Cursus Event Management

Praktische info
  • Duur: 10 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 540 euro
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

cursus event manager event manager, event management, organisatietalent, organiseren, evenement, feest, bruiloft, party, kinderfeest, verjaardagsfeest, productintroducties, bedrijfsfeest, buurtfeest, opening, receptie, jubileumfeest, catering, budget, communicatieplan, draaiboek, organisatietechnieken, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding event management

cursus event manager opleiding event organisator management

Word event organisator in 10 weken

Event managers die hun vak goed kennen, zijn zeer gegeerd. Het event management is immers een booming business en de branche heeft dringend nood aan creatieve organisatietalenten. Ben jij zo iemand? Dan ligt er na het volgen van deze cursus een mooie toekomst vol werkgelegenheid en carrièrekansen voor je open! Als event manager is elke dag anders. Je komt voortdurend met nieuwe, enthousiaste mensen in contact en bent steeds met andere dingen bezig. Je hebt dus heel wat afwisseling en werkt constant in een positieve sfeer. Maak van je hobby je beroep en je zal je geen moment meer vervelen!

Wil je starten als event manager in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding event organisator! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van event manager snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding event management aan de Mediaschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als event organisator. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als event organisator, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding event management!

Als event manager werk je samen met je klanten de planning van hun evenement tot in de puntjes uit. Je bent uiteraard een teamplayer, die zeer klantgericht en punctueel werkt. Als eventmanager ben je op de hoogte van de wetgeving en budgeteringstechnieken. Ook beschik je over succesformules en reclametechnieken om van elk evenement een succes te maken. Je zal door anderen geprezen worden omwille van je creativiteit, vakmanschap en organisatorisch talent!

Professionele opleiding event manager

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als event organisator moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van event organisator aan.

Voor wie is deze opleiding event manager bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding event management is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma event organisator binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 10 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding event management wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Event Management 13/11/2017 Aalst 18u30 – 21u30
Event Management 01/02/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Event Management 09/02/2018 Gent 18u30 – 21u30
Event Management 07/03/2018 Brussels-City 18u30 – 21u30
Event Management 19/03/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Event Management 17/04/2018 Turnhout 18u30 – 21u30
Event Management 17/04/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Event Management 17/04/2018 Mechelen 18u30 – 21u30
Event Management 18/04/2018 Aalst 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige event organisator die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot event manager kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van management. Deze cursus event manager is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma event manager

De laatste les leg je een theoretisch examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de lesinhoud van de opleiding. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 540 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 54 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 486 euro.


Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding event manager?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding event manager?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus event manager?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Roos D.F. (Herentals)

Sinds een jaar ben ik traiteur in bijberoep. De zaken gaan ontzettend goed. Omdat ik steeds meer vragen krijg om de hele organisatie van een feest te doen, wil ik mij eerst bijscholen vooraleer deze stap te nemen. Daarom ga ik de cursus event manager volgen.

Charlotte N. (Melsele)

Ik heb altijd al als zelfstandig event organisator willen werken. Vorige maand heb ik mijn diploma bedrijfsbeheer behaald en nu heb ik ook succesvol de opleiding event management afgerond. Ik ben klaar om te starten met deze uitdagende job.

Geert I. (Antwerpen)

Heel tof om de groepslessen te volgen. Iedereen had al concrete ideeën om een eigen zaak te starten of te gaan solliciteren als event manager. Die gedrevenheid was voor ons allemaal een extra motivatie.

Vincent S. (Leefdaal)

Het interassantste gedeelte uit de lessenreeks was voor mij het opstellen van budgetten. Dat is iets wat bij elk event terugkomt en wat dus wel belangrijk is.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

CVA Zoekt Nieuwe Docenten Media

Word jij docent bij de Mediaschool?

Ben jij een specialist op het vlak van media, fotografie of IT? Heb je al jouw sporen verdiend binnen jouw …

Thuisstudie Groepslessesen Wijziging Opleidingscheques

Wijziging rond opleidingscheques

Dit is een belangrijk bericht voor iedereen die al opleidingscheques heeft aangevraagd, of van plan is om dit binnenkort te …

Opendeurdag Mediaschool

Opendeurdagen Mediaschool

de Net perspiciatis als andere scholen, start de Mediaschool in september met een nieuw schooljaar. Daarom organiseert de school enkele …

Page 1 of 212»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!