KMO-portefeuille

De Mediaschool is erkend opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit betekent dat je het inschrijvingsgeld van bepaalde opleidingen kan betalen met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers.

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel waarmee kleine en middelgrote ondernemingen opleidingen kunnen betalen. Ondernemingen met een actief ondernemingsnummer komen in aanmerking.

De Mediaschool is een erkend opleidingsverstrekker van het Vlaamse Gewest. Daarom krijgen in Vlaanderen gevestigde ondernemingen en zelfstandigen een subsidie tot 40% wanneer zij binnen onze organisatie een cursus volgen, dit tot een maximumbedrag van 15.000€. Bovendien kan de onderneming de kosten van de opleiding inbrengen in de boekhouding.

Je kan deze KMO-portefeuille aanvragen via de Vlaamse Infolijn of op het gratis telefoonnummer 1700 of mail kmoportefeuille@vlaanderen.be.

Let wel op!

Een betaling via kmo-portefeuille duurt soms tot een tweetal maanden vooraleer de school jouw inschrijvingsgeld heeft ontvangen. Je kan je ook onmiddellijk voor een cursus inschrijven door het inschrijvingsgeld over te maken op de rekening van de school. Je hebt dan nog 14 dagen om de KMO-portefeuille in orde te brengen. Wanneer de school de subsidie heeft ontvangen kunnen we dan het inschrijvingsgeld terug storten op jouw rekening.

Stappenplan aanvraag ondernemersportefeuille

1. Wanneer u zich wenst aan te melden bij kmo-portefeuille voor de aanvraag van de ondernemingsportefeuille, dient u over een federaal token of e-id te beschikken.

Als u nog geen federaal token in uw bezit heeft, kan u die aanvragen bij de overheid. Hier kunt u zich registreren met een gebruikersnaam en een paswoord. Na deze registratie ontvangt u een e-mail die u dient te beantwoorden om uw gebruikersnaam en uw paswoord te activeren. Vervolgens wordt uw token via post verstuurd. Dit kan maximaal twee dagen in beslag nemen.

Heeft u reeds een federaal token of e-id, dan kunt u zich registreren via www.kmo-portefeuille.be. Je kiest “KMO-portefeuille”. Je doet de registratie het best aan de hand van je ondernemingsnummer.

2. Je doet een projectaanvraag tezamen met je inschrijving in de school. Het erkenningsnummer van de school is DV.O200500 Je aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de prestaties! Indien je de aanvraag te laat doet kan je project worden geweigerd! Als factuurvermelding schrijf je de naam van je opleiding en de startdatum.

3. De school keurt je projectaanvraag goed indien je in aanmerking komt. De hoofdactiviteit van je onderneming (zoals ingeschreven in de kruispuntbank der ondernemingen via de nacebelcode) moet te maken hebben met de inhoud van je opleiding.

4. Wanneer de school je opleidingsproject heeft goedgekeurd ontvang je een bevestigingsmail.

5. Je wordt gevraagd om jouw aandeel te storten aan Edenred. Dit dient te gebeuren binnen de 30 kalenderdagen na bevestiging van de school.

6. De overheid stort vervolgens het resterende bedrag bij. Van zodra het geld in de portefeuille zit kan je de opdracht geven tot betaling van de factuur aan de school. Je dient dus nogmaals in te loggen in het systeem en uitdrukkelijk de opdracht tot betaling te geven.

7. Van zodra de betaling is verwerkt door de school ontvang je een geldige factuur.

8. Van zodra je de opleiding hebt afgerond en examen hebt afgelegd krijg je een waardevol diploma of getuigschrift.

KMO portefeuille

Share This Article If You Liked It :)