet schrijven op zijn werk en twijfelt aan de juiste methodiek, vindt in deze cursus tal van hulpmiddelen. Zowel liefhebbers als professionals kunnen de vruchten van deze opleiding plukken!

Deze opleiding is ontwikkeld door een ervaren docent met jarenlange praktijkervaring. De cursus brengt je stap voor stap alles bij over het volledige schrijfproces. Je weet waar een goed verhaal aan moet voldoen en natuurlijk ook hoe je eraan moet beginnen. Nadat je dieper bent ingegaan op de verschillende genres en de kunst van het schrijven, ga je onmiddellijk zelf aan de slag.

Naast de gewone verhalen leer je ook je schrijfstijl aanpassen aan columns, poëzie en zelfs blogberichten. Je komt alles te weten over de bijpassende verteltechnieken en verhaalstructuur. Zo weet je jouw lezers te boeien van de eerste tot de laatste letter!

Begeleiding van persoonlijke docent

Tijdens je studie wordt je begeleid door je persoonlijke vakdocent. Deze docent is een zelfstandig schrijver en kent dus alle kneepjes van het vak. Je kan je huistaken en vragen doorsturen via e-mail. Zo heb je steeds de hulp van iemand die al jarenlang ervaring heeft met schrijftechniek.

Praktijkgerichte cursus

De thuiscursus creatief schrijven is een praktijkgerichte cursus. Deze aanpak zorgt ervoor dat je na het volgen van de opleiding beschikt over voldoende vakkennis om te starten als werknemer of zelfstandige, mits je in bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer. Je bent dus verzekerd van werk in de schrijftechniek sector.

Je kan een gratis proefhoofdstuk van de thuiscursus creatief schrijven downloaden. Dit hoofdstuk geeft je een goed beeld van het niveau en de opbouw van cursusmateriaal. Wanneer je liever de volledige cursus inkijkt, ben je welkom op het secretariaat in Antwerpen, Gent of Hasselt.

Beroep met toekomst!

Als schrijver kan je direct aan de slag als zelfstandige of werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Zo kan je in een mum van tijd starten met je droomjob!

Extra informatie

Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding creatief schrijven. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af. Dit kan je komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je nadien het erkende diploma creatief schrijven via de post naar huis gestuurd. Het diploma voldoet aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgt ervoor dat je kan starten als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding creatief schrijven bedraagt slechts 209 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan, als je dat wil, uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus creatief schrijven door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Ilke D. (Kraainem)

Van deze cursus heb ik veel bijgeleerd. Ik schreef vroeger ook al wel korte verhaaltjes maar met de kennis die ik ondertussen heb opgedaan, kan ik nu veel langere en betere verhalen schrijven.

Matthias E. (Herzele)

Als freelance journalist wil ik zo veel mogelijk verschillende schrijstijlen gebruiken. Voor sommige artikels is het immers goed dat je je eigen creativiteit ook laat meespelen. Ik vind dit een prima cursus.

Ines M. (Sint-Truiden)

De hulp van de docent was heel waardevol. Haar tips en aanwijzingen hebben mij steeds terug op gang getrokken wanneer ik de juiste woorden zocht. Bedankt voor deze professionele ondersteuning.

Vic K. (Alken)

De mensen op het secretariaat hebben me goed verder geholpen. Het is ook goed gezien van hen dat je de cursussen op voorhand kan inkijken. Zo weet je precies wat je gaat aankrijgen.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

cursus grafisch vormgever

Nieuw: groepsles grafisch vormgever

Vanaf september kan je bij De Mediaschool enkele nieuwe opleidingen volgen. Eén hiervan is de op cursus grafisch vormgever. De …

Schermafbeelding 2014 02 27 Om 17.43.37

Cursus Adobe Photoshop Lightroom

Lightroom is een krachtig programma waarmee je foto’s kan archiveren, bewerken en publiceren. Lightroom is het programma waar fotografen jarenlang …

Cameraman Video Camera Mediaschool

Unieke stageplaatsen voor fotografie & film

Volg je momenteel een opleiding Cameratechnieken of Fotografie? Wil je al je kennis gebruiken en meewerken aan een concreet project? …

Page 1 of 3123»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!