Examencommissie

Twee Examencommissies in België!

In België bestaan er twee examencommissie waar je erkende diploma’s of vestigingsattesten kan behalen. Voor beide examencommissies organiseert de Mediaschool voorbereidende cursussen waarmee je je slagingskansen verhoogt. Jaarlijks volgen duizenden studenten een erkende opleiding via onze school.

De Examencommissie FOD Economie en Middenstand

Via deze examencommissie behaal je het erkende attest bedrijfsbeheer behalen dat je nodig hebt om een ondernemingsnummer te verkrijgen via het ondernemingsloket. Zo kan je op een snelle en efficiënte manier zelfstandige of zelfstandige in bijberoep worden.

examencommissie

Maandelijks worden er meerdere examens georganiseerd. Via onze spoedcursussen en thuiscursussen bereiden we je perfect voor op deze examens. De slaagkansen liggen heel hoog. De Mediaschool heeft een jarenlange ervaring met de Examencommissie en weet perfect wat je moet kennen om het examen met succes te kunnen afleggen.

Meerdere van onze syllabussen zijn zelfs geschreven door (ex-)juryleden van deze examencommissie. Je bent bij onze school dus zeker dat je de ideale voorbereiding hebt voor deze examens. Bovendien geldt voor deze opleidingen de examengarantie!

De Examencommissie Secundair Onderwijs

De Examencommissie van het Secundair Onderwijs staat ook wel gekend als “de middenjury”. Je kan via deze examencommissie erkende diploma’s van het secundair onderwijs behalen. Dit is ideaal voor wie vroegtijdig schoolverlater is of nooit de kans heeft gehad om zijn of haar opleiding af te maken.
examencommissie

Met behulp van onze helder geschreven cursussen kan je op je eigen tempo via zelfstudie een diploma of getuigschrift secundair onderwijs behalen. De Examencommissie organiseert enkel de examens. Er worden door hen geen lessen gegeven of cursussen voorzien. Iedereen kan zich inschrijven voor deze examens ongeacht leeftijd, nationaliteit of vooropleiding.

De examens worden het hele jaar door georganiseerd. Je plant zelf wanneer je een examen wilt afleggen op basis van de beschikbare data. Inschrijven voor de examens kan via het online platform van de Examencommissie en kost 30 euro per studierichting.

Via de Mediaschool krijg je de ideale voorbereiding op deze examens. Voor elke richting hebben we alle cursussen geschreven die je nodig hebt om perfect voorbereid te zijn op het examen. Je krijgt les van een ervaren docent die je persoonlijk begeleidt tijdens je studie. Hij zal je ook tips geven over wat je moet kennen voor het examen. Bovendien geldt voor deze opleidingen onze examengarantie.

Schrijf je nu in Volg een gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!