Cursus Allround Digitale Fotografie

Praktische info
  • Duur: 31 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 1475 euro
  • In schijven betaalbaar
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

cursus allround digitale fotografie digitale fotografie, digitale camera, foto, fotograaf, vakantiefoto, creatief, media, creativiteit, portretfotografie, scherpstellen, compositie, stilleven, architectuur, studioverlichting, fotostudio, lens, sluitertijd, diafragma, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding digitale fotografie

cursus allround digitale fotografie opleiding fotograaf fotografie

Word fotograaf in 31 weken

Beelden zijn de essentie van onze cultuur. We maken voortdurend foto’s om te posten op sociale media als Twitter, Facebook en Instagram. Wie deze opleiding volgt, kan aan de slag als professioneel fotograaf op freelance of zelfstandige basis. Ook voor wie op het werk vaak te maken krijgt met fotografie, zit goed met deze cursus. Je kan zelf foto’s maken voor het personeelsblad, nieuwsbrief en website. Ook liefhebbers beleven heel wat plezier aan deze cursus. Jouw vakantiefoto’s worden pareltjes!

Beroep met toekomst

De opleiding digitale fotografie aan de Mediaschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als fotograaf. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als fotograaf, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding digitale fotografie!

Professionele opleiding allround digitale fotografie

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als fotograaf moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van fotograaf aan.

Modulaire opleiding

De cursus is modulair opgebouwd. Je volgt in totaal zes modules die elkaar opvolgen. Elke module bouwt verder op de vorige. Je kan dus de module studiofotografie pas volgen wanneer je ook al de basismodule en de portretfotografie hebt gevolgd.

Elke module wordt afgesloten met een examen. Wanneer je alle deeldiploma’s hebt behaald verkrijg je het diploma “Allround fotograaf”.

Voor wie is deze opleiding allround digitale fotografie bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding digitale fotografie is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma fotograaf binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 31 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding digitale fotografie wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Digitale Fotografie (Allround) 24/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Digitale Fotografie (Allround) 05/02/2018 Gent 18u30 – 21u30
Digitale Fotografie (Allround) 20/02/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Digitale Fotografie (Allround) 22/02/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Digitale Fotografie (Allround) 04/09/2018 Turnhout 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige fotograaf die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot allround digitale fotografie kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van fotografie. Deze cursus allround digitale fotografie is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma allround digitale fotografie

Op het einde van elke module leg je een theoretisch examen af. Dit bestaat uit een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen. Daarnaast maak je een portfolio per module. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 1475 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.
Je kan er voor kiezen om je inschrijvingsgeld in termijnen te betalen

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 147 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 1328 euro.


Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding allround digitale fotografie?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding allround digitale fotografie?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus allround digitale fotografie?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Koen V.D. (Kortrijk)

Pas na ik de les allround fotografie gevolgd heb, kan ik echt goed werken met mijn spiegelreflexcamera. De docent heeft ons een pak functies van het toestel geleerd. Dankzij hem benut ik mijn camera nu volledig.

Astrid J. (Laakdal)

Tijdens de lessen maakten gebruik van het professionele materiaal van de school. We werkten er met studiolampen en decors. Ik voelde me een echte fotograaf!

Annemie D.W. (Beveren-Waas)

Onze docent was duidelijk een volleerd fotograaf. Hij kon steeds direct op onze vragen antwoorden. Zo hebben we op korte tijd veel kunnen bijleren. Nu heb ik het gevoel dat kwaliteitsvolle foto's kan trekken.

Wannes E. (Rilland, Nederland)

De verschillende modules zijn goed opgebouwd. Tijdens de eerste module leer je vooral werken met je toestel. Daarna wordt elke thema uitgebreid besproken. Een leuke en leerrijke opleiding die ik iedereen wil aanraden.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

Shutterstock 223325671

Student in de kijker: Pascal start zijn eigen fotostudio!

Enkele maanden na zijn opleiding Digitale Fotografie is oud-student Pascal Vanderhoeven (47) erin geslaagd om van zijn passie ook zijn …

Fotografie Landschapsfotografie Thuiscursus

Fotografen gezocht!

Volg je momenteel de opleiding Basis Digitale Fotografie, Landschapsfotografie of de Allround Fotografie? Of heb je jouw erkende diploma reeds …

Spiegelreflexcamera Kopen Tips

Spiegelreflexcamera kopen: de aandachtspunten

Meer en meer mensen gaan een fotografiecursus volgen om hun vakantieherinneringen, familiefeesten, evenementen,… op de gevoelige plaat vast te leggen. …

Page 1 of 512345»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!