Wie zijn we

avondschool media, foto, ict thuisstudie mediaschool fotografie avondschool cursus opleiding mediaschool volwassenenonderwijs cursussen avondonderwijs

Erkende opleidingsverstrekker

De Mediaschool is de belangrijkste erkende opleidingsverstrekker van België en Nederland op het gebied van fotografie, videotechnieken en mediatraining. De Mediaschool is een onderdeel van het Centrum voor Avondonderwijs vzw (voor de groepslessen) en het Centrum voor Afstandsonderwijs, onderdeel van Ondernemersschool (voor de thuisstudies), de twee belangrijkste opleidingsverstrekkers op het vlak van media, fotografie en film in België.

Via de Mediaschool kan je creatieve cursussen volgen die je voorbereiden op een nieuwe carrière binnen diverse bedrijfssectoren. Onze groepslessen en thuisstudies zijn ontwikkeld door zelfstandige ondernemers en docenten met jarenlange ervaring in de praktijk. Zij zullen je graag de knepen van het vak aanleren.

Erkende opleidingen

De school is erkend door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Dit wil zeggen dat de overheid, voor bepaalde groepsopleidingen, een gedeelte van je cursus terugbetaalt via het systeem van de ondernemersportefeuille. Deze erkenning is er gekomen na een grondige inspectie van onze organisatie en het cursusaanbod. Meer informatie over de kmo-portefeuille vind je op de speciale pagina.

ISO-gecertificeerde opleidingsverstrekker

De Mediaschool is ook ISO-gecertificeerd. Dit is een onafhankelijk kwaliteitslabel dat door een onafhankelijk auditkantoor aan onze school werd toegestaan. Zowel het didactisch materiaal, de cursussen, de leerkrachten als secretariaat hebben deze strenge doorlichting positief doorstaan. Deze controles gebeuren op regelmatige tijdstippen opnieuw zodat de kwaliteit steeds behouden blijft en je zeker kan zijn van een degelijke en professionele opleiding.

secretariaat mediaschool Antwerpen Gent Hasselt

Een ruim aanbod aan mediaopleidingen

De Mediaschool biedt je een totaal opleidingsaanbod aan om jouw carrière een nieuwe wending te geven. Dit is dé plaats om al je kennis en vaardigheden op het vlak van fotografie, video en communicatie tot het hoogste niveau te tillen. Zo kan je op professioneel vlak je creativiteit volledig benutten.

Een opleiding volgen bij de Mediaschool is ook de ideale voorbereiding om als zelfstandige of zelfstandige in bijberoep te starten. Al de cursussen zijn heel praktijkgericht opgesteld. Je zal dus alle over genoeg vaardigheden beschikken om het te maken als ondernemer. Beelden en communicatie worden hoe langer hoe belangrijker in onze samenleven. Het is dus een perfecte moment om als professional te starten in deze sector. Als je nog niet beschikt over een diploma bedrijfsbeheer, kan je dat op zeer korte termijn behalen. Dit kan in een spoedcursus van vijf lessen of in een thuisstudie.

Drie secretariaten

Onze drie secretariaten zijn gelegen in Antwerpen, Gent en Hasselt. Ze zijn zeer modern en professioneel uitgerust. Ons Instituut is een écht kenniscentrum en een ontmoetingsplaats voor professionelen. Er wordt niet alleen hard gestudeerd en gewerkt, maar er wordt ook tijd gemaakt voor vriendschap en gezelligheid.

mediaschool landschapsfotografie digitale fotografie

Cursus top tien