Cursus Grafische Vormgeving

Praktische info
  • Lesgeld: 549 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6 à 9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding grafisch vormgever

thuiscursus opleiding creativiteit

Erkend diploma grafisch vormgever

Ben je geïnteresseerd in ICT & software? Volg dan de opleiding grafisch vormgever en word grafisch vormgever. Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je bepaalt volledig zelf wanneer je studeert. Zo kan je de opleiding grafisch vormgever volledig op je eigen tempo afwerken. Deze cursus kan je dus perfect combineren met je werk en je gezinsleven.

Start direct met de thuisstudie grafisch vormgever

Omdat deze opleiding tot grafisch vormgever een thuisstudie is, kan je direct starten met je opleiding. Wanneer we je betaling ontvangen hebben, wordt de cursus binnen de twee weken bij je thuis geleverd. Vanaf dan heb je vijf jaar tijd om het examen af te leggen. Dit kan op één van de drie secretariaten. Je kan er ook voor kiezen om deze opleiding in groepsles te volgen.

Begeleiding van persoonlijke docent

Tijdens je studie word je begeleid door je persoonlijke vakdocent. Deze docent is een zelfstandig grafisch vormgever en kent dus alle kneepjes van het vak. Je kan je huistaken en vragen doorsturen via e-mail. Zo heb je steeds de hulp van iemand die al jarenlang ervaring heeft met creativiteit.

Praktijkgerichte cursus

De thuiscursus grafisch vormgever is een praktijkgerichte cursus. Deze aanpak zorgt ervoor dat je na het volgen van de opleiding beschikt over voldoende vakkennis om te starten als werknemer of zelfstandige, mits je in bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer. Je bent dus verzekerd van werk in de creativiteit sector.

Je kan een gratis proefhoofdstuk van de thuiscursus grafisch vormgever downloaden. Dit hoofdstuk geeft je een goed beeld van het niveau en de opbouw van cursusmateriaal. Wanneer je liever de volledige cursus inkijkt, ben je welkom op het secretariaat in Antwerpen, Gent of Hasselt.

Beroep met toekomst!

Als grafisch vormgever kan je direct aan de slag als zelfstandige of werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Zo kan je in een mum van tijd starten met je droomjob!

Extra informatie

Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding grafisch vormgever. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus grafisch vormgever is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af. Dit kan je komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je nadien het erkende diploma grafisch vormgever via de post naar huis gestuurd. Het diploma voldoet aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgt ervoor dat je kan starten als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding grafisch vormgever bedraagt slechts 549 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan, als je dat wil, uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus grafisch vormgever door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Dieter K. (Poppel)

Ik ben zelfstandig copywriter en doe veel freelance opdrachten voor havenbedrijven. Om een breder dienstenaanbod te kunnen leveren, ben ik mij aan het bijscholen in de grafische vormgeving. Dat gaat me zeker nog van pas komen bij volgende opdrachten.

Nathalie V.F. (Overijse)

Al de verschillende modules uit de opleiding grafisch vormgever zijn de moeite waard. Iedereen die geïnteresseerd is in grafische programma's raad ik aan om deze thuisstudie ook te volgen.

Henk L. (Maastricht, Nederland)

Vlaanderen staat bekend om zijn goede grafische kennis. Een Belgisch diploma in een grafische richting is dan ook gegegeerd in Nederland. Ik had er in ieder geval binnen de maand werk mee gevonden.

Liene H. (Kortrijk)

Dit is echt een goede cursus. Iedereen die wil starten in de grafische sector raad ik aan om deze zeer praktijkgerichte opleiding te volgen. Je leert er werken met verschillende programma's die je later nog veel zal gebruiken.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

Shutterstock 223325671

Student in de kijker: Pascal start zijn eigen fotostudio!

Enkele maanden na zijn opleiding Digitale Fotografie is oud-student Pascal Vanderhoeven (47) erin geslaagd om van zijn passie ook zijn …

Fotografie Landschapsfotografie Thuiscursus

Fotografen gezocht!

Volg je momenteel de opleiding Basis Digitale Fotografie, Landschapsfotografie of de Allround Fotografie? Of heb je jouw erkende diploma reeds …

Spiegelreflexcamera Kopen Tips

Spiegelreflexcamera kopen: de aandachtspunten

Meer en meer mensen gaan een fotografiecursus volgen om hun vakantieherinneringen, familiefeesten, evenementen,… op de gevoelige plaat vast te leggen. …

Page 1 of 512345»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!