Cursus Journalistiek

[fancy_list style = “check_list” variation=”black”]

 • Lesgeld: 299 euro
 • Direct leverbaar: ja
 • Voor iedereen: ja
 • Studieduur: 6 à 9 mnd
 • Waardevol diploma: ja

[button link=”https://www.mediaschool.be/inschrijven-ts/?opleiding=TJOURNA&cursus=journalist&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/cursus/journalist&inschrijvingsgeld=299&actieprijspercentage=0&actieprijs=299&actieprijskorting=0&studieduur=6%20à%209&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=nee&school=inschrijven-ts&dl=download-gratis-hoofdstuk-ts&docent=NL&recht=&NB=NBJOURN&magento=https://www.os-secure.eu/urlcheckout/add?product=326&qty;=1&koren=TJOURNA” size=”large” align=”center” bgcolor=”#FF0005″]Schrijf je in

[titled_box title=”Jouw voordelen” align=”center” variation=”black”]

[fancy_list style = “circle_arrow” variation=”black”]

cursus journalist opleiding journalist journalistiek

[titled_box title=”Vervolgopleidingen” variation=”black”]
[fancy_list style=”circle_arrow” variation=”black”]

cursus journalist opleiding journalist journalistiek

[titled_box variation=”black” title=”Heb je nog vragen?”]

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding journalist

thuiscursus opleiding journalistiek

Waardevol diploma journalist

Ben je geïnteresseerd in media & journalistiek? Volg dan de opleiding journalist en word journalist. Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je bepaalt volledig zelf wanneer je studeert. Zo kan je de opleiding journalist volledig op je eigen tempo afwerken. Deze cursus kan je dus perfect combineren met je werk en je gezinsleven.

Start direct met de thuisstudie journalist

Omdat deze opleiding tot journalist een thuisstudie is, kan je direct starten met je opleiding. Wanneer we je betaling ontvangen hebben, wordt de cursus binnen de twee weken bij je thuis geleverd. Vanaf dan heb je vijf jaar tijd om het examen af te leggen. Dit kan op één van de drie secretariaten.

Begeleiding van persoonlijke docent

Tijdens je studie wordt je begeleid door je persoonlijke vakdocent. Deze docent is een zelfstandig journalist en kent dus alle kneepjes van het vak. Je kan je huistaken en vragen doorsturen via e-mail. Zo heb je steeds de hulp van iemand die al jarenlang ervaring heeft met journalistiek.

Praktijkgerichte cursus

De thuiscursus journalist is een praktijkgerichte cursus. Deze aanpak zorgt ervoor dat je na het volgen van de opleiding beschikt over voldoende vakkennis om te starten als werknemer of zelfstandige, mits je in bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer. Je bent dus verzekerd van werk in de journalistiek sector.

Je kan een gratis proefhoofdstuk van de thuiscursus journalist downloaden. Dit hoofdstuk geeft je een goed beeld van het niveau en de opbouw van cursusmateriaal. Wanneer je liever de volledige cursus inkijkt, ben je welkom op het secretariaat in Antwerpen, Gent of Hasselt.

Beroep met toekomst!

Als journalist kan je direct aan de slag als zelfstandige of werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Zo kan je in een mum van tijd starten met je droomjob!

Extra informatie

[toggle title=”Cursusinhoud”]
[titled_box variation=”black” title=”Inhoud van de cursus journalist”]

De opleiding journalist is voor iedereen toegankelijk. In de cursus vind je onderstaande onderwerpen terug:

[fancy_list variation=”black” style=”check_list”]

 • Je toekomstmogelijkheden in de journalistiek
 • Je eigen artikels schrijven
 • Je artikels gepubliceerd krijgen
 • Starten als freelance journalist
 • Online journalistiek
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Journalistiek schrijven
 • De nieuwswaarde van een gebeurtenis inschatten
 • Verschillende invalshoeken leren gebruiken
 • Checken en dubbelchecken
 • Het medialandschap
 • De verschillende journalistieke genres
 • Zelf leren researchen
 • Koppen maken en foto’s selecteren
 • Professionele schrijftaal gebruiken
 • Kritische vragen durven stellen
 • Communicatie- en assertiviteitstechnieken
 • Verslag- en interviewtechnieken
 • Bronvermelding en brongeheim
 • Videojournalistiek en fotoverslaggeving

[toggle title=”Studieadvies”]
[titled_box variation=”black” title=”Hoe studeer je de cursus journalist?”]

Deze opleiding journalistiek is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft met andere woorden geen vooropleiding te hebben gehad.

Bij de thuisstudie journalist wordt gebruik gemaakt van eigen ontwikkeld cursusmateriaal. Je krijgt het volledige pakket onmiddellijk toegestuurd na inschrijving. Bijgevoegd in het pakket vind je de contactgegevens van je docent.

Op het einde van elk hoofdstuk vind je een aantal oefenopgaven die je helpen bij de verwerking van de leerstof. Via deze oefeningen heb je een beeld van het examen en weet je onmiddellijk waar je staat met je studie. Wanneer je oefenopgaven hebt gemaakt kan je die opsturen via email ter verbetering. Ook als je vragen hebt met betrekking tot de cursus kan je deze mailen naar je persoonlijke docent. Hij of zij zal je ook tips geven over hoe je je het beste voorbereid op het examen.

Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Deze thuiscursus journalist geeft je een goed beeld van de wijze waarop je kennis tijdens het examen wordt getest. Het lessenmateriaal is up-to-date en zeer helder geschreven.

[toggle title=”Gemiddelde studieduur”]

[titled_box variation=”black” title=”Studieduur van journalist”]

De meeste mensen willen zo snel mogelijk het diploma journalist behalen. Je bepaalt zelf je eigen studieritme. De cursus bestaat uit enkele hoofdstukken. Je doet er ongeveer 1 tot 3 uren over om een hoofdstuk in te studeren en/of de oefenopgaven te maken.

Gemiddeld doen onze studenten er 6 à 9 maanden over om de cursus in zijn geheel in te studeren en alle oefeningen en huistaken te maken. Uiteraard kan je deze cursus sneller afronden als je er wekelijks meer tijd in kan steken.

Je krijgt als je dat wilt gedurende 1 jaar persoonlijke begeleiding via email van je docent. Hij zal op al je vragen antwoorden en je het nodige studieadvies geven. Als je wil kan je deze studieduur verlengen.

Er worden maandelijks meerdere examens journalist georganiseerd. Je kiest zelf het tijdstip wanneer je het examen gaat afleggen.

[toggle title=”Dit krijg je thuisgestuurd”]
[titled_box variation=”black” title=”Inhoud cursuspakket”]

Cursuspakket journalist

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. De leerstof journalistiek is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Op het einde van elk hoofdstuk vind je oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door. Dit boek hoef je niet letterlijk uit het hoofd te leren om te slagen, maar bereid je wel voor op je examen.

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding journalist. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus journalist is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een waardevol diploma

Na je opleiding leg je examen af. Dit kan je komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je nadien het waardevolle diploma journalist via de post naar huis gestuurd. Het diploma voldoet aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgt ervoor dat je kan starten als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding journalist bedraagt slechts 299 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan, als je dat wil, uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus journalist door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

[button link=”https://www.mediaschool.be/inschrijven-ts/?opleiding=TJOURNA&cursus=journalist&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/cursus/journalist&inschrijvingsgeld=299&actieprijspercentage=0&actieprijs=299&actieprijskorting=0&studieduur=6%20à%209&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=nee&school=inschrijven-ts&dl=download-gratis-hoofdstuk-ts&docent=NL&recht=&NB=NBJOURN&magento=https://www.os-secure.eu/urlcheckout/add?product=326&qty;=1&koren=TJOURNA” bgcolor=”#FF0005″ size=”small”]Inschrijven [button link=” https://www.mediaschool.be/download-gratis-hoofdstuk-ts/?opleiding=TJOURNA&cursus=journalist&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/cursus/journalist&inschrijvingsgeld=299&actieprijspercentage=0&actieprijs=299&actieprijskorting=0&studieduur=6%20à%209&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=nee&school=inschrijven-ts&dl=download-gratis-hoofdstuk-ts&docent=NL&recht=&NB=NBJOURN&magento=https://www.os-secure.eu/urlcheckout/add?product=326&qty;=1&koren=TJOURNA” variation=”black” size=”small”]Proefhoofdstuk [button link=”https://www.mediaschool.be/veelgestelde-vragen/?opleiding=TJOURNA&cursus=journalist&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/cursus/journalist&inschrijvingsgeld=299&actieprijspercentage=0&actieprijs=299&actieprijskorting=0&studieduur=6%20à%209&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=nee&school=inschrijven-ts&dl=download-gratis-hoofdstuk-ts&docent=NL&recht=&NB=NBJOURN&magento=https://www.os-secure.eu/urlcheckout/add?product=326&qty;=1&koren=TJOURNA” variation=”black” size=”small”]FAQ

cursusaanbod thuisstudie media & journalistiek journalistiek

[titled_box variation=”black” title=”Mediaschool”]

thuiscursus journalist opleiding indesign, grafisch ontwerp, publicatie, brochure, tijdschriften, e-books, drukwerk, creatief, creativiteit, reclamesector, drukwerktoepassing, lay-out, affiche, grafische software, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

thuiscursus journalist opleiding indesign, grafisch ontwerp, publicatie, brochure, tijdschriften, e-books, drukwerk, creatief, creativiteit, reclamesector, drukwerktoepassing, lay-out, affiche, grafische software, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Max V. (Kemzeke)

Schrijven is altijd al mijn passie geweest. Geef me pen en papier en ik ben tevreden. Maar een mens leeft natuurlijk van meer dan alleen geluk. Daarom leek deze cursus mij erg interessant. Ondertussen heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt!

Jana B. (Oudenaarde)

Dankzij deze cursus Journalistiek heb ik enorm veel bijgeleerd op korte tijd. Bovendien is mijn zelfvertrouwen in interviewtechnieken enorm gegroeid! Een dubbele win dus!

Peter R. (Knokke)

Ik volgde deze cursus om me verder te perfectioneren in het mooiste vak dat er bestaat: journalistiek! Mensen informeren, overtuigen, ontroeren en amuseren. Ik beheers de technieken ondertussen tot in de puntjes en werk sinds kort zelfs op een grote nieuw

Alexandra D. S. (Wenduine)

Het mag misschien gek klinken, maar Rudy Vranckx is mijn grote voorbeeld. Een journalist die tot op het bot gaat om nieuws te brengen en daarbij zelfs zijn eigen leven op het spel zet. De rambo onder de journalisten! Hoog tijd voor een vrouwelijk equivalent.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

[blog_grid column=”3″ showposts=”3″ post_content=”excerpt” category_in=”7″ pagination=”true” disable=”meta,more”]

Share This Article If You Liked It :)