Cursus Event Management

[fancy_list style = “check_list” variation=”black”]

 • Lesgeld: 329 euro
 • Direct leverbaar: ja
 • Voor iedereen: ja
 • Studieduur: 6 à 9 mnd
 • Waardevol diploma: ja

[button link=”https://www.mediaschool.be/inschrijven-ts/?opleiding=TEVENT&cursus=event%20manager&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/cursus/event-manager/&inschrijvingsgeld=329&actieprijspercentage=0&actieprijs=329&actieprijskorting=0&studieduur=6%20à%209&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=nee&school=inschrijven-ts&dl=download-gratis-hoofdstuk-ts&docent=NL&recht=&NB=NBEVEN&magento=https://www.os-secure.eu/urlcheckout/add?product=257&qty;=1&koren=TEVENT” size=”large” align=”center” bgcolor=”#FF0005″]Schrijf je in

[titled_box title=”Jouw voordelen” align=”center” variation=”black”]

[fancy_list style = “circle_arrow” variation=”black”]

cursus event manager opleiding event organisator management

[titled_box title=”Vervolgopleidingen” variation=”black”]
[fancy_list style=”circle_arrow” variation=”black”]

cursus event manager opleiding event organisator management

[titled_box variation=”black” title=”Heb je nog vragen?”]

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding event organisator

thuiscursus opleiding management

Waardevol diploma event manager

Evenementen als conferenties en festivals komen er natuurlijk niet zomaar. Ze worden tot in de puntjes gepland en uitgevoerd door een team van professionals. Aan het hoofd van dat team staat de event manager. Hij werkt achter de schermen en vormt samen met zijn team de belangrijkste schakel van het geheel.

In deze thuiscursus ontdek je de verschillende types evenementen en hoe je ze kunt organiseren. Je formuleert doelstellingen, stelt je eventteam samen en bepaalt de opbouw van het programma. Alles gebeurt binnen een overeengekomen budget en volgens een duidelijk communicatieplan. Binnen de kortste keren organiseer je bruiloften, surprise party’s, kinderfeestjes en verjaardagsfeestjes. Dat is slechts het begin, want al snel komen daar ook commerciële evenementen bij als productvoorstellingen, bedrijfsfeesten, buurtfeesten of openingen. Jij bepaalt de succesformule om van elk evenement een onvergetelijke dag te maken!

Event managers die hun vak goed kennen, zijn zeer gegeerd op de arbeidsmarkt. Event management is een namelijk een booming business en de branche heeft dringend nood aan creatieve organisatietalenten. Ben jij uit het juiste hout gesneden? Kies voor deze opleiding event manager en ga meteen aan de slag!

Begeleiding van persoonlijke docent

Tijdens je studie wordt je begeleid door je persoonlijke vakdocent. Deze docent is een zelfstandig event organisator en kent dus alle kneepjes van het vak. Je kan je huistaken en vragen doorsturen via e-mail. Zo heb je steeds de hulp van iemand die al jarenlang ervaring heeft met management.

Praktijkgerichte cursus

De thuiscursus event manager is een praktijkgerichte cursus. Deze aanpak zorgt ervoor dat je na het volgen van de opleiding beschikt over voldoende vakkennis om te starten als werknemer of zelfstandige, mits je in bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer. Je bent dus verzekerd van werk in de management sector.

Je kan een gratis proefhoofdstuk van de thuiscursus event manager downloaden. Dit hoofdstuk geeft je een goed beeld van het niveau en de opbouw van cursusmateriaal. Wanneer je liever de volledige cursus inkijkt, ben je welkom op het secretariaat in Antwerpen, Gent of Hasselt.

Beroep met toekomst!

Als event organisator kan je direct aan de slag als zelfstandige of werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Zo kan je in een mum van tijd starten met je droomjob!

Extra informatie

[toggle title=”Cursusinhoud”]
[titled_box variation=”black” title=”Inhoud van de cursus event manager”]

De opleiding event manager is voor iedereen toegankelijk. In de cursus vind je onderstaande onderwerpen terug:

[fancy_list variation=”black” style=”check_list”]

 • Je toekomstmogelijkheden als event manager
 • Starten als event manager
 • Het vinden van je eerste klanten
 • Organisatietechnieken
 • Soorten evenementen
 • Afspraken maken met je klant
 • Je doelstellingen bepalen
 • Een organisatieteam samenstellen
 • Datum en locatie bepalen
 • Opbouw van het programma samenstellen
 • Een realistisch budget opstellen
 • Een communicatieplan en draaiboek maken
 • Uitnodigingen versturen
 • Vergunningen en verzekeringen in orde brengen
 • Inspelen op onvoorziene omstandigheden
 • Praktijkvoorbeelden

[toggle title=”Studieadvies”]
[titled_box variation=”black” title=”Hoe studeer je de cursus event manager?”]

Deze opleiding event management is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft met andere woorden geen vooropleiding te hebben gehad.

Bij de thuisstudie event manager wordt gebruik gemaakt van eigen ontwikkeld cursusmateriaal. Je krijgt het volledige pakket onmiddellijk toegestuurd na inschrijving. Bijgevoegd in het pakket vind je de contactgegevens van je docent.

Op het einde van elk hoofdstuk vind je een aantal oefenopgaven die je helpen bij de verwerking van de leerstof. Via deze oefeningen heb je een beeld van het examen en weet je onmiddellijk waar je staat met je studie. Wanneer je oefenopgaven hebt gemaakt kan je die opsturen via email ter verbetering. Ook als je vragen hebt met betrekking tot de cursus kan je deze mailen naar je persoonlijke docent. Hij of zij zal je ook tips geven over hoe je je het beste voorbereid op het examen.

Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Deze thuiscursus event manager geeft je een goed beeld van de wijze waarop je kennis tijdens het examen wordt getest. Het lessenmateriaal is up-to-date en zeer helder geschreven.

[toggle title=”Gemiddelde studieduur”]

[titled_box variation=”black” title=”Studieduur van event manager”]

De meeste mensen willen zo snel mogelijk het diploma event manager behalen. Je bepaalt zelf je eigen studieritme. De cursus bestaat uit enkele hoofdstukken. Je doet er ongeveer 1 tot 3 uren over om een hoofdstuk in te studeren en/of de oefenopgaven te maken.

Gemiddeld doen onze studenten er 6 à 9 maanden over om de cursus in zijn geheel in te studeren en alle oefeningen en huistaken te maken. Uiteraard kan je deze cursus sneller afronden als je er wekelijks meer tijd in kan steken.

Je krijgt als je dat wilt gedurende 1 jaar persoonlijke begeleiding via email van je docent. Hij zal op al je vragen antwoorden en je het nodige studieadvies geven. Als je wil kan je deze studieduur verlengen.

Er worden maandelijks meerdere examens event manager georganiseerd. Je kiest zelf het tijdstip wanneer je het examen gaat afleggen.

[toggle title=”Dit krijg je thuisgestuurd”]
[titled_box variation=”black” title=”Inhoud cursuspakket”]

Cursuspakket event manager

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. De leerstof event management is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Op het einde van elk hoofdstuk vind je oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door. Dit boek hoef je niet letterlijk uit het hoofd te leren om te slagen, maar bereid je wel voor op je examen.

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding event manager. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus event manager is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een waardevol diploma

Na je opleiding leg je examen af. Dit kan je komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je nadien het waardevolle diploma event manager via de post naar huis gestuurd. Het diploma voldoet aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgt ervoor dat je kan starten als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding event manager bedraagt slechts 329 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan, als je dat wil, uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus event manager door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

[button link=”https://www.mediaschool.be/inschrijven-ts/?opleiding=TEVENT&cursus=event%20manager&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/cursus/event-manager/&inschrijvingsgeld=329&actieprijspercentage=0&actieprijs=329&actieprijskorting=0&studieduur=6%20à%209&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=nee&school=inschrijven-ts&dl=download-gratis-hoofdstuk-ts&docent=NL&recht=&NB=NBEVEN&magento=https://www.os-secure.eu/urlcheckout/add?product=257&qty;=1&koren=TEVENT” bgcolor=”#FF0005″ size=”small”]Inschrijven [button link=” https://www.mediaschool.be/download-gratis-hoofdstuk-ts/?opleiding=TEVENT&cursus=event%20manager&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/cursus/event-manager/&inschrijvingsgeld=329&actieprijspercentage=0&actieprijs=329&actieprijskorting=0&studieduur=6%20à%209&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=nee&school=inschrijven-ts&dl=download-gratis-hoofdstuk-ts&docent=NL&recht=&NB=NBEVEN&magento=https://www.os-secure.eu/urlcheckout/add?product=257&qty;=1&koren=TEVENT” variation=”black” size=”small”]Proefhoofdstuk [button link=”https://www.mediaschool.be/veelgestelde-vragen/?opleiding=TEVENT&cursus=event%20manager&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/cursus/event-manager/&inschrijvingsgeld=329&actieprijspercentage=0&actieprijs=329&actieprijskorting=0&studieduur=6%20à%209&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=nee&school=inschrijven-ts&dl=download-gratis-hoofdstuk-ts&docent=NL&recht=&NB=NBEVEN&magento=https://www.os-secure.eu/urlcheckout/add?product=257&qty;=1&koren=TEVENT” variation=”black” size=”small”]FAQ

cursusaanbod thuisstudie management event management

[titled_box variation=”black” title=”Mediaschool”]

thuiscursus event organisator opleiding photoshop adobe, digitale beeldbewerking, beeldbewerkingsprogramma, grafisch, software, fotobewerking, fotoretouche, rode ogen, fotografie, fotograaf, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

thuiscursus event organisator opleiding photoshop adobe, digitale beeldbewerking, beeldbewerkingsprogramma, grafisch, software, fotobewerking, fotoretouche, rode ogen, fotografie, fotograaf, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Jens V.H. (Melle)

Het lijkt mij enorm fijn om als zelfstandig event manager te starten. Mensen helpen met het organiseren van hun feesten, bedrijven ondersteunen met hun events,… Ik kan niet wachten om te beginnen aan de cursus.

Annick I. (Boutersem)

Het bedrijf waar ik werk, wil meer gaan inzetten op belevingsmarketing door het organiseren van events. Ik zal medeverantwoordelijk worden voor die events. Via deze cursus kan ik mij perfect voorbereiden op die nieuwe functie.

Pieter D.N. (Antwerpen)

Voor mij was het ideaal om deze opleiding in thuisstudie te volgen. Zo kon ik zelf mijn studiemomenten afstellen op mijn wisselende werkuren en mijn gezin. Vorige week heb ik mijn examen afgelegd en ik was geslaagd met 73%!

Ilse L. (Tongeren)

Organiseren zit mij al van jongs af aan in het bloed. Om toch de juiste technieken te gebruiken, heb ik mij voorbereid met deze cursus. Nu ik mijn diploma heb, kan ik vol enthousiasme gaan solliciteren.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

[blog_grid column=”3″ showposts=”3″ post_content=”excerpt” category_in=”5″ pagination=”true” disable=”meta,more”]

Share This Article If You Liked It :)