Cursus Reportagefotografie

Praktische info
  • Duur: 4 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 264 euro
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

cursus reportagefotografie reportagefotografie, reportagefotograaf, reportage, digitale fotografie, fotograaf, fototechniek,  groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding digitale fotografie

cursus reportagefotografie opleiding reportagefotograaf fotografie

Word reportagefotograaf in 4 weken

Welk onderwerp of gebeurtenis je ook kiest, het is nooit eenvoudig om samenhangende foto’s te maken en deze te bundelen tot één mooi geheel. In deze cursus maak je onder begeleiding van een ervaren docent kennis met alle vaardigheden om dit wel te kunnen! Je bent misschien al vertrouwd met de verschillende technieken om goede foto’s te maken maar je wilt eigenlijk meer? Je wilt je verhaal vertellen aan de hand een reeks goede foto’s? Je wil leren hoe je dit op een boeiende en samenhangende manier kan doen? Dan ben je met de opleiding fotoreportage aan het juiste adres! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van reportagefotograaf snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding digitale fotografie aan de Mediaschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als reportagefotograaf. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer, starten in bijberoep als reportagefotograaf. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding digitale fotografie!

Professionele opleiding reportagefotografie

Een fotoreportage vraagt technische, esthetische en praktische vaardigheden van de fotograaf. Je oefent ze in deze uitdagende cursus allemaal in! Je leert welk materiaal je wanneer moet kiezen. Je komt te weten welk objectief en welke flits je het best gebruikt. De docent geeft je ook verschillende werkwijzen mee zodat je later in elke situatie een goede reportage kunt maken. Je wordt bekend met begrippen als observatie, acclimatiseren en de meerdere opnames techniek.

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als reportagefotograaf moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van reportagefotograaf aan.

Voor wie is deze opleiding reportagefotografie bedoeld?

Het is een uitdagende cursus voor een gepassioneerde fotograaf! Alle technieken worden gecombineerd en verder verfijnt! Hobbyist of beroeps, iedereen in deze cursus vormt zich om tot een vakkundige en veelzijdige fotograaf! Storende elementen in beeld? Hoe kan je die wegwerken? Dit en nog veel meer oefen je in tijdens de vele praktijkoefeningen! Samen met de docent trek je de straat op om reportages te maken! Je kijkt samen hoe je het beschikbare licht optimaal kunt gebruiken en welke kadrering je moet kiezen. De deskundige en persoonlijke feedback tijdens de opnames en op de gemaakte foto’s zorgen dat je op heel korte tijd heel erg veel leert!

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding digitale fotografie is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma reportagefotograaf binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 4 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

Het is een uitdagende cursus voor een gepassioneerde fotograaf! Alle technieken worden gecombineerd en verder verfijnt! Hobbyist of beroeps, iedereen in deze cursus vormt zich om tot een vakkundige en veelzijdige fotograaf!

De opleiding digitale fotografie wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Reportagefotografie 30/11/2017 Turnhout 18u30 – 21u30
Reportagefotografie 16/02/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Reportagefotografie 26/02/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Reportagefotografie 06/03/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Reportagefotografie 07/03/2018 Gent 18u30 – 21u30
Reportagefotografie 07/04/2018 Antwerpen 14u00 – 17u00
Reportagefotografie 16/04/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Reportagefotografie 09/10/2018 Aalst 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige reportagefotograaf die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot reportagefotografie kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van fotografie. Deze cursus reportagefotografie is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma reportagefotografie

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 264 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 26 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 238 euro.


Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding reportagefotografie?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding reportagefotografie?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus reportagefotografie?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Leendert D.V. (Mechelen)

Ik ben grafisch vormgever in bijberoep. De meeste opdrachten komen van bedrijven die willen dat ik de bedrijfs- en productbrochures opmaak. Om mijn dienstenaanbod te vergroten, ga ik nu aanbieden om zelf de foto's te gaan nemen. Met deze opleiding heb ik hiervoor voldoende kennis.

Daphne H. (Bekkevoort)

Deze module was een onderdeel van de opleiding allround fotografie. Voor mij was deze de meest interessante van allemaal. Ik kan iedereen aanraden om deze cursus te volgen, of natuurlijk de allround fotografie.

Joris V.N. (Gent)

Het cursusmateriaal bestaat uit een handige bundel vol tips en tricks die je leren hoe een goede (reportage)foto te maken. Een belangrijk onderdeel van de cursus is een samenhang creëren tussen de foto's om een goede fotoreportage te maken.

Kato L. (Schoten)

De reportagefotografie is een heel afwisselende opleiding. Je fotografeert in een professionele studio, je gaat naar buiten om foto's te nemen, ja mag vrije opdrachten maken, enz. Voor ieder wat wils dus in deze cursus.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

Shutterstock 223325671

Student in de kijker: Pascal start zijn eigen fotostudio!

Enkele maanden na zijn opleiding Digitale Fotografie is oud-student Pascal Vanderhoeven (47) erin geslaagd om van zijn passie ook zijn …

Fotografie Landschapsfotografie Thuiscursus

Fotografen gezocht!

Volg je momenteel de opleiding Basis Digitale Fotografie, Landschapsfotografie of de Allround Fotografie? Of heb je jouw erkende diploma reeds …

Spiegelreflexcamera Kopen Tips

Spiegelreflexcamera kopen: de aandachtspunten

Meer en meer mensen gaan een fotografiecursus volgen om hun vakantieherinneringen, familiefeesten, evenementen,… op de gevoelige plaat vast te leggen. …

Page 1 of 512345»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!