Cursus Optica en Kleurenleer TSO

Praktische info
  • Lesgeld: 209 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6 à 9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding optisch- en kleurenexpert

thuiscursus opleiding fotografie

Erkend diploma optica en kleurenleer TSO

Ben je geïnteresseerd in fotografie? Volg dan de opleiding optica en kleurenleer TSO en word optisch- en kleurenexpert. Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je bepaalt volledig zelf wanneer je studeert. Zo kan je de opleiding optica en kleurenleer TSO volledig op je eigen tempo afwerken. Deze cursus kan je dus perfect combineren met je werk en je gezinsleven.

Start direct met de thuisstudie optica en kleurenleer TSO

Omdat deze opleiding tot optisch- en kleurenexpert een thuisstudie is, kan je direct starten met je opleiding. Wanneer we je betaling ontvangen hebben, wordt de cursus binnen de twee weken bij je thuis geleverd. Vanaf dan heb je vijf jaar tijd om het examen af te leggen. Dit kan op één van de drie secretariaten.

Begeleiding van persoonlijke docent

Tijdens je studie wordt je begeleid door je persoonlijke vakdocent. Deze docent is een zelfstandig optisch- en kleurenexpert en kent dus alle kneepjes van het vak. Je kan je huistaken en vragen doorsturen via e-mail. Zo heb je steeds de hulp van iemand die al jarenlang ervaring heeft met fotografie.

Praktijkgerichte cursus

De thuiscursus optica en kleurenleer TSO is een praktijkgerichte cursus. Deze aanpak zorgt ervoor dat je na het volgen van de opleiding beschikt over voldoende vakkennis om te starten als werknemer of zelfstandige, mits je in bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer. Je bent dus verzekerd van werk in de fotografie sector.

Je kan een gratis proefhoofdstuk van de thuiscursus optica en kleurenleer TSO downloaden. Dit hoofdstuk geeft je een goed beeld van het niveau en de opbouw van cursusmateriaal. Wanneer je liever de volledige cursus inkijkt, ben je welkom op het secretariaat in Antwerpen, Gent of Hasselt.

Beroep met toekomst!

Als optisch- en kleurenexpert kan je direct aan de slag als zelfstandige of werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Zo kan je in een mum van tijd starten met je droomjob!

Extra informatie

Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding optica en kleurenleer TSO. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus optica en kleurenleer TSO is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Wanneer je klaar bent met je studie kan je een afspraak maken bij de Examencommissie secundair onderwijs. Meerdere keren per jaar kan je er een examen optica en kleurenleer TSO gaan afleggen. Zodra je de verplichte infosessie hebt gevolgd, krijg je een log in en paswoord. Hiermee kan je jezelf inschrijven om het examen te gaan afleggen.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding optica en kleurenleer TSO bedraagt slechts 209 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan, als je dat wil, uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus optica en kleurenleer TSO door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

George F. (Rotselaar)

Elke zichzelf respecterende fotograaf moet deze studie hebben gevolgd! De kleurenkennis die je hiermee opbouwt is van onschatbare waarde voor de rest van je carrière.

Anneleen R. (Zellik)

Toen ik nog maar net met fotografie begon, had ik geen idee dat er zoveel mogelijkheden zijn om met kleur te spelen op je foto's. De cursus legt alles heel duidelijk uit, zodat je het zelf gemakkelijk kunt uitproberen.

Jack S. (Ninove)

De mens ziet slechts een beperkt spectrum aan kleuren. Dat werd me meteen duidelijk toen ik deze cursus opensloeg. Handig, die praktische tips. Die pas ik nog dagelijks toe op mijn foto's.

Yvette R. (Beringen)

Ik ben dan wel geen fotograaf, toch heb ik erg genoten van deze opleiding. Ik schilder veel in mijn vrije tijd, dus het gebruik van kleuren is me zeker bekend. De inzichten die ik hiermee opdeed, helpen me verder in het uitoefenen van mijn passie.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

Shutterstock 223325671

Student in de kijker: Pascal start zijn eigen fotostudio!

Enkele maanden na zijn opleiding Digitale Fotografie is oud-student Pascal Vanderhoeven (47) erin geslaagd om van zijn passie ook zijn …

Fotografie Landschapsfotografie Thuiscursus

Fotografen gezocht!

Volg je momenteel de opleiding Basis Digitale Fotografie, Landschapsfotografie of de Allround Fotografie? Of heb je jouw erkende diploma reeds …

Spiegelreflexcamera Kopen Tips

Spiegelreflexcamera kopen: de aandachtspunten

Meer en meer mensen gaan een fotografiecursus volgen om hun vakantieherinneringen, familiefeesten, evenementen,… op de gevoelige plaat vast te leggen. …

Page 1 of 512345»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!