Cursus Marketing

Praktische info
  • Duur: 8 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 396 euro
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

cursus marketing marketing, marketeer, marketing manager, marketingstrategie, marktonderzoek, marketingmix, doelgroep, marketingcommunicatie, prijs, product, plaats, promotie, verkoop, marketingplan, prijszetting, swot anaylse, internetmarketing, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding marketingstrategie

cursus marketing opleiding marketeer marketing

Word marketeer in 8 weken

Marketing wordt steeds belangrijker in de moderne samenleving. Steeds meer ondernemingen zijn op zoek naar goed opgeleide marketeers om hun imago mee vorm te geven en hun omzet te doen stijgen. Professionele marketeers zorgen in het zakenleven voor een voorsprong op de concurrentie. Als marketeer lever je dus een belangrijke bijdrage aan het succes van de organisatie waar je werkt of wil werken.

Je merkt het, na deze groepscursus marketing ligt er een succesvolle toekomst vol werkgelegenheid en nieuwe kansen voor je open! Wil je starten als marketeer in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding marketingstrategie! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van marketeer snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

Het beroep van marketeer is zeer gevarieerd en je kan er al je creativiteit in kwijt. Bovendien kom je voortdurend in contact met heel wat boeiende en invloedrijke mensen. Het marketingbeleid is dan ook één van de belangrijkste onderdelen van het bedrijf. Je hebt heel wat verantwoordelijkheden, want elke afdeling rekent immers op jou. Aan het einde van deze cursus ben je in staat om op een professionele manier de behoeften van je (potentiële) klanten te ontdekken.

De opleiding marketing aan de Mediaschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als marketeer. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als marketeer, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding marketingstrategie!

Professionele opleiding marketing

Je leert klantengroepen indelen en het koopgedrag van de consument analyseren. Op die manier zal je beter kunnen inspelen op de wensen van je (potentiële) klanten en zorgen voor een stijging van de verkoopcijfers van je organisatie. Je wordt dus een onmisbare schakel van je bedrijf!

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als marketeer moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van marketeer aan.

Voor wie is deze opleiding marketing bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding marketingstrategie is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma marketeer binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 8 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding marketingstrategie wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen.

In eerste instantie legt je docent je uit wat marketing is. Je leert hoe je een marketingplan ontwikkelt en een marktonderzoek opstelt en uitvoert. Daarna krijg je onder de knie hoe je een succesvolle marketingstrategie uitvoert. Je houdt hierbij rekening met de marketingmix: productontwikkeling prijszetting, distributie, online marketingtechnieken, promotie en reclame.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige marketeer die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot marketing kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van management. Deze cursus marketing is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma marketing

De laatste les leg je een theoretisch examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de lesinhoud van de opleiding. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 396 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 39 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 357 euro.


Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding marketing?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding marketing?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus marketing?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Maxime T. (Koksijde)

Sinds de opleiding marketing bedenk en voer ik de marketing campagnes van ons restaurant zelf uit. Ik heb in een korte periode zo veel geleerd over consumentengedrag en marketingstrategiën dat het aantal couverts al 15% hoger ligt.

Joke D.O. (Breda, Nederland)

Al na de tweede sollicitatie die ik ging doen met dit diploma werd ik aangenomen als marketing assistent. Nu heb ik een veelzijdige en uitdagende job met veel kansen om door te groeien.

Liene R. (Wetteren)

Een groot deel van de cursisten waren, net als ik, zelfstandig of zelfstandig in bijberoep. Dan was niet enkel interessant om veel van bij te leren maar ook om je professionele netwerk uit te bouwen.

Robbert D.C. (Drongen)

Ik vond dit echt een goede cursus. De docent gaf geanimeerde lessen die extra duidelijk werden gemaakt door de vele praktijkvoorbeelden. De hele groep was dan ook geslaagd voor het examen.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

CVA Zoekt Nieuwe Docenten Media

Word jij docent bij de Mediaschool?

Ben jij een specialist op het vlak van media, fotografie of IT? Heb je al jouw sporen verdiend binnen jouw …

Thuisstudie Groepslessesen Wijziging Opleidingscheques

Wijziging rond opleidingscheques

Dit is een belangrijk bericht voor iedereen die al opleidingscheques heeft aangevraagd, of van plan is om dit binnenkort te …

Opendeurdag Mediaschool

Opendeurdagen Mediaschool

de Net perspiciatis als andere scholen, start de Mediaschool in september met een nieuw schooljaar. Daarom organiseert de school enkele …

Page 1 of 212»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!