Opleidingscheques

Door een vernieuwing in de wetgeving betreffende de opleidingscheques, kunnen deze vanaf augustus 2013 enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

De Mediaschool is de belangrijkste erkende opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied fotografie en media in groepslessen en avondschool. Onze school is erkend door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Daarom kan je als werknemer aan onze school betalen met opleidingcheques voor bepaalde opleidingen.

opleidingscheques

Per kalenderjaar kan elke werknemer die woonachtig is in Vlaanderen of in het Brussels hoofdstedelijk gewest tot 250 euro aan opleidingcheques bestellen bij de VDAB. Je betaalt hiervoor slechts de helft. De Vlaamse overheid betaalt met andere woorden tot 125 euro van jouw opleiding.

Deze tegemoetkoming is geldig voor iedereen die in dienstverband werkt, ongeacht welk beroep deze werknemer uitoefent. Je huidige beroep hoeft dus niets te maken te hebben met de aard van je opleiding. Je kan de opleidingscheques bestellen via het gratis telefoonnummer 0800/30.700 of via de website www.vdab.be/opleidingscheques.

De aanvraag voor de opleidingscheques duurt gemiddeld 5 weken. Heb je de opleidingscheques nog niet in jouw bezit, maar wil je zo snel mogelijk met jouw opleiding beginnen, dan stort je best eerst het inschrijvingsgeld op ons rekeningnummer 001-5806085-32. In de mededeling zet je jouw naam, adres en de cursus waarvoor je je wenst in te schrijven. Van zodra deze betaling bij ons toekomt, sturen wij jou jouw cursus zo snel mogelijk toe. Wanneer wij dan ook jouw opleidingscheques hebben ontvangen, storten wij jou onmiddellijk de waarde van de opleidingscheques terug. Op deze manier kan je snel aan jouw opleiding beginnen en geniet je van de financiële tussenkomst van de overheid.

Hoe ons de opleidingscheques bezorgen?
  • Je brengt de opleidingscheques binnen op ons secretariaat op onze campus Antwerpen, Hasselt, of Gent.

  • Je stuurt de opleidingscheques aangetekend op naar het hoofdsecretariaat te Antwerpen: Frankrijklei 127 te 2000 Antwerpen. In een begeleidende brief schrijf je of de cheques voor een betaling of voor een terugbetaling dienen. In het laatste geval geef je in dit schrijven ook mee op welk rekeningnummer de opleidingscheques terugbetaald mogen worden. Je kan de opleidingscheques binnenbrengen voor terugbetaling tot twee maanden na de startdatum van de cursus.

Gelieve de opleidingscheques altijd ingevuld aan ons te bezorgen: voorzien van de datum waarop je je hebt ingeschreven voor de opleiding en jouw handtekening. Op deze manier kunnen jouw opleidingscheques hier gemakkelijk verwerkt worden en ontvang jij de terugbetaling snel weer op jouw rekening.

opleidingscheques

Werkzoekenden komen tot onze spijt niet altijd in aanmerking voor de opleidingscheques. Voor meer informatie hieromtrent neem je best contact op met je lokale vdab-begeleider.

Zelfstandigen die werken in hoofdberoep of bijberoep kunnen een subsidie krijgen van de Vlaamse overheid via de ondernemersportefeuille!. Deze korting van 50% is niet combineerbaar met de opleidingscheques.

opleidingschequs

Schrijf je nu in Volg een gratis proefles Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!