Cursus Studio- en productfotografie

Praktische info
  • Duur: 5 lessen
  • Beschikbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 264 euro
  • KMO-portefeuille: ja

Schrijf je in

cursus studio- en productfotografie digitale fotografie, digitale camera, foto, fotograaf, vakantiefoto, creatief, media, creativiteit, portretfotografie, scherpstellen, compositie, stilleven, architectuur, studioverlichting, fotostudio, lens, sluitertijd, diafragma, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding digitale fotografie

cursus studio- en productfotografie opleiding studiofotograaf fotografie

Word studiofotograaf in 5 weken

Het perfecte licht en een fascinerende compositie wil je als fotograaf in elke foto hebben. Hoe je dit doet, leer je in deze praktijkgerichte en uitdagende cursus studio- en productfotografie! Je leert op een boeiende manier omgaan met verschillende lichtbronnen en hulpmiddelen in een volledig uitgeruste fotostudio. Je zal merken dat elke lichtbron een andere impact zal hebben op jouw eindresultaat.

Wil je starten als studiofotograaf in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding fotografie! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van studiofotograaf snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding digitale fotografie aan de Mediaschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als studiofotograaf. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als studiofotograaf, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding digitale fotografie!

Het is voor elke fotograaf, beroeps of hobby, een unieke kans om te werken met professioneel materiaal in een professioneel kader en onder begeleiding een professionele docent. Ben je na de cursus gebeten door studio- en productfotografie? De docent geeft jouw tips om thuis een eigen studio te maken voor ieders wens en budget!

Professionele opleiding studio- en productfotografie

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als studiofotograaf moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van studiofotograaf aan.

Het is voor elke fotograaf, beroeps of hobby, een unieke kans om te werken met professioneel materiaal in een professioneel kader en onder begeleiding een professionele docent. Ben je na de cursus gebeten door studio- en productfotografie? De docent geeft jouw tips om thuis een eigen studio te maken voor ieders wens en budget!

Voor wie is deze opleiding studio- en productfotografie bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding digitale fotografie is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma studiofotograaf binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Met de techniek van de macrofotografie zal je foto’s maken die de kijker doet verwonderen. Het dwingt een fotograaf op zoek te gaan naar goede composities. Het bijzondere spel van lijnen, kleuren, vlakken en licht maken een abstracte boeiende foto! Iedereen kan zijn verbeelding loslaten op jouw interessante foto’s.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding digitale fotografie wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Studio- en Productfotografie 24/11/2017 Hasselt 18u30 – 21u30
Studio- en Productfotografie 27/11/2017 Aalst 18u30 – 21u30
Studio- en Productfotografie 13/12/2017 Gent 18u30 – 21u30
Studio- en Productfotografie 08/01/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Studio- en Productfotografie 27/01/2018 Antwerpen 14u00 – 17u00
Studio- en Productfotografie 11/04/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Studio- en Productfotografie 23/04/2018 Gent 18u30 – 21u30
Studio- en Productfotografie 29/05/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Studio- en Productfotografie 27/11/2018 Turnhout 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige studiofotograaf die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot studio- en productfotografie kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van fotografie. Deze cursus studio- en productfotografie is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma studio- en productfotografie

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 264 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 26 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 238 euro.


Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding studio- en productfotografie?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding studio- en productfotografie?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus studio- en productfotografie?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Robbe K. (Kampenhout)

Fotograaf is een prachtig beroep. Deze cursus gaat voor mij de opening naar de sector zijn. Kennissen die de opleiding al gevolgd hebben, zijn stuk voor stuk aan de slag kunnen gaan bij een fotograaf.

Amber V.C. (Rijkevorsel)

We konden gaan oefenen in professioneel ingerichte lokalen. Het materiaal waarmee we werkten was echt van topkwaliteit. Reken daarbij een degelijke begeleiding en je komt tot een superopleiding.

Lily G. (Aarschot)

Ongelofelijk hoeveel invloed licht heeft op een foto. Tijdens de lessen werd er dan ook heel veel aandacht besteed aan de juiste plaatsing en intensiteit van het licht. Door het zelf te doen leer je dat het beste. Dat heeft onze docent goed begrepen.

Stan V.M. (Merchtem)

Ter ondersteuning van de lessen kregen we een handige en uitgebreide cursus. Deze was opgebouwd uit de theorie en praktische tips om een perfecte studiofoto te maken.

Lees ook onze media, foto en ICT-blog

Shutterstock 223325671

Student in de kijker: Pascal start zijn eigen fotostudio!

Enkele maanden na zijn opleiding Digitale Fotografie is oud-student Pascal Vanderhoeven (47) erin geslaagd om van zijn passie ook zijn …

Fotografie Landschapsfotografie Thuiscursus

Fotografen gezocht!

Volg je momenteel de opleiding Basis Digitale Fotografie, Landschapsfotografie of de Allround Fotografie? Of heb je jouw erkende diploma reeds …

Spiegelreflexcamera Kopen Tips

Spiegelreflexcamera kopen: de aandachtspunten

Meer en meer mensen gaan een fotografiecursus volgen om hun vakantieherinneringen, familiefeesten, evenementen,… op de gevoelige plaat vast te leggen. …

Page 1 of 512345»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!