Welkom bij het avontuur van je leven

Zitten het ondernemerschap en de media gewoon in jouw bloed en begint het al te kriebelen als je eraan denkt om voor jezelf te beginnen? Wij zijn een school van ondernemers en weten uit eigen ervaring welke voordelen het ondernemerschap kent. Voordelen waar we je jou van laten meegenieten:

1. Eigen baas worden

Veel mensen denken er over na om een eigen bedrijf te starten om eindelijk alles op hun ‘eigen manier’ te doen en veel zaken zelf te bepalen. Dit is een goede reden om voor jezelf te beginnen en om te laten zien dat je het beter doet dan jouw ‘baas’. Vraag vooral veel informatie aan ervaren ondernemers die veel kennis en ervaring hebben opgebouwd. Vraag dan ook zelfs advies aan je ‘oude baas’.

2. Financiële onafhankelijkheid

Gemiddeld verdienen ondernemers meer dan mensen in loondienst. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor veel zaken: opleidingen, pensioen, verzekeringen en sparen voor de mindere tijden. Daarom is het belangrijk vooral te investeren in jouw bedrijf. Deze investeringen zijn zeker de moeite waard!

3. Alles zelf in de hand

Als je in loondienst werkt, bepalen vaak anderen jouw toekomst. Maar bij jouw eigen bedrijf doe je dat zelf. Het grote voordeel is dat je je eigen sterke punten kent en hier zo goed mogelijk gebruik van maakt. Niemand hoeft je straks nog toestemming te geven om een andere keuze te maken. Zie je ergens een gat in de markt of een mooie kans? Dan ben je totaal vrij om daar iets mee te doen!

4. Je bent sneller en flexibeler

We kennen veel grote logge en bureaucratische organisaties en oefenen hier als werknemer maar moeilijk invloed op uit. In de praktijk moeten verschillende leidinggevenden toestemming geven aan nieuwe projecten. Als je een kleine zelfstandige bent, neem je veel sneller beslissingen en staat er maar weinig vast. Je bent eigen baas. Op deze manier speel je direct in op nieuwe trends en mogelijkheden. Leer zeker efficient je tijd indelen, zodat je nog meer voorsprong neemt op je concurrentie.

5. Je bouwt iets op voor later

Als je een eigen onderneming hebt, gaat dit na verloop van tijd een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Werken aan je imago is daarom super belangrijk! Die waarde verzilver je door het bedrijf aan een geïnteresseerde partij te verkopen. Als je een gezond bedrijf hebt dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt, wordt het jouw pensioenvoorziening. Een eigen bedrijf opzetten is een investering voor later.

6. Je bent meer in balans

Veel mensen in loondienst staan iedere dag in de file en frustraties lopen op. Als ondernemer bepaal je zelf wanneer en vooral waar je begint. Dit doe je thuis, in je garage of ergens anders in jouw woonplaats. Een andere mogelijkheid is een business center. Dit biedt voor de zakelijke dienstverlening vaak een flexibel en goedkoop alternatief. Bovendien bepaal jij zelf de werktijden.

7. Je bent een avonturier

Het ondernemerschap vraagt nieuwsgierigheid. Je neemt een stap die de meeste mensen uit onzekerheid vermijden. Maar realiseer dat meer dan honderdduizend mensen ieder jaar deze stap nemen. Je bent dus nooit alleen! Zoek netwerken met ondernemers op en ga dit avontuur aan!

Voor ons is iedere ondernemer een echte avonturier!

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0