Cursus Event Management

Praktische info
  • Lesgeld: 329 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6 à 9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding event organisator

thuiscursus opleiding management

Erkend diploma event manager

Evenementen als conferenties en festivals komen er natuurlijk niet zomaar. Ze worden tot in de puntjes gepland en uitgevoerd door een team van professionals. Aan het hoofd van dat team staat de event manager. Hij werkt achter de schermen en vormt samen met zijn team de belangrijkste schakel van het geheel.

In deze thuiscursus ontdek je de verschillende types evenementen en hoe je ze kunt organiseren. Je formuleert doelstellingen, stelt je eventteam samen en bepaalt de opbouw van het programma. Alles gebeurt binnen een overeengekomen budget en volgens een duidelijk communicatieplan. Binnen de kortste keren organiseer je bruiloften, surprise party’s, kinderfeestjes en verjaardagsfeestjes. Dat is slechts het begin, want al snel komen daar ook commerciële evenementen bij als productvoorstellingen, bedrijfsfeesten, buurtfeesten of openingen. Jij bepaalt de succesformule om van elk evenement een onvergetelijke dag te maken!

Event managers die hun vak goed kennen, zijn zeer gegeerd op de arbeidsmarkt. Event management is een namelijk een booming business en de branche heeft dringend nood aan creatieve organisatietalenten. Ben jij uit het juiste hout gesneden? Kies voor deze opleiding event manager en ga meteen aan de slag!

Begeleiding van persoonlijke docent

Tijdens je studie wordt je begeleid door je persoonlijke vakdocent. Deze docent is een zelfstandig event organisator en kent dus alle kneepjes van het vak. Je kan je huistaken en vragen doorsturen via e-mail. Zo heb je steeds de hulp van iemand die al jarenlang ervaring heeft met management.

Praktijkgerichte cursus

De thuiscursus event manager is een praktijkgerichte cursus. Deze aanpak zorgt ervoor dat je na het volgen van de opleiding beschikt over voldoende vakkennis om te starten als werknemer of zelfstandige, mits je in bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer. Je bent dus verzekerd van werk in de management sector.

Je kan een gratis proefhoofdstuk van de thuiscursus event manager downloaden. Dit hoofdstuk geeft je een goed beeld van het niveau en de opbouw van cursusmateriaal. Wanneer je liever de volledige cursus inkijkt, ben je welkom op het secretariaat in Antwerpen, Gent of Hasselt.

Beroep met toekomst!

Als event organisator kan je direct aan de slag als zelfstandige of werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Zo kan je in een mum van tijd starten met je droomjob!

Extra informatie

Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding event manager. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus event manager is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af. Dit kan je komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je nadien het erkende diploma event manager via de post naar huis gestuurd. Het diploma voldoet aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgt ervoor dat je kan starten als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding event manager bedraagt slechts 329 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan, als je dat wil, uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus event manager door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Jens V.H. (Melle)

Het lijkt mij enorm fijn om als zelfstandig event manager te starten. Mensen helpen met het organiseren van hun feesten, bedrijven ondersteunen met hun events,… Ik kan niet wachten om te beginnen aan de cursus.

Annick I. (Boutersem)

Het bedrijf waar ik werk, wil meer gaan inzetten op belevingsmarketing door het organiseren van events. Ik zal medeverantwoordelijk worden voor die events. Via deze cursus kan ik mij perfect voorbereiden op die nieuwe functie.

Pieter D.N. (Antwerpen)

Voor mij was het ideaal om deze opleiding in thuisstudie te volgen. Zo kon ik zelf mijn studiemomenten afstellen op mijn wisselende werkuren en mijn gezin. Vorige week heb ik mijn examen afgelegd en ik was geslaagd met 73%!

Ilse L. (Tongeren)

Organiseren zit mij al van jongs af aan in het bloed. Om toch de juiste technieken te gebruiken, heb ik mij voorbereid met deze cursus. Nu ik mijn diploma heb, kan ik vol enthousiasme gaan solliciteren.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

CVA Zoekt Nieuwe Docenten Media

Word jij docent bij de Mediaschool?

Ben jij een specialist op het vlak van media, fotografie of IT? Heb je al jouw sporen verdiend binnen jouw …

Thuisstudie Groepslessesen Wijziging Opleidingscheques

Wijziging rond opleidingscheques

Dit is een belangrijk bericht voor iedereen die al opleidingscheques heeft aangevraagd, of van plan is om dit binnenkort te …

Opendeurdag Mediaschool

Opendeurdagen Mediaschool

de Net perspiciatis als andere scholen, start de Mediaschool in september met een nieuw schooljaar. Daarom organiseert de school enkele …

Page 1 of 212»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!