Cursus Landschaps- en Architectuurfotografie

Praktische info
  • Duur: 5 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 264 euro
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

cursus landschapsfotografie landschapsfotografie, landschapsfotograaf, digitale fotografie, digitale camera, foto, fotograaf, vakantiefoto, creatief, media, creativiteit, portretfotografie, scherpstellen, compositie, stilleven, architectuur, studioverlichting, fotostudio, lens, sluitertijd, diafragma,  groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding digitale landschapsfotografie

cursus landschapsfotografie opleiding landschapsfotograaf fotografie

Word landschapsfotograaf in 5 weken

Landschappen en Architectuur zijn voor vele fotografen een grote inspiratiebron. Om een goede landschapsfoto te maken of het juiste perspectief te vinden in de Architectuur, is echter veel vaardigheid vereist. Er zijn een heleboel elementen waar je zelf geen vat op hebt, denk maar aan het licht en weersomstandigheden. We hebben deze twee aspecten dan ook gebundeld omdat ze technisch zeer dicht bij elkaar aanleunen.

In deze module Landschaps- en Architectuurfotografie leer je hoe je toch een unieke foto kan nemen van adembenemende locaties. Door de juiste camera-instellingen en een meervoudige belichting (HDR) te gebruiken zullen je foto’s al een pak sterker worden.

Je zal ook een uitstap maken naar een stad om te gaan fotograferen. Deze uitstap vervangt dan een andere lesdag. Houd er rekening mee dat deze uitstap op een andere dag en tijdstip kan doorgaan dan de normale lessen. Neem contact op met het secretariaat om hier mee over te weten.

Beroep met toekomst

De opleiding digitale landschapsfotografie aan de Mediaschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als landschapsfotograaf. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als landschapsfotograaf, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding digitale landschapsfotografie!

Professionele opleiding landschapsfotografie

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als landschapsfotograaf moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van landschapsfotograaf aan.

Je leert om een unieke manier naar de omgeving rond je te kijken. Je leert jouw ervaring overbrengen naar de kijker. Dit alles vraagt natuurlijk oefening. Het is daarom dat je in deze praktijkgerichte opleiding de kans krijgt om te oefenen! Onder begeleiding van een professionele docent trekt je de wereld in om boeiende landschappen en gebouwen te fotograferen. Tijdens de opnames kan je beroep doen op de grote vakkennis van de docent. Nadien leer je nog extra bij van de persoonlijke feedback op jouw foto’s.

Je leert snel om perfect uitgelichte foto’s maken. Het fotograferen van een onderwerp of een persoon vraagt telkens om een andere lichtsituatie. De docent demonstreert verschillende lichtopstellingen die je dan kan toepassen in leuke, uitdagende foto’s. Eerder aangeleerde vaardigheden (standpunten, composities en kadrering) worden toegepast en verfijnd.

Voor wie is deze opleiding landschapsfotografie bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding digitale landschapsfotografie is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma landschapsfotograaf binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De docent leert je ook enkele speciale technieken aan waardoor jij uitzonderlijke, speciale foto’s kan maken. Je kijkers zullen niet weten wat te zeggen als ze jouw nachtfoto’s zien. Je leert de techniek van lange sluitertijden perfectioneren en na deze module hebben meervoudige belichtingen ook geen geheimen meer voor je!

De opleiding digitale landschapsfotografie wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Landschaps- en Architectuurfotografie 30/11/2017 Aalst 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 18/01/2018 Turnhout 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 23/03/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 02/04/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 11/04/2018 Gent 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 12/05/2018 Antwerpen 14u00 – 17u00
Landschaps- en Architectuurfotografie 29/05/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 20/11/2018 Aalst 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige landschapsfotograaf die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot landschapsfotografie kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van fotografie. Deze cursus landschapsfotografie is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma landschapsfotografie

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 264 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 26 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 238 euro.


Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding landschapsfotografie?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding landschapsfotografie?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus landschapsfotografie?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Klaartje F. (Brugge)

Toen ik mijn diploma kreeg voor de cursus basis digitale fotografie, heb ik mij meteen inschreven voor de module landschapsfotografie. Hier ga ik zowel professioneel als privé veel kanten mee uit kunnen gaan in de toekomst.

Manon D.G. (Herk-de-Stad)

Volgende zomer gaan we op vakantie in Noorwegen. Daar wil ik absoluut prachtige foto's maken. De curus landschapsfotografie was hiervoor de perfecte opleiding om mij voor te bereiden.

Jelle Z. (Ternat)

Ik werk als reporter voor een natuurgids. Als we een reportage maken van een gebied moeten we hier binnenkort ook zelf foto's van gaan nemen. Die uitdaging zie ik volledig zitten maar ik wil er wel goed voorbereid aan beginnen.

Rens V.d.K. (Tilburg, Nederland)

Gelijkaardige opleidingen in Nederland kosten een serieuze duit meer. Omdat ik dikwijls in de buurt van Hasselt kom voor mijn werk, heb ik voor de Mediaschool gekozen. Ze geven topkwaliteit aan een voordelige prijs.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

Shutterstock 223325671

Student in de kijker: Pascal start zijn eigen fotostudio!

Enkele maanden na zijn opleiding Digitale Fotografie is oud-student Pascal Vanderhoeven (47) erin geslaagd om van zijn passie ook zijn …

Fotografie Landschapsfotografie Thuiscursus

Fotografen gezocht!

Volg je momenteel de opleiding Basis Digitale Fotografie, Landschapsfotografie of de Allround Fotografie? Of heb je jouw erkende diploma reeds …

Spiegelreflexcamera Kopen Tips

Spiegelreflexcamera kopen: de aandachtspunten

Meer en meer mensen gaan een fotografiecursus volgen om hun vakantieherinneringen, familiefeesten, evenementen,… op de gevoelige plaat vast te leggen. …

Page 1 of 512345»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!