Cursus Cameratechnieken

Praktische info
  • Duur: 6 lessen
  • Binnenkort beschikbaar
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 290 euro
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

cursus cameratechnieken cameratechnieken, beeldcultuur, youtube, reclamecampagnes, grafische sector, creatief, creativiteit, beeldmateriaal, media, cameraman, cameravrouw, montagetechnieken, camerastandpunten, monteren, camerabewegingen, reportage, regie, regisseur, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding cameratraining

cursus cameratechnieken opleiding cameraman/-vrouw filmtechniek

Word cameraman/-vrouw in 6 weken

In onze beeldcultuur is een camera niet meer weg te denken. Bewegende beelden komen dan ook de hele dag op ons af. Denk maar aan Youtube, Facebook of reclamecampagnes. Bovendien nemen we hier zelf actief aan deel. We vinden het allemaal erg prettig om filmpjes te maken met een smartphone of digitale camera en daarna te posten op het internet. Het ideale filmpje betekent voor velen ook de start van een succesvolle carrière.

Ook in het professionele leven dringt deze beeldcultuur helemaal door. Daarom is dit de ideale opleiding voor wie aan de slag is binnen de grafische sector of media. Wil je starten als cameraman in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding cameratraining! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van cameraman snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding cameratraining aan de Mediaschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als cameraman/-vrouw. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als cameraman/-vrouw, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding cameratraining!

Professionele opleiding cameratechnieken

Tijdens de groepslessen cameratechnieken staat de inhoud van beelden, beeldtaal en diverse cameratechnieken centraal. Op een erg toegankelijke en professionele manier kom je te weten hoe je een verhaal vertelt met beelden. De opleiding start met een theoretisch kader over de fysiologie van het oog, de psychologie van het zien en de beeldvorming. Verder ga je in op de verschillende cameratechnieken, camerastandpunten en camerabewegingen. Geen enkele actie ontgaat jouw lens!

Je combineert sfeerbeelden, voice-overs en geluid met elkaar tot een harmonisch, fascinerend geheel. Zo ben jij in staat om het hele productieproces van reportages te verzorgen: research, het maken van een eenvoudig script, het vastleggen van de afspraken, het filmen en het monteren. Bovendien maak je uitgebreid kennis met de wettelijke verplichtingen en krijg je tal van nuttige tips van jouw docent. Tot slot ga je zelf aan de slag met een hele reeks opdrachten!

Voor wie is deze opleiding cameratechnieken bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding cameratraining is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma cameraman/-vrouw binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 6 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding cameratraining wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige cameraman/-vrouw die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot cameratechnieken kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van audio & video. Deze cursus cameratechnieken is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma cameratechnieken

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 290 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 29 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 261 euro.


Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding cameratechnieken?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding cameratechnieken?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus cameratechnieken?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Julie H. (Deinze)

Al jarenlang film ik alle belangrijke gebeurtenissen in mijn leven. Gewoon omdat ik dat plezant vind. Voor mijn verjaardag heb ik van mijn vriend deze opleiding cadeau gekregen. Wat een orgineel en fantastisch geschenk!

Lucas O. (Zonnebeke)

Het cursusmateriaal dat we gebruikten in de groepslessen was goed afgestemd op het verloop van de lessen. Regelematig grijp ik nog terug naar de cursusboek om extra informatie op te zoeken.

Sharon V.A. (Borgloon)

We zijn regelmatig buiten gaan filmen. Dat was altijd heel plezant omdat we tijdens die lessen veel bijgeleerd hebben. De docent gaf in grote lijnen een opdracht en we mochten zelf kiezen hoe we die wilden invullen.

Remco K. (Sittard, Nederland)

De campus in Hasselt was voor mij de beste keuze. Nadat ik er de opleiding fotografie gevolgd had, wilde ik me ook gaan bijscholen in het camerawerk. Als freelance journalist komt zo'n kennis steeds van pas.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

Schermafbeelding 2014 02 27 Om 17.43.37

Cursus Adobe Photoshop Lightroom

Lightroom is een krachtig programma waarmee je foto’s kan archiveren, bewerken en publiceren. Lightroom is het programma waar fotografen jarenlang …

Cameraman Video Camera Mediaschool

Unieke stageplaatsen voor fotografie & film

Volg je momenteel een opleiding Cameratechnieken of Fotografie? Wil je al je kennis gebruiken en meewerken aan een concreet project? …

CVA Zoekt Nieuwe Docenten Media

Word jij docent bij de Mediaschool?

Ben jij een specialist op het vlak van media, fotografie of IT? Heb je al jouw sporen verdiend binnen jouw …

Page 1 of 212»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!