Cursus Portretfotografie

Praktische info
  • Duur: 5 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 264 euro
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

cursus portretfotografie portretfotografie, digitale fotografie, portetten maken, portretfotograaf, portretfoto, studioportret, pasfoto, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding digitale fotografie

cursus portretfotografie opleiding fotograaf fotografie

Word fotograaf in 5 weken

Een expressie op het gezicht overheerst de foto. Soms is het een momentopname. Maar vaak is de foto het resultaat van een zorgvuldige visie en voorbereiding van de fotograaf. Je hebt nagedacht over de opbouw van het beeld. Ook de compositie, de kadrering en de sfeer zijn niet toevallig tot stand gekomen. Met jouw portretfoto vertel jij een boeiend verhaal aan de kijker. In deze praktijkgerichte cursus krijg je alle tools aangeleverd om dit waar te maken. Je leert stap voor stap een uniek en integrerend portret maken!

Wil je starten als portretfotograaf in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding fotografie! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van portretfotograaf snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding digitale fotografie aan de Mediaschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als fotograaf. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als fotograaf, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding digitale fotografie!

Professionele opleiding portretfotografie

De cursus start met een korte inleiding in de portretfotografie. Op een praktijkgerichte manier leer je de verschillende soorten portretten kennen. Al snel leert de docent jou de technieken aan die je nodig hebt om een goede portretfoto te maken. Welk standpunt moet je kiezen? Wat is de beste compositie voor jouw verhaal? Dit en nog veel meer leer in je boeiende praktijkoefeningen. Samen met de docent verlaat je snel het klaslokaal en trekt de wijde wereld in op zoek naar boeiende onderwerpen, beelden en mensen. Je leert als een professionele fotograaf kijken. De perfecte foto zit vaak in een klein en onverwacht hoekje!

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als portretfotograaf moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van portretfotograaf aan.

Voor wie is deze opleiding portretfotografie bedoeld?

Deze cursus maakt deel uit van de allround cursus fotografie, maar is ook afzonderlijk te volgen als je de basiscursus fotografie gevolgd hebt! De opleiding fotografie is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma portretfotograaf binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

Tijdens de oefeningen krijg je de kans om op jouw tempo de nieuwe technieken in te oefenen. Je leert werken in verschillende lichtsituaties en maakt zelf gebruik van studiolicht op locatie! De docent staat altijd klaar voor vragen en geeft steeds professionele feedback en tips! Op elke foto krijg je daar en boven persoonlijke feedback. Zo maak je razendsnel vorderingen en voor je het weet maak je geweldige portretten!

De opleiding digitale fotografie wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Portretfotografie 12/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Portretfotografie 15/01/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Portretfotografie 31/01/2018 Gent 18u30 – 21u30
Portretfotografie 19/02/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Portretfotografie 03/03/2018 Antwerpen 14u00 – 17u00
Portretfotografie 16/05/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Portretfotografie 04/09/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Portretfotografie 15/01/2019 Turnhout 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige fotograaf die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot portretfotografie kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van fotografie. Deze cursus portretfotografie is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma portretfotografie

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 264 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 26 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 238 euro.


Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding portretfotografie?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding portretfotografie?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus portretfotografie?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Erica V.V. (Bree)

We hebben vooral heel veel geoefend in de lessen portretfotografie. Waar nodig stuurde de docent ons bij met praktische tips. Zo werden onze foto's doorheen de cursus beter en beter.

Toon S. (Merksem)

De leslokalen in Antwerpen waren voor mij gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De tram stopt zelfs vlak voor de deur. Dat is wel een extra troef als met al je materiaal en camera naar de lessen komt.

Ruth D.P. (Wuustwezel)

Ik heb er voor gekozen om eerst de basis module fotografie te volgen en dan pas de opleiding reportagefotografie. Beide cursussen waren top. Na de lessen portret heb ik het gevoel dat ik echt kan fotograferen.

Jolan N. (Oudenaarde)

De sfeer in onze groep was echt goed. Zowel de docent als mijn medecursisten maakten af en toe een grapje en dat maakt het les volgen nog aangenamer.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

Shutterstock 223325671

Student in de kijker: Pascal start zijn eigen fotostudio!

Enkele maanden na zijn opleiding Digitale Fotografie is oud-student Pascal Vanderhoeven (47) erin geslaagd om van zijn passie ook zijn …

Fotografie Landschapsfotografie Thuiscursus

Fotografen gezocht!

Volg je momenteel de opleiding Basis Digitale Fotografie, Landschapsfotografie of de Allround Fotografie? Of heb je jouw erkende diploma reeds …

Spiegelreflexcamera Kopen Tips

Spiegelreflexcamera kopen: de aandachtspunten

Meer en meer mensen gaan een fotografiecursus volgen om hun vakantieherinneringen, familiefeesten, evenementen,… op de gevoelige plaat vast te leggen. …

Page 1 of 512345»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!