Muziekproducer

Praktische info
  • Duur: 12 lessen
  • Beschikbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 660 euro
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

cursus muziekproducer muziekproducer, muziekproducent, muziekgenre, compositie, conservatorium, componist, songwriter, sound design, producer, muzieklabel, platenlabel, muziekproductie, muziekstudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding muziekproducent

cursus muziekproducer opleiding muziekproducer creativiteit

Word muziekproducer in 12 weken

Wil je starten als muziekproducer in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding muziekproducent van de Mediaschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van muziekproducer snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding muziekproducent aan de Mediaschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als muziekproducer. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als muziekproducer, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding muziekproducent!

Professionele opleiding muziekproducer

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als muziekproducer moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van muziekproducer aan.

Voor wie is deze opleiding muziekproducer bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding muziekproducent is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma muziekproducer binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 12 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding muziekproducent wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Muziekproducer 27/03/2018 Antwerpen 19u00 – 22u00
Muziekproducer 17/04/2018 Gent 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige muziekproducer die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot muziekproducer kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van audio & video. Deze cursus muziekproducer is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma muziekproducer

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 660 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

KMO-portefeuille

De Mediaschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 66 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 594 euro.

avondschool muziekproducent cursus muziekproducer opleiding creativiteit

cursus muziekproducer muziekproducer, muziekproducent, muziekgenre, compositie, conservatorium, componist, songwriter, sound design, producer, muzieklabel, platenlabel, muziekproductie, muziekstudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding muziekproducent

Onze campussen
Start je opleiding in één van volgende locaties:

Schrijf je in

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding muziekproducer?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding muziekproducer?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus muziekproducer?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Nicolas V.D.H. (Kortrijk)

Een kameraad en ik draaien samen op fuiven en maken soms zelf al eens een plaatje. Om de kwaliteit van onze producties te verhogen, volgen we samen de cursus muziekproducer. Nu nog in de les, over vijf jaar op Tommorowland!

Kathleen R. (Mol)

Vrouwelijke DJ's kom je niet zo vaak tegen. Toch kan ik er al twee jaar lang van leven. Om mijn activiteiten uit te kunnen breiden naar producing, heb ik deze boeiende cursus gevolgd.

Dave L. (Brussel)

De muziekscene hier in Brussel verandert constant. Om helemaal mee te zijn met de nieuwste trends, volg ik regelmatig een muziekgerelateerde opleiding. Deze van de mediaschool is zeker één van de beste die ik al gedaan heb.

Marc B. (Hemiksem)

Muziekproducent, het is een beroep dat tot de verbeelding spreekt. Door deze opleiding te volgen, heb ik de stap naar een de muziekindustrie kunnen zetten. Het was de juiste cursus op de juiste moment.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

Schermafbeelding 2014 02 27 Om 17.43.37

Cursus Adobe Photoshop Lightroom

Lightroom is een krachtig programma waarmee je foto’s kan archiveren, bewerken en publiceren. Lightroom is het programma waar fotografen jarenlang …

Cameraman Video Camera Mediaschool

Unieke stageplaatsen voor fotografie & film

Volg je momenteel een opleiding Cameratechnieken of Fotografie? Wil je al je kennis gebruiken en meewerken aan een concreet project? …

CVA Zoekt Nieuwe Docenten Media

Word jij docent bij de Mediaschool?

Ben jij een specialist op het vlak van media, fotografie of IT? Heb je al jouw sporen verdiend binnen jouw …

Page 1 of 212»

Andere studierichtingen via het Centrum Voor Afstandsonderwijs

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!