Cursus Lightroom

Praktische info
  • Duur: 5 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 264 euro
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

cursus Lightroom lightoom, fotobewerking, fotografie, fotografieprogramma, afbeeldingsbeheerprogramma, afbeeldingsbewerkingsoftware, fotobeheer, fotograaf, software, fotocollectie, fotobewerkingsprogramma, fotostudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding fotobewerkingspakket

cursus Lightroom opleiding Lightroom expert software

Word Lightroom expert in 5 weken

Lightroom is een krachtig programma waarmee je foto’s kan archiveren, bewerken en publiceren. Je kan de software het beste omschrijven als een fotodatabank gecombineerd met een bewerkingsprogramma voor het ontwikkelen van onder andere RAW-bestanden. Hiermee kan je jouw foto’s dus digitaal gaan importeren, bewerken en eenvoudig exporteren. Bovendien blijft de populariteit van Lightroom elke dag stijgen. Deze opleiding biedt dan ook een absolute meerwaarde op de arbeidsmarkt!

Adobe Lightroom is niet alleen een enorm uitgebreid programma om zelfgemaakte foto’s te perfectioneren, het kan ook gebruikt worden om een eigen fotodatabase aan te leggen. Met behulp van sleutelwoorden zal je nooit lang moeten zoeken naar een beeld op je computer. Hierdoor is de software niet alleen geschikt voor echte vakmensen, maar tevens voor amateurfotografen die hun fotocollectie op een intuïtieve manier willen beheren en delen.

Wil je starten als Lightroom expert in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding fotobewerking! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van Lightroom expert snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding fotobewerkingspakket aan de Mediaschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als Lightroom expert. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als Lightroom expert, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding fotobewerkingspakket!

Professionele opleiding Lightroom

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als Lightroom expert moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van Lightroom expert aan.

Voor wie is deze opleiding Lightroom bedoeld?

Adobe Photoshop Lightroom is de ideale workflow-oplossing voor fotografen en amateurfotografen. Ook communicatiemedewerkers, grafici en webdesigners kunnen heel wat kanten uit met een gedegen kennis van dit programma.

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding fotobewerkingspakket is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma Lightroom expert binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding fotobewerkingspakket wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Lightroom 20/11/2017 Leuven 18u30 – 21u30
Lightroom 09/12/2017 Antwerpen 14u00 – 17u00
Lightroom 07/03/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Lightroom 19/03/2018 Gent 18u30 – 21u30
Lightroom 17/04/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Lightroom 19/04/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Lightroom 16/10/2018 Turnhout 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige Lightroom expert die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot Lightroom kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van ICT & software. Deze cursus Lightroom is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma Lightroom

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 264 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 26 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 238 euro.


Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding Lightroom?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding Lightroom?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus Lightroom?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Jeroen H. (Lommel)

Vroeger had ik een eigen systeem opgezet om mijn foto's te bewaren en te catalogiseren. Nu ik met Lightroom kan werken, vraagt dit een pak minder tijd en zit er meer structuur in mijn fotodatabank.

Leen D.L. (Haacht)

Het voordeel aan Lightroom is dat het een kruising is tussen een fotodatabase en Photoshop. Voor de foto's die ik neem voor onze bedrijfswebsite is deze combinatie ideaal.

Patricia S. (Ronse)

In de lessen mochten we onze eigen foto's digitaal meenemen. Zo konden we onze eigen collectie ineens bewerken, opslaan en beheren. Een leerrijke cursus die vanaf les 1 zeer praktijkgericht is.

Guy M. (Gent)

In de lessenreeks die ik volgde in Gent, zaten 10 cursisten. Dat was ideaal want zo kon de docent voor iedereen genoeg tijd vrij maken voor persoonlijke begeleiding.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

Shutterstock 223325671

Student in de kijker: Pascal start zijn eigen fotostudio!

Enkele maanden na zijn opleiding Digitale Fotografie is oud-student Pascal Vanderhoeven (47) erin geslaagd om van zijn passie ook zijn …

Fotografie Landschapsfotografie Thuiscursus

Fotografen gezocht!

Volg je momenteel de opleiding Basis Digitale Fotografie, Landschapsfotografie of de Allround Fotografie? Of heb je jouw erkende diploma reeds …

Spiegelreflexcamera Kopen Tips

Spiegelreflexcamera kopen: de aandachtspunten

Meer en meer mensen gaan een fotografiecursus volgen om hun vakantieherinneringen, familiefeesten, evenementen,… op de gevoelige plaat vast te leggen. …

Page 1 of 512345»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!