Cursus Indesign

Praktische info
  • Duur: 5 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 290 euro
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

cursus Indesign indesign, grafisch ontwerp, publicatie, brochure, tijdschriften, e-books, drukwerk, creatief, creativiteit, reclamesector, drukwerktoepassing, lay-out, affiche, grafische software, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding desktop publishing-programma

cursus Indesign opleiding Indesign expert software

Leer werken met Adobe Indesign in 5 weken

Grafisch ontwerpers werken graag en veel met Indesign. Het programma biedt ontelbare voordelen om je ontwerpen heel accuraat en mooi uit te werken. Je verzorgt de opmaak van professionele publicaties als brochures, boeken, tijschriften en zelfs e-books.

Het desktop publishing-programma (DTP) Adobe Indesign is speciaal ontwikkeld om op een eenvoudige en professionele manier al je drukwerk op de computer op te maken. Je hoeft dus geen computerwonder te zijn om met deze opleiding te starten. Je beheert zelf de typografie en de stijlen van de door jou opgemaakte documenten. Op die manier kan je zonder problemen met de drukker communiceren om zo tot het gewenste resultaat te komen. Na deze opleiding ben jij dus ook in staat om je creativiteit de vrije loop te laten en van al je projecten echte pareltjes te maken!

Wil je ook met Indesign leren werken? Wil je starten als Indesign expert in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding desktop publishing-programma van de Mediaschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van Indesign expert snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding desktop publishing-programma aan de Mediaschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als Indesign expert. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als Indesign expert, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding desktop publishing-programma!

Professionele opleiding Indesign

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als Indesign expert moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van Indesign expert aan.

Voor wie is deze opleiding Indesign bedoeld?

Tijdens deze groepsles leer je stap voor stap alle aspecten van het programma Adobe Indesign. Je docent legt je duidelijk elk aspect van dit boeiende programma uit. De cursus start met de basis van het programma. Je hoeft dus geen computerexpert te zijn om aan deze cursus te kunnen deelnemen!

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding desktop publishing-programma is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma Indesign expert binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

Deze cursus is samengesteld op basis van de jarenlange ervaring van een professioneel ontwerper. Deze zelfstandige docent gebruikt InDesign dagelijks in projecten voor klanten. Achteraf kan je moeiteloos aan de slag op een communicatie of grafische dienst. Daarnaast kunnen ook personen die Indesign voor persoonlijke doeleinden willen gebruiken bij deze cursus terecht. Als er iemand trouwt in de familie, dan zal jij diegene zijn die een onvergetelijke menukaart zal maken. Het ontwerpen van affiches voor de sportclub, flyers voor de winkel van een vriend, uitnodigingen voor een feest…. Jij zal er dé geknipte persoon voor zijn!

De opleiding desktop publishing-programma wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Indesign 18/11/2017 Gent 10u00 – 13u00
Indesign 09/12/2017 Antwerpen 10u00 – 13u00
Indesign 12/12/2017 Mechelen 18u30 – 21u30
Indesign 08/01/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Indesign 15/01/2018 Turnhout 18u30 – 21u30
Indesign 18/01/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Indesign 22/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Indesign 18/03/2018 Gent 10u00 – 13u00
Indesign 27/03/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Indesign 13/04/2018 Gent 18u30 – 21u30
Indesign 14/04/2018 Antwerpen 10u00 – 13u00
Indesign 02/05/2018 Mechelen 18u30 – 21u30
Indesign 03/05/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Indesign 14/05/2018 Brussels-City 18u30 – 21u30
Indesign 29/06/2018 Antwerpen 09u00 – 12u00
Indesign 03/09/2018 Roeselare 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige Indesign expert die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot Indesign kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van ICT & software. Deze cursus Indesign is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma Indesign

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 290 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

10 vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 29 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 261 euro.


Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding Indesign?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding Indesign?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus Indesign?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Marco L. (Roermond, Nederland)

Mijn vrouw en ik hebben een eigen bistro. Elk jaar proberen we een nieuwe menukaart te maken. Zowel op het vlak van aanbod als lay-out willen we mee gaan met de nieuwste trends. Dankzij de cursus Indesign maak ik nu de mooiste menukaarten aan de kleinste prijzen.

Ghislaine G. (Brugge)

Ik ben zelfstandig event organisator. Regelmatig probeer ik opleidingen te volgen om de kwaliteit van mijn diensten te verbeteren. Door deze opleidingen zijn de aankondigingen en uitnodigingen die ik maak nog sterker.

Luca D. (Buggenhout)

Het was aangenaam om de groepslessen Indesign te volgen. Omdat het volwassenenonderwijs is, komt iedereen uit eigen wil. Alle cursisten willen zo veel mogelijk leren tijdens de avondopleiding. Dat houdt iedereen extra gemotiveerd.

Roel V.W. (Harelbeke)

Indesign gebruik ik al langer. Toch besliste ik nog lessen te gaan volgen. Dit was zeker de juiste keuze. Ondanks mijn voorkennis heb ik nog heel veel geleerd van de docent.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

Infobrief Volwassenenonderwijs Avondschool

Vernieuwde lessenreeks Google SketchUp

De groepslessen SketchUp bestaan vanaf 2015 uit 8 lessen. Tot voor kort waren dit 5 lessen. In samenspraak met studenten, …

cursus grafisch vormgever

Nieuw: groepsles grafisch vormgever

Vanaf september kan je bij De Mediaschool enkele nieuwe opleidingen volgen. Eén hiervan is de op cursus grafisch vormgever. De …

Christophe Luts

Christophe Luts, welkom in het team!

Steeds vaker keren oud-studenten van de Mediaschool terug naar onze gebouwen! Heel vaak is dat om deel te nemen aan …

Page 1 of 3123»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!