Cursus Illustrator

Praktische info
  • Duur: 5 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 290 euro
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

cursus Illustrator illustrator, reclamesector, uitgeverij, ontwerp, communicatie, lay-out, grafisch ontwerp, grafische vormgeving, grafisch design, software, tekenprogramma, creatief, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding beeldbewerkingsprogramma

cursus Illustrator opleiding Illustrator expert software

Leer werken met Adobe Illustrator 5 weken

Een goed beeld is vaak veel krachtiger dan een slogan of tekst. Het komt er uiteraard echter op aan beide op elkaar te laten aansluiten. Het werk van een illustrator is dan ook uitermate boeiend en creatief. Je kunt onder andere aan de slag in de reclamesector, bij uitgeverijen en in communicatiebedrijven. En vergeet het niet: België is internationaal geroemd voor zijn zeer goede illustrators!

Grafische vormgeving wordt steeds belangrijker in de reclame- en communicatiewereld. Niet enkel personen die er professioneel mee bezig zijn maar ook gewone bedrijven willen vaak hun documenten, brieven en projecten van een mooie en aantrekkelijke layout voorzien. Aan het einde van deze cursus heb je dan ook enorm veel toekomstmogelijkheden en werkgelegenheid!

Wil je met Illustrator leren werken? Wil je starten als Illustrator expert in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding beeldbewerkingsprogramma van de Mediaschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van Illustrator expert snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding beeldbewerkingsprogramma aan de Mediaschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als Illustrator expert. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als Illustrator expert, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding beeldbewerkingsprogramma!

Professionele opleiding Illustrator

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als Illustrator expert moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van Illustrator expert aan.

Voor wie is deze opleiding Illustrator bedoeld?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die professioneel of privé met grafische vormgeving bezig is. Je kan bijvoorbeeld aan de slag in de reclamesector of bij uitgeverijen. Voor communicatiemedewerkers of grafisch designers is dit de ideale opleiding om zich te specialiseren en/of te onderscheiden van anderen.

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding beeldbewerkingsprogramma is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma Illustrator expert binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding beeldbewerkingsprogramma wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Illustrator 07/01/2018 Gent 10u00 – 13u00
Illustrator 16/01/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Illustrator 31/01/2018 Mechelen 18u30 – 21u30
Illustrator 01/02/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Illustrator 02/02/2018 Gent 18u30 – 21u30
Illustrator 03/02/2018 Antwerpen 10u00 – 13u00
Illustrator 19/02/2018 Brussels-City 18u30 – 21u30
Illustrator 20/02/2018 Turnhout 18u30 – 21u30
Illustrator 27/02/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Illustrator 05/03/2018 Roeselare 18u30 – 21u30
Illustrator 26/03/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Illustrator 03/04/2018 Gent 18u30 – 21u30
Illustrator 16/04/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Illustrator 20/04/2018 Antwerpen 09u00 – 12u00
Illustrator 28/04/2018 Brussel 10u00 – 13u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige Illustrator expert die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot Illustrator kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van ICT & software. Deze cursus Illustrator is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma Illustrator

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 290 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 29 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 261 euro.


Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding Illustrator?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding Illustrator?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus Illustrator?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Jelle S. (Overijse)

De cursus die we gekregen hebben, is helder opgesteld. Aan de hand van screenshots krijg je een uitgebreide handleiding over het gebruik van Illustrator. Handig als je thuis nog even iets terug wil opzoeken.

Ann-Sofie Y. (Merksplas)

Om de bedrijfsdocumentatie in een nieuw jasje te steken, ga ik de groepslessen Illustrator volgen. Mijn werkgever heeft zelf heel positieve ervaringen met de school en heeft mij deze cursus warm aanbevolen.

Jules I. (Kruishoutem)

We kregen les van een ervaren docent. Dat merkte je aan alles. Hij weet hoe met het programma te werken en als je gedetailleerde vragen had, kon hij meteen duidelijk antwoorden. Veel bijgeleerd op deze avondcursus.

Nena D.P. (Meeuwen-Gruitrode)

Als freelance journalist kon ik beroep doen op de KMO-portefeuille. Daardoor werd de helft van mijn opleiding gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap. Gelukkig hebben ze mij daar op het secretariaat op attent gemaakt.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

Infobrief Volwassenenonderwijs Avondschool

Vernieuwde lessenreeks Google SketchUp

De groepslessen SketchUp bestaan vanaf 2015 uit 8 lessen. Tot voor kort waren dit 5 lessen. In samenspraak met studenten, …

cursus grafisch vormgever

Nieuw: groepsles grafisch vormgever

Vanaf september kan je bij De Mediaschool enkele nieuwe opleidingen volgen. Eén hiervan is de op cursus grafisch vormgever. De …

Christophe Luts

Christophe Luts, welkom in het team!

Steeds vaker keren oud-studenten van de Mediaschool terug naar onze gebouwen! Heel vaak is dat om deel te nemen aan …

Page 1 of 3123»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!