Cursus Excel

Praktische info
  • Lesgeld: 159 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6 à 9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding Excel expert

thuiscursus opleiding software

Erkend diploma Excel

Excel is onderdeel van het Microsoft Office softwarepakket en biedt je de mogelijkheid om overzichten te maken, gegevens te beheren en zowel simpele als complexere berekeningen te maken. Deze cursus maakt je wegwijs in al deze mogelijkheden. Zo doe je in geen tijd voldoende kennis op om zelfstandig met Excel aan de slag te gaan!

In deze thuisstudie leer je onder andere bedrijfsbudgetten, berekeningen en tabellen opmaken! Duidelijke grafieken ondersteunen jouw verrichtingen. Bovendien kan je dankzij formules en functies heel wat rekenwerk automatiseren. Zo voorkom je dubbel werk, tijd- en geldverlies! Ook privé kan je heel wat kanten uit met Excel. Je kan je eigen huishoudbudget en financiële planningen bijhouden. Deze cursus is dus zowel geschikt voor beginners en gevorderden.

Je leert alles wat je moet weten om de kracht van dit programma ten volle te benutten. Veel werknemers kennen Excel immers omdat het in hun bedrijf gebruikt wordt, maar zijn niet vertrouwd met alle mogelijkheden. Aan de hand van duidelijke en eenvoudige schermafbeeldingen ben je meteen mee. Bovendien zijn er in deze praktijkgerichte cursus tal van oefeningen en voorbeelden opgenomen. Dankzij de feedback van jouw persoonlijke docent heb je Excel binnen de kortste keren helemaal onder de knie!

Begeleiding van persoonlijke docent

Tijdens je studie wordt je begeleid door je persoonlijke vakdocent. Deze docent is een zelfstandig Excel expert en kent dus alle kneepjes van het vak. Je kan je huistaken en vragen doorsturen via e-mail. Zo heb je steeds de hulp van iemand die al jarenlang ervaring heeft met software.

Praktijkgerichte cursus

De thuiscursus Excel is een praktijkgerichte cursus. Deze aanpak zorgt ervoor dat je na het volgen van de opleiding beschikt over voldoende vakkennis om te starten als werknemer of zelfstandige, mits je in bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer. Je bent dus verzekerd van werk in de software sector.

Je kan een gratis proefhoofdstuk van de thuiscursus Excel downloaden. Dit hoofdstuk geeft je een goed beeld van het niveau en de opbouw van cursusmateriaal. Wanneer je liever de volledige cursus inkijkt, ben je welkom op het secretariaat in Antwerpen, Gent of Hasselt.

Beroep met toekomst!

Als Excel expert kan je direct aan de slag als zelfstandige of werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Zo kan je in een mum van tijd starten met je droomjob!

Extra informatie

Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding Excel. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus Excel is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af. Dit kan je komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je nadien het erkende diploma Excel via de post naar huis gestuurd. Het diploma voldoet aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgt ervoor dat je kan starten als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding Excel bedraagt slechts 159 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan, als je dat wil, uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus Excel door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Geert B. (Turnhout)

Tof dat ik op mijn eigen tempo met Excel kan leren werken. Met de thuisstudie kan ik alles rustig leren, vanuit mijn eigen bureau. De hulp op afstand verloopt daarnaast ook nog eens heel vlot.

Tom O.D.B. (Lommel)

Om de verkoopcijfers van mijn winkel beter op te volgen, wilde ik Excel gaan gebruiken. Dankzij de thuisstudie kan ik nu alle omzet- en verkoopcijfers uit mijn databank halen. Ik kan ze zelfs visualiseren met behulp van grafieken en diagrammen.

Griet P. (Koksijde)

Met behulp van de oefeningen die je moet maken en door sturen naar je docent, leer je het programma op een actieve manier kennen. Ondertussen heb ik al vele nieuwe functies geleerd.

Amber K. (Gent)

Om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergoten, ben ik op eigen initiatief de thuisstdue Excel begonnen. Iemand die goed met Excel en andere gangbare software pakketten kan werken, heeft altijd een streepje voor op de rest.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

Infobrief Volwassenenonderwijs Avondschool

Vernieuwde lessenreeks Google SketchUp

De groepslessen SketchUp bestaan vanaf 2015 uit 8 lessen. Tot voor kort waren dit 5 lessen. In samenspraak met studenten, …

cursus grafisch vormgever

Nieuw: groepsles grafisch vormgever

Vanaf september kan je bij De Mediaschool enkele nieuwe opleidingen volgen. Eén hiervan is de op cursus grafisch vormgever. De …

Christophe Luts

Christophe Luts, welkom in het team!

Steeds vaker keren oud-studenten van de Mediaschool terug naar onze gebouwen! Heel vaak is dat om deel te nemen aan …

Page 1 of 3123»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!