Cursus Digitale Fotografie

Praktische info
  • Lesgeld: 249 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6 à 9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding fotograaf

thuiscursus opleiding fotografie

Erkend diploma digitale fotografie

Beelden staan heel centraal in onze cultuur. Sinds de komst van digitale camera’s maken we veel betere foto’s, selecteren de beste eruit en bewerken ze tot echte pareltjes. Die posten we dan op sociale media, blogs enzovoort. Alles gebeurt tegenwoordig digitaal. Als je dus mee wilt zijn met deze tijd, leer je best de juiste technieken en vaardigheden om met een digitaal fototoestel om te gaan.

Fotografie gaat over techniek en creativiteit. Enkele eenvoudige tips, wat oefening en een stevige portie creativiteit leiden al gauw tot prachtige composities. Zo onderscheid je jezelf in geen tijd van anderen! De cursus is bovendien zowel geschikt voor hobbyfotografen, als voor mensen die als beroepsfotograaf aan de slag willen.

Je leert in de eerste plaats overbelichting en onderbelichting corrigeren, kleuren en scherpte aanpassen, en foto’s samenvoegen tot een mooie compositie. Daarnaast wordt er ook belang gehecht aan hoe je via een beeld een verhaal vertelt en hoe je commerciële huwelijks-, reis-, en modereportages maakt. Tot slot verneem je alles over studiofotografie, studioverlichting en hoe je met modellen moet omgaan.

Wie deze opleiding volgt, kan meteen aan de slag als professioneel fotograaf of freelancer op zelfstandige basis. Ook wie op het werk vaak te maken krijgt met fotografie, zit goed met deze cursus. Je kan zelf foto’s maken voor het personeelsblad, de nieuwsbrief of de website. Ook liefhebbers beleven een hoop plezier aan deze cursus. Jouw vakantiefoto’s zullen nooit meer hetzelfde zijn!

Begeleiding van persoonlijke docent

Tijdens je studie wordt je begeleid door je persoonlijke vakdocent. Deze docent is een zelfstandig fotograaf en kent dus alle kneepjes van het vak. Je kan je huistaken en vragen doorsturen via e-mail. Zo heb je steeds de hulp van iemand die al jarenlang ervaring heeft met fotografie.

Praktijkgerichte cursus

De thuiscursus digitale fotografie is een praktijkgerichte cursus. Deze aanpak zorgt ervoor dat je na het volgen van de opleiding beschikt over voldoende vakkennis om te starten als werknemer of zelfstandige, mits je in bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer. Je bent dus verzekerd van werk in de fotografie sector.

Je kan een gratis proefhoofdstuk van de thuiscursus digitale fotografie downloaden. Dit hoofdstuk geeft je een goed beeld van het niveau en de opbouw van cursusmateriaal. Wanneer je liever de volledige cursus inkijkt, ben je welkom op het secretariaat in Antwerpen, Gent of Hasselt.

Beroep met toekomst!

Als fotograaf kan je direct aan de slag als zelfstandige of werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Zo kan je in een mum van tijd starten met je droomjob!

Extra informatie

Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding digitale fotografie. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af. Dit kan je komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je nadien het erkende diploma digitale fotografie via de post naar huis gestuurd. Het diploma voldoet aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgt ervoor dat je kan starten als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding digitale fotografie bedraagt slechts 249 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan, als je dat wil, uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus digitale fotografie door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Pedro C. (Ninove)

De cursus staat vol met handige tips en tricks die je in korte tijd leren hoe je een mooie foto moet nemen. Door de vele opdrachten die je kan doorsturen naar je docent leer je echt veel bij, zelfs van thuis uit!

Eline J. (Deinze)

Nu ik de thuisstudie digitale fotografie gevolgd heb, kan ik veel beter werken met mijn camera. De scherpte en belichting zijn er een pak op vooruit gegaan. Het is voor mij een volwaardig alternatief voor groepslessen.

Nele D. (Temse)

Dit is voor mij de ideale introductie in de wondere wereld van de digitale fotografie. Ik heb mijn camera sinds twee maanden maar toch kan ik bijna alle functionaliteiten gebruiken en aanpassen naar de foto die ik wil.

Wilma R. (Geleen, Nederland)

Het diploma dat ik behaald heb na deze thuisstudie, is een mooie aanvulling op mijn basisdiploma grafisch vormgeving. Het beeldmateriaal dat ik bewerk, kan ik nu ook zelf gaan maken.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

Shutterstock 223325671

Student in de kijker: Pascal start zijn eigen fotostudio!

Enkele maanden na zijn opleiding Digitale Fotografie is oud-student Pascal Vanderhoeven (47) erin geslaagd om van zijn passie ook zijn …

Fotografie Landschapsfotografie Thuiscursus

Fotografen gezocht!

Volg je momenteel de opleiding Basis Digitale Fotografie, Landschapsfotografie of de Allround Fotografie? Of heb je jouw erkende diploma reeds …

Spiegelreflexcamera Kopen Tips

Spiegelreflexcamera kopen: de aandachtspunten

Meer en meer mensen gaan een fotografiecursus volgen om hun vakantieherinneringen, familiefeesten, evenementen,… op de gevoelige plaat vast te leggen. …

Page 1 of 512345»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!