https://player.vimeo.com/video/199181670″

Cursus Communicatieverantwoordelijke

[fancy_list style =”check_list” variation=”black”]

 • Duur: 12 lessen
 • Voor iedereen: ja
 • Waardevol diploma: ja
 • Lesgeld: 534 euro
 • KMO-portefeuille: ja

[button link=”https://www.mediaschool.be/inschrijven-os/?opleiding=GCOMMUN&cursus=communicatieverantwoordelijke&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/opleiding/communicatieverantwoordelijke/&inschrijvingsgeld=534&vroegboekkortingspercentage=10&vroegboektotaal=481&vroegboekkorting=53&studieduur=12&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=ja&school=inschrijven-os&dl=download-gratis-hoofdstuk-os&hasselt=534” size=”large” align=”center” bgcolor=”#FF0005″]Schrijf je in

cursus communicatieverantwoordelijke communicatieverantwoordelijke, image building, bedrijfscommunicatie, communicatie, interne communicatie, communicatiespecialist, online media, traditionele media, communicatiemix, communicatietechniek, communicatiemanager, communicatieonderzoek, boodschap, communicatiestrategie, marketingcommunicatie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding communicatietechnieken

[titled_box title=”Jouw voordelen” align=”center” variation=”black”]
[fancy_list style =”circle_arrow” variation=” black”]

cursus communicatieverantwoordelijke opleiding communicatieverantwoordelijke communicatie

cursus communicatieverantwoordelijke opleiding communicatieverantwoordelijke communicatie

Word communicatieverantwoordelijke in 12 weken

Communicatie is een belangrijke tool om jouw bedrijf naar succes te leiden. Het is een krachtig beleids- en actie-instrument. Ook geeft het mee vorm aan de manier waarop een organisatie of bedrijf overkomt. Zo doe je aan imagebuilding en zorg je dat jouw bedrijf een positief imago heeft voor de buitenwereld. Als communicatieverantwoordelijke vervul je een sleutelrol.

Als communicatieverantwoordelijke is het de kunst om niet enkel in te zetten op traditionele media zoals kranten en tijdschriften, maar ook op nieuwe media als blogs, Facebook en Twitter. Je zorgt dus voor de ideale communicatiemix. Het gaat om een functie met veel uitdagingen, afwisseling en verantwoordelijkheid.

Heb jij een passie voor taal en communicatietechnieken, en ben je op zoek naar een creatieve, afwisselende job? Volg dan de opleiding communicatieverantwoordelijke en word de stem van jouw bedrijf!

Beroep met toekomst

De opleiding communicatietechnieken aan de Mediaschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als communicatieverantwoordelijke. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als communicatieverantwoordelijke, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding communicatietechnieken!

Door de veelheid aan het aantal verschillende communicatiemiddelen, zijn de eisen die aan een communicatiemanager gesteld worden hoger. Daarom biedt deze uitgebreide opleiding je alle theoretische inzichten en praktische vaardigheden. De verschillende aspecten van het beroep worden helder uiteengezet. Je komt te weten hoe je een communicatieonderzoek uitvoert en zo de boodschap bij de juiste doelgroep krijgt.

Je leert hoe je intern en met verschillende culturen communiceert en wordt ingewijd in de wereld van de nieuwe media. Welk medium kies je in welke situatie? Waar moet je rekening mee houden bij het uitwerken van een nieuwe huisstijl? Hoe stel je een communicatieplan op?

Professionele opleiding communicatieverantwoordelijke

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als communicatieverantwoordelijke moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van communicatieverantwoordelijke aan.

Voor wie is deze opleiding communicatieverantwoordelijke bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding communicatietechnieken is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma communicatieverantwoordelijke binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 12 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding communicatietechnieken wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen.

cursus communicatietechnieken

[titled_box variation=”black” title=”Mediaschool”]

cursus communicatieverantwoordelijke opleiding communicatieverantwoordelijke GCOMMUN

cursus communicatieverantwoordelijke

OpleidingEerste lesLeslocatieLesuren
Communicatieverantwoordelijke27/02/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Communicatieverantwoordelijke15/03/2018Gent18u30 - 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige communicatieverantwoordelijke die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot communicatieverantwoordelijke kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van communicatie. Deze cursus communicatieverantwoordelijke is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een waardevol diploma communicatieverantwoordelijke

De laatste les leg je een theoretisch examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de lesinhoud van de opleiding. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het waardevol diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 534 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 53 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 481 euro.

avondschool communicatietechnieken cursus communicatieverantwoordelijke opleiding communicatie

[titled_box title=”Vervolgopleidingen” variation=”black”]
[fancy_list style=”circle_arrow” variation=”black”]

cursus communicatieverantwoordelijke communicatieverantwoordelijke, image building, bedrijfscommunicatie, communicatie, interne communicatie, communicatiespecialist, online media, traditionele media, communicatiemix, communicatietechniek, communicatiemanager, communicatieonderzoek, boodschap, communicatiestrategie, marketingcommunicatie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding communicatietechnieken


Wat moet je nog meer weten?

[toggle title=”Wat is de cursusinhoud van de opleiding communicatieverantwoordelijke?”]
[titled_box variation=”black” title=”Cursusinhoud communicatieverantwoordelijke”]

De opleiding communicatieverantwoordelijke is voor iedereen toegankelijk. In de cursus vind je onderstaande onderwerpen terug:

[fancy_list variation=”black” style=”check_list”]

 • Je toekomstmogelijkheden
 • Online communicatie
 • Social media: Facebook, Twitter, LinkedIn
 • Communiceren met journalisten
 • Persberichten en persconferenties
 • Professionele reclamecampagnes ontwikkelen
 • Een communicatieplan- en budget opstellen
 • Public relations
 • Trens en evolutie in de communicatie
 • Bedrijfscommunicatie / Corporate communicatie
 • Identiteit, imago en reputatie van een organisatie
 • Ontwikkelen van een merk en een huisstijl
 • Communicatieonderzoek en onderzoeksmethoden
 • Interne communicatie en crisiscommunicatie
 • Externe communicatie en copywriting
 • Marketingcommunicatie, sponsoring en reclame
 • Direct marketing

[toggle title=”Wat kan je verwachten tijdens de opleiding communicatieverantwoordelijke?”]
[titled_box variation=”black” title=”Praktisch verloop van de lessen”]

Je volgt een intensieve opleiding van 12 lessen. Elke les duurt 3 uren. Het theoretische gedeelte studeer je zelf thuis op je eigen tempo. Zo kunnen we tijdens de lessen veel nadruk leggen op de praktijk. De theorie en praktijk die je hebt geleerd in de klas oefen je elke week goed in waardoor je de volgende les onmiddellijk iets nieuws kan leren.

De opleiding communicatietechnieken wordt gegeven in kleine groepjes zodat de persoonlijke begeleiding gegarandeerd is. Les volgen aan de Mediaschool is een beleving. Je leert nieuwe, leuke en gemotiveerde mensen kennen.

De laatste les leg je een theoretisch examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de lesinhoud van de opleiding. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het waardevol diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

[toggle title=”Welk materiaal heb je nodig voor de cursus communicatieverantwoordelijke?”]
[titled_box variation=”black” title=”Praktijkmaterialen voor de cursus communicatietechnieken”]

Tijdens deze groepslessen heb je enkel het cursusmateriaal nodig dat je bij de eerste les krijgt. Voor deze opleiding dien je dus geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen.

[toggle title=”Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?”]
[titled_box variation=”black” title=”Wil je nog een vervolgopleiding volgen?”]

Na het volgen van de opleiding communicatieverantwoordelijke kan je jezelf verder verdiepen of specialiseren. Volgende opleidingen werden gevolgd door je medestudenten en zijn zeker een meerwaarde voor jouw carrière:

[fancy_list style=”circle_arrow” variation=”black”]

Wanneer je interesse hebt voor één van de bovenstaande opleidingen nodigen we je graag uit op één van onze secretariaten voor een persoonlijk gesprek. We kunnen je dan persoonlijk studieadvies geven en je de cursussen laten inkijken.

[titled_box variation=”back” title=”Heb je nog vragen?”]

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Frederik T. (Geleen, Nederland)

Ik werk op de marketingafdeling van ons bedrijf. Van de directie krijg ik de kans om ook de functie van pers- en communicatieverantwoordelijke te gaan bekleden. Omdat ik me toch goed wil voorbereiden, ga ik de groeplessen communicatieverantwoordelijke volgen.

Noor L. (Tervuren)

Omdat de cursus ’s avonds georganiseerd werd, kon ik de lessen gemakkelijk combineren met mijn werk en mijn gezin. Het is een zeer praktijk gerichte opleiding waar iedereen veel van zal bijleren.

Emma D.B. (Erpe-Mere)

Spreken en schrijven kan iedereen. Op een professionele manier teksten schrijven of een lezing geven is echter een kunst. Dankzij de groepsles communicatiemanagement beheers ik nu die kunst.

Lander P. (Oostende)

Om mijn zoektocht naar werk te versnellen, ben ik deze cursus gaan volgen. Met dit diploma op zak had ik na een maand een job als junior communication manager te pakken.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

[blog_grid column=”3″ showposts=”3″ post_content=”excerpt” category_in=”0″ pagination=”true” disable=”meta,more”]

Share This Article If You Liked It :)