Fotografie & Media

Fotografie & Media

Zou jij ook graag zélf de controle hebben over scherptediepte en sluitertijd in plaats van je fototoestel de keuzes te laten maken? Wil je je verder specialiseren in portretten of landschappen? Of wil je ontdekken hoe je met een videocamera professionele video’s maakt? Maak het plaatje dan compleet en volg een van onze opleidingen die dieper ingaan op de boeiende wereld van Fotografie en Media.

Selecteer uit onze boeiende en praktijkgerichte thuiscursussen, virtuele lessen en groepslessen de opleiding die jij wilt volgen om jouw fotokunsten naar een hoger niveau te kiezen. Zo specialiseer je jezelf voor een flitsende carrière of pak je jouw favoriete hobby nu net dat tikkeltje professioneler aan. Eén ding is zeker: aan onze cursussen zal je enorm veel plezier beleven.

Laat jouw beelden binnenkort dus méér dan duizend woorden zeggen. Schrijf je snel in en laat je creativiteit de vrije loop.


allSubthemesWithinTheme Fotografie & Media

Architectuurfotografie

Architectuurfotografie

2 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Filmen

Filmen

3 homestudies, 4 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Fotobewerking

Fotobewerking

6 homestudies, 7 fgroupcourses, 7 cpvirtualclasses

Grafisch ontwerpen

Grafisch ontwerpen

8 homestudies, 12 fgroupcourses, 12 cpvirtualclasses

Leren fotograferen

Leren fotograferen

3 homestudies, 4 fgroupcourses, 3 cpvirtualclasses

Outdoor fotografie

Outdoor fotografie

1 homestudy, 5 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Social media

Social media

2 homestudies, 3 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Storytelling

Storytelling

4 homestudies, 3 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Studiofotografie

Studiofotografie

5 homestudies, 7 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses


beSureOfYourFuture

Met een opleiding binnen het thema Fotografie & Media heb je ontzettend veel carrièreperspectieven. Denk daarbij aan een carrière als zelfstandig fotograaf, copywriter of social media marketeer. Maar je bent zeker ook welkom bij verschillende kranten, productiehuizen en persbureaus! Met jouw actuele mediakennis overtuig je zelfs de meest terughoudende klanten van je ideeën. Hierdoor ben je ook in de ruimere creatieve sector een enorme aanwinst. Verschillende reclamebureaus doen immers een beroep op de professionele diensten van onze afgestudeerden. De keuze is dus volledig aan jou!

"Door de betere camera op smartphones denkt iedereen tegenwoordig fotograaf te zijn, maar om professioneel aan de slag te gaan heb je wel wat meer nodig. Een opleiding in avond- of afstandsonderwijs zorgt ervoor dat je de professionele skills bezit om het te maken. Dergelijke opleidingen bieden je daarbovenop voldoende praktijk aan om te ontdekken welk aspect van de fotografie je het meest ligt. Dat komt erg goed van pas in je carrièrekeuze!" - employerSpeaks

Fotografie & Media

trendsCapitalized

In de wereld van de media en fotografie doen zich voortdurend nieuwe trends voor die je moet kennen om succesvol te blijven binnen de sector. De kunst bestaat er dan ook uit om daar telkens met creatieve concepten en ideeën op in te spelen. TikTok is tegenwoordig enorm hot. Zelfs een gigantische speler als Facebook ziet TikTok als een belangrijke factor. Verschillende merken proberen op diverse manieren via het kanaal hun consumenten te bereiken. Zowel in media als in fotografie draait alles rond lifestyle en technologie. Een blik op Instagram en je weet onmiddellijk welke onderwerpen er tegenwoordig populair zijn: clean eating, fitness en tattoos. Lifestyle in al haar vormen viert duidelijk hoogtij. Daarnaast is ook technologie erg belangrijk: je ziet mensen in de weer met allerlei gadgets en tech-producten.

Fotografie & Media, hundredPercentOfTheTime

Media en fotografie evolueren al ongeveer even snel als de technologieën zelf. Ook op jouw toekomstige job zal je weet moeten hebben van nieuwe producten en nieuwe technologieën om helemaal mee te zijn. Augmented Reality (AR) wordt steeds meer geïntegreerd op de verschillende mediaplatformen. Instagram lanceerde onlangs nog de mogelijkheid om online te winkelen met shop the look-opties waarin je de outfits virtueel past. Drones zijn steeds beter en goedkoper. Ze zijn al een tijdje beschikbaar voor het brede publiek. Terwijl ze vroeger vrij duur waren, zijn ze nu veel betaalbaarder en van betere kwaliteit. Als professionele fotograaf is het zeker de moeite om je te verdiepen in drones, zodat je prachtige beelden vanuit de lucht maakt.

"Ik heb altijd al talent gehad voor fotografie, maar ik wou graag mijn skills verder ontwikkelen. Hoe neem je het perfecte portret? Welke rol speelt symmetrie binnen architectuurfotografie? Verschilt het zo erg om in een studio of in de natuur te werken? Op deze vragen, en nog veel meer, kreeg ik antwoord tijdens mijn opleidingen aan jullie school. Het fotografieaanbod aan deze school is zo ruim, echt fantastisch! Intussen heb ik nagenoeg elke opleiding binnen het thema gevolgd, en nog steeds leer ik dagelijks bij. De volgende cursus op mijn lijstje? Social Media Marketing, want het wordt hoog tijd dat ik mijn foto's aan de wereld toon!" - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Iedereen is welkom bij deze cursussen, zelfs als je ervaring met een digitale camera beperkt is. Ook ervaren fotografen zijn natuurlijk welkom om hun digitale skills uit te breiden. Als student sta jij centraal. Je mag rekenen op intense begeleiding van onze topdocenten. Er is voldoende evenwicht om het leerproces ook zelf in handen te nemen. Je hebt de kans al onze opleidingen perfect te combineren met je gezin of huidige werksituatie. Je studeert waar en wanneer je wil!

niceToKnowHeader

  • Wist je dat fotografie letterlijk ‘schrijven met licht’ wil zeggen?
  • Wil je jouw fotorolletjes langer bewaren? Leg ze dan in de koelkast! 
  • Wist je dat het populairste sociale medium in vele landen WhatsApp is? Heel wat mensen maken er dagelijks gebruik van.
  • Facebook telt ondertussen bijna drie miljard gebruikers.