Geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid

De Mediaschool is een gewaardeerde opleidingsverstrekker van België en Nederland op het gebied van media, communicatie en fotografie.

De school is geregistreerd als dienstverlener bij het Vlaamse Gewest via het Vlaams Agentschap Voor Innoveren en Ondernemen. Dit wil zeggen dat de overheid mogelijk een gedeelte van je opleiding terugbetaalt via het systeem van de ondernemersportefeuille. Deze erkenning is er gekomen na een grondige inspectie van onze organisatie en het cursusaanbod. Meer informatie over de kmo-portefeuille vind je op de speciale pagina.

Professionele docenten

Onze school is een professioneel gerichte school. Al onze docenten zijn mensen die minimaal enkele jaren ervaring hebben als ondernemer binnen hun vakgebied. Zij zullen je dan ook de echte praktijk aanleren die je nodig hebt om te kunnen werken binnen de mediasector. Bovendien zullen je extra startersinformatie geven, bijvoorbeeld over hoe je je eerste klanten zoekt of welke prijzen je kan aanrekenen. Dit maakt onze school zo uniek in de Benelux.

Laagste inschrijvingsgeld

Wie studeert aan de Mediaschool doet dit op de meest voordelige manier. Door de grootte van onze school kunnen we heel goedkoop gespecialiseerde opleidingen aanbieden. Bovendien is de school geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid waardoor werknemers die in Vlaanderen of Brussel wonen voor bepaalde opleidingen gebruik kunnen maken van de KMO portefeuille. Zo kan je tot 40% van je inschrijvingsgeld besparen.

KMO-portefeuille

Ondernemers die gevestigd zijn in Vlaanderen of Brussel kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Deze uitstekende en eenvoudige subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid zorgt er voor dat ook zelfstandigen kunnen genieten van een permanente bijscholing. Hierdoor doen ze op voordelige wijze de broodnodige kennis op om competitief te blijven.

Waardevol diploma

Alle diploma’s van de Mediaschool zijn waardevolle diploma’s waarmee je aan de slag kan als werknemer (arbeider of bediende) of als zelfstandig ondernemer. Dit wil zeggen dat al onze diploma’s voldoen aan de vestigingswet of aan de andere regels met betrekking tot dat specifieke beroep. Nadat je examen hebt afgelegd krijg je van iedere opleiding een diploma, een certificaat of een getuigschrift. Dit document is in orde om te solliciteren als werknemer of om te starten als zelfstandige indien je in het bezit bent van een attest bedrijfsbeheer.

Voor iedereen op niveau

Al onze opleidingen zijn voor iedereen toegankelijk. De cursussen zijn zeer helder geschreven op een toegankelijk niveau, zonder afbreuk te doen aan de inhoud van de cursus. De opleidingen zijn bovendien zeer praktijkgericht, zodat je zeker de kennis opdoet die nodig is om het beroep of activiteit uit te oefenen als werknemer, zelfstandige of als hobby. Wanneer je toch een zekere voorkennis zou moeten hebben staat dit uitdrukkelijk bij de betreffende opleiding vermeld.

Flexibel studeren

In avondschool of thuis studeren is de meest flexibele manier om je diploma of getuigschrift te behalen. Je studeert onder begeleiding of waar en wanneer je wilt op eigen tempo. Je maakt afhankelijk van cursus tot cursus gebruik van de moderne communicatiemiddelen zoals internet, skype, mail of de verschillende sociale media. Via internet krijg je gemakkelijk en snel feedback van je docent. Uitwerkingen gaan altijd rechtstreeks via de docent en terug. Zo is de kwaliteit en responssnelheid gegarandeerd. Heb je opdrachten gemaakt, dan wil je natuurlijk niets liever dan zo snel mogelijk weten of je de stof goed beheerst. Je docent verbetert daarom binnen de 48 uren al je huistaken of oefenopgaven. Jouw persoonlijke docent beantwoordt bovendien al je vragen over de cursusinhoud. Zo kun je snel weer verder.

Examengarantie

Vanzelfsprekend voldoen onze opleidingen aan alle eisen die door de overheid worden gesteld. Dankzij deze nationale en internationale contacten met het bedrijfsleven, de overheid en de verschillende exameninstanties zijn we in staat om onze opleidingen perfect te laten aansluiten op de examens én de praktijk.

Bovendien kun je examen doen waar en wanneer je wilt. Je kan bijna elke werkdag examen afleggen in onze campussen te Antwerpen, Gent of Hasselt. Zo heb je geen examenstress en moet je nooit lang wachten op een examendatum. Je kan met andere woorden meteen examen afleggen als jij er klaar voor bent. Je legt het examen digitaal of schriftelijk af. Onze docenten verbeteren onmiddellijk het examen waardoor de uitslag snel bekend is. Wanneer je geslaagd bent krijg je onmiddellijk je waardevolle diploma of getuigschrift toegestuurd.

Gratis proefhoofdstuk

Voor elke opleiding vind je op deze site gratis hoofdstukken die je kan downloaden. Zo ben je zeker van de inhoud van de opleiding en heb je een perfect beeld van wat je van de opleiding kan verwachten. Je kan ook bijna elke werkdag langskomen in Antwerpen, Gent of Hasselt om de volledige cursus in te kijken.