https://player.vimeo.com/video/199181670″

Cursus Creatief Schrijven

[fancy_list style =”check_list” variation=”black”]

 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen: ja
 • Waardevol diploma: ja
 • Lesgeld: 259 euro
 • KMO-portefeuille: ja

[button link=”https://www.mediaschool.be/inschrijven-os/?opleiding=GCREASC&cursus=creatief%20schrijven&beschikbaar=ja&pagina=http://www.mediaschool.be/opleiding/creatief-schrijven/&inschrijvingsgeld=259&vroegboekkortingspercentage=10&vroegboektotaal=234&vroegboekkorting=25&studieduur=5&opleidingcheques=nee&kmoportefeuille=ja&school=inschrijven-os&dl=download-gratis-hoofdstuk-os&hasselt=259” size=”large” align=”center” bgcolor=”#FF0005″]Schrijf je in

cursus creatief schrijven creatief schrijven, schrijver, literatuur, verhaal, roman, woorden, zinnen, taal, schrijfstijl, verteltechnieken, publiceren, boek, auteur, schrijfproces, columns, kortverhaal, poëzie, blog, vertelstructuur, manuscript, plot, personage, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding literatuur

[titled_box title=”Jouw voordelen” align=”center” variation=”black”]
[fancy_list style =”circle_arrow” variation=” black”]

cursus creatief schrijven opleiding schrijver schrijftechniek

cursus creatief schrijven opleiding schrijver schrijftechniek

Word schrijver in 5 weken

Schrijven is een erg leuke en voldoeninggevende activiteit waarbij je even van de wereld kan verdwijnen. Een schriftje, een pen en je fantasie zijn al voldoende om een verhaal te laten ontluiken. Bovendien kan je het doen waar je maar wil.

De boeiende opleiding creatief schrijven bereidt je voor op een professionele schrijverscarrière. Je komt alles te weten over de verschillende genres, verteltechnieken en schrijfstijl. Alle kneepjes van het vak worden je op een boeiende manier aangeleerd. De cursus biedt je een schat aan kennis en praktische schrijftechnieken. Jouw verhalen gaan leven, boeien, verrassen en prikkelen!

Wil je starten als schrijver in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding literatuur van de Mediaschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van schrijver snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding literatuur aan de Mediaschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als schrijver. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als schrijver, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding literatuur!

Professionele opleiding creatief schrijven

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als schrijver moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van schrijver aan.

Voor wie is deze opleiding creatief schrijven bedoeld?

De cursus creatief schrijven is ideaal voor wie graag schrijft, borrelt van ideeën en graag zoekt naar hoe ze te formuleren, tovert met woorden. Maar ook wie vaak moet schrijven, bijvoorbeeld voor het werk, en twijfelt aan de juiste methodiek, vindt in deze cursus tal van hulpmiddelen. Zowel liefhebbers als professionals komen aan hun trekken met deze opleiding.

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding literatuur is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma schrijver binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding literatuur wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen.

cursus literatuur

[titled_box variation=”black” title=”Mediaschool”]

cursus creatief schrijven opleiding schrijver GCREASC

cursus schrijver

OpleidingEerste lesLeslocatieLesuren
Creatief Schrijven04/04/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Creatief Schrijven16/04/2018Kortrijk18u30 - 21u30
Creatief Schrijven05/05/2018Hasselt10u00 - 13u00
Creatief Schrijven21/05/2018Gent18u30 - 21u30
Creatief Schrijven29/05/2018Leuven18u20 - 21u20

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige schrijver die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot creatief schrijven kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van media & journalistiek. Deze cursus creatief schrijven is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een waardevol diploma creatief schrijven

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het waardevol diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 259 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 25 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 234 euro.

avondschool literatuur cursus schrijver opleiding schrijftechniek

[titled_box title=”Vervolgopleidingen” variation=”black”]
[fancy_list style=”circle_arrow” variation=”black”]

cursus creatief schrijven creatief schrijven, schrijver, literatuur, verhaal, roman, woorden, zinnen, taal, schrijfstijl, verteltechnieken, publiceren, boek, auteur, schrijfproces, columns, kortverhaal, poëzie, blog, vertelstructuur, manuscript, plot, personage, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding literatuur


Wat moet je nog meer weten?

[toggle title=”Wat is de cursusinhoud van de opleiding creatief schrijven?”]
[titled_box variation=”black” title=”Cursusinhoud creatief schrijven”]

De opleiding creatief schrijven is voor iedereen toegankelijk. In de cursus vind je onderstaande onderwerpen terug:

[fancy_list variation=”black” style=”check_list”]

 • Je toekomstmogelijkheden als schrijver
 • Verschillende verhaalgenres leren kennen
 • Manieren om te beginnen met schrijven
 • Het krijgen en vinden van inspiratie
 • Freewriten en brainstormen
 • Personages en karakters opbouwen
 • Een spanningsboog creëren
 • Correct en foutloos schrijven
 • Schrijven en schrappen
 • Intuïtief of volgens schema schrijven
 • Onderwerpen en thema’s bepalen
 • Lichamelijke reacties en emoties beschrijven
 • Verschillende vertelperspectieven
 • De tijdsvolgorde van je verhaal bepalen
 • Titel, begin, midden en einde
 • Plot en premisse
 • Schrijven van poëzie
 • Je manuscript laten publiceren

[toggle title=”Wat kan je verwachten tijdens de opleiding creatief schrijven?”]
[titled_box variation=”black” title=”Praktisch verloop van de lessen”]

Je volgt een intensieve opleiding van 5 lessen. Elke les duurt 3 uren. Het theoretische gedeelte studeer je zelf thuis op je eigen tempo. Zo kunnen we tijdens de lessen veel nadruk leggen op de praktijk. De theorie en praktijk die je hebt geleerd in de klas oefen je elke week goed in waardoor je de volgende les onmiddellijk iets nieuws kan leren.

De opleiding literatuur wordt gegeven in kleine groepjes zodat de persoonlijke begeleiding gegarandeerd is. Les volgen aan de Mediaschool is een beleving. Je leert nieuwe, leuke en gemotiveerde mensen kennen.

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het waardevol diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

[toggle title=”Welk materiaal heb je nodig voor de cursus creatief schrijven?”]
[titled_box variation=”black” title=”Praktijkmaterialen voor de cursus literatuur”]

Tijdens deze groepslessen heb je enkel het cursusmateriaal nodig dat je bij de eerste les krijgt. Voor deze opleiding dien je dus geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen.

[toggle title=”Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?”]
[titled_box variation=”black” title=”Wil je nog een vervolgopleiding volgen?”]

Na het volgen van de opleiding creatief schrijven kan je jezelf verder verdiepen of specialiseren. Volgende opleidingen werden gevolgd door je medestudenten en zijn zeker een meerwaarde voor jouw carrière:

[fancy_list style=”circle_arrow” variation=”black”]

Wanneer je interesse hebt voor één van de bovenstaande opleidingen nodigen we je graag uit op één van onze secretariaten voor een persoonlijk gesprek. We kunnen je dan persoonlijk studieadvies geven en je de cursussen laten inkijken.

[titled_box variation=”back” title=”Heb je nog vragen?”]

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Amber S. (Aarschot)

Om de twee weken moet ik een intern personeelsblad versturen. Het is de bedoeling dat er op een luchtige en aangename manier aan het personeel verteld wordt wat er reilt en zeilt op de werkvloer. Deze opleiding heeft me daar enorm bij geholpen.

Vince W. (Zaventem)

We kregen regelmatig een opdracht die we dan thuis moesten maken. Iedereen mocht dan zijn kortverhaal vertellen. De feedback die daarop kwam van de docent en de groep was heel leerrijk.

Mathis J. (Brakel)

Schrijven is een fijne hobby. Door de groepslessen creatief schrijven te volgen, merk ik toch dat het niveau van mijn teksten een pak hoger zijn dan voor de lessen. Daarom wil ik graag mijn hulpvaardige docent vragen.

Dorine V.M. (Wingene)

De inschrijving via de website verliep heel vlot. Alle stappen werden duidelijk uitgelegd in een overzichtelijke e-mail. Een dag na mijn betaling kreeg ik al een bevestiging van inschrijving opgestuurd.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

[blog_grid column=”3″ showposts=”3″ post_content=”excerpt” category_in=”7″ pagination=”true” disable=”meta,more”]

Share This Article If You Liked It :)